Importera meddelandedata till Google Chat från en annan tjänst

Med Google Chat API kan du importera data från en annan meddelandetjänst till Google Chat. Under den här processen importeras dessa meddelanden till importlägesrum i Chat-appen. När processen har avslutats blir dessa rum vanliga chattrum.

Om importlägesrum

• Historiska tidsstämplar för rum och meddelanden från andra tjänster bevaras.
  • Användarna har inte åtkomst till importlägesrum under importen och de får inga varningar eller aviseringar från rummet medan data importeras.
  • Regler för förebyggande av dataförlust tillämpas inte på importlägesrum.
  • För att förhindra problem med andra funktioner behandlas data som tillfällig under migreringen och kan inte interagera med arkiveringsfunktioner (som Google Arkiv, Takeout eller verktyget för säkerhetsutredningar).
  • Efter importen blir importlägesrum standardrum data för dem kan arkiveras, exporteras, lagras och hanteras av administratörer som vanligt. Det går inte att identifiera dem som importrum.

Steg 1: Aktivera Chat för organisationen

I Googles administratörskonsol kontrollerar du att Chat är på för organisationsenheten på toppnivå. Mer information finns i Aktivera chattinställningen.

Steg 2: Behåll chatthistoriken för användarna

Vi rekommenderar att du aktiverar chatthistoriken. Om du har olika inställningar för chatthistorik för olika underorganisationsenheter kontrollerar du att det inte finns några konflikter i dessa inställningar. För mer information besöker du

Steg 3: Bekräfta lagring av meddelanden

Om tjänsten du importerar data från använder lagring av meddelanden måste du konfigurera inställningarna i Google Arkiv så att de matchar. Om din tidigare tjänst exempelvis behöll lagrade meddelanden i 30 dagar före raderingen bör du kontrollera att Chat följer samma regler. Annars kan Chat ta bort meddelanden tidigare eller senare än väntat. Mer information finns i Lagra meddelanden i Google Chat med Arkiv.

Steg 4: Konfigurera användarkonton

Med domänomfattande delegering kan Chat-appar importera användarmeddelanden genom att återskapa dem via Google Workspace-konton. Innan du migrerar data måste du därför skapa Google Workspace-konton för användarna. Om du har ett stort team rekommenderar vi att du lägger till flera användare samtidigt. Mer information finns i Lägga till konton för nya användare.

Obs! På grund av licensbegränsningar för migrering måste licenser tilldelas till befintliga användarkonton. Det är enbart konton som uppfyller kriterierna för migreringslicensen som är kvalificerade för migrering. För migrering av Chat-innehåll och medlemskap är det enbart aktiva användarkonton med aktiva licenser som är kvalificerade för migrering.

Steg 5: Ge importläge åtkomst till appar

Du måste ge domänomfattande delegering till appens tjänstkonto för alla Chat-appar.

1. Använd denna OAuth-omfattning för Chat API: https://www.googleapis.com/auth/chat.import
  2. Anvisningar om hur du beviljar åtkomst finns i Styra API-åtkomst med domänomfattande delegering.

Steg 6: Förbered användarna

Informera användarna om migreringen och hjälp dem att komma igång med Chat i utbildningscentret för Google Workspace så att de kan flyttas över till Chat.

Relaterade ämnen