Utse användare med tillfällig åtkomst till klassen

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Education Plus. Jämför utgåvor

Som administratör kan du ge utsedda användare, till exempel skoladministratörer eller supportpersonal, tillfällig åtkomst till klasser i Classroom utan att lägga till dem som permanent lärare eller elev i klassen.

Tillfällig åtkomst till klasser är hjälper pedagoger att visa elevprofiler, lägga upp meddelanden med mera.

Konfigurera tillfällig åtkomst

Skapa en administratörsroll med behörigheten Hantera klasser och tilldela den till utsedda användare eller säkerhetsgrupper. Du kan även begränsa åtkomsten till klasser efter organisationsenhet.

Steg 1: Skapa en anpassad administratörsroll

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på Skapa ny roll.
  4. Ange ett namn och eventuellt en beskrivning för rollen och klicka på Fortsätt.
  5. Markera kryssrutan Hantera klasser i listan Behörighetsnamn i Classroom.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på Skapa roll.

Obs! Du kan tilldela ytterligare behörigheter för den här rollen. Du kan även lägga till behörigheten Hantera klasser i en befintlig administratörsroll.

Fortsätt till steg 2 om du vill tilldela användare eller säkerhetsgrupper den anpassade administratörsrollen.

Steg 2: Tilldela en användare eller säkerhetsgrupp den anpassade administratörsrollen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på den anpassade administratörsrollen som du skapade följt avAdministratörerföljt avTilldela medlemmar.
  4. Ange de första bokstäverna i användarens eller säkerhetsgruppens e-postadress och välj adressen i listan.
  5. (Valfritt) Begränsa åtkomsten till en organisationsenhet genom att klicka på Redigera , välja en organisationsenhet och klicka på Klar.

(Valfritt) Om du vill bevilja åtkomst till fler än en organisationsenhet följer du stegen i Tilldela eller ta bort tilldelningen av rollen för flera organisationsenheter på den här sidan.

6. Klicka på Tilldela roll.

Obs! När du begränsar åtkomsten till en organisationsenhet kan användaren eller gruppen bara få åtkomst till klasser vars huvudlärare finns i organisationsenheten.

När du har tilldelat en användare eller en säkerhetsgrupp en anpassad administratörsroll kan användaren eller säkerhetsgruppen besöka en klass som utbildningsansvarig eller personal.

Tilldela eller ta bort tilldelningen av rollen för flera organisationsenheter

Upprepa steg 2 ovan och välj en annan organisationsenhet varje gång för att ge en användare eller säkerhetsgrupp åtkomst till fler än en organisationsenhet.

På administratörslistan visas användar- eller säkerhetsgruppens namn separat för varje organisationsenhet som åtkomst har beviljats till.

Du kan även göra så här:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på användarens namnföljt avAdministratörsroller och behörigheter.
  4. Klicka på Redigera under Rollens omfattning i den anpassade administratörsroll som du har skapat.
  5. Gör något av följande:
    • Om du vill välja en organisationsenhet markerar du rutan för organisationsenheten.
    • Om du vill avmarkera en organisationsenhet avmarkerar du rutan för organisationsenheten.
  6. Klicka på Klar.
  7. Klicka på Spara.

Hantera den anpassade administratörsrollen med API:er

I stället för att tilldela användare och säkerhetsgrupper den anpassade administratörsrollen manuellt i administratörskonsolen kan du ange tillfällig klassåtkomst med API:er. Gör det genom att läsa utvecklarguiden för automatisering av processen: Utvecklarguide – ge tillfällig åtkomst

Hantera känslig information

Du kan styra åtkomsten till känsliga uppgifter och resurser med hjälp av säkerhetsgrupper. Du kan skapa en ny säkerhetsgrupp eller uppdatera en befintlig genom att lägga till säkerhetsinställningen. Mer information finns i Styra åtkomsten till känslig data med säkerhetsgrupper.

Ta bort tillfälliga behörigheter för klassåtkomst

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på användarens namnföljt avAdministratörsroller och behörigheter.
  4. Klicka på under Tilldelad status för den anpassade administratörsroll som du har skapat.
  5. Klicka på Spara.

Obs! Om rollen har tilldelats en säkerhetsgrupp tas även användarens åtkomstbehörigheter bort om du tar bort användare från säkerhetsgruppen.

Relaterade ämnen