Berichtgegevens importeren naar Google Chat vanuit een andere service

Met de Google Chat API kunt u gegevens uit een andere berichtenservice importeren naar Google Chat. Tijdens dit proces importeert de Chat-app deze berichten in ruimtes in de importmodus. Nadat het proces klaar is, worden deze ruimtes standaard chatruimtes.

Over ruimtes in de importmodus

• Historische tijdstempels van ruimtes en berichten van andere services blijven bewaard.
  • Gebruikers hebben tijdens het importproces geen toegang tot ruimtes in de importmodus. Ze krijgen geen waarschuwingen of meldingen van de ruimte terwijl de gegevens worden geïmporteerd.
  • Regels om gegevensverlies te voorkomen worden niet afgedwongen voor ruimtes in de importmodus.
  • Tijdens de migratie worden gegevens als tijdelijk behandeld om problemen met andere functies te voorkomen. Archiveringsfuncties (zoals Google Vault. Takeout en de tool voor beveiligingsonderzoek) hebben er geen invloed op.
  • Na de import worden ruimtes in de importmodus standaardruimtes en kunnen beheerders de gegevens op de gebruikelijke manier archiveren, exporteren, bewaren en beheren. U kunt ze niet herkennen als importruimtes.

Stap 1: Zet Chat aan voor uw organisatie

Zorg in de Google Beheerdersconsole dat Chat aanstaat voor de organisatie-eenheid op het hoogste niveau. Zie Uw chatvoorkeur aanzetten voor meer informatie.

Stap 2: Bewaar de chatgeschiedenis van uw gebruikers

We raden u aan de chatgeschiedenis aan te zetten. Als u verschillende instellingen voor de chatgeschiedenis afdwingt voor verschillende suborganisatie-eenheden, controleert u of er geen conflicten zijn in deze instellingen. Ga voor meer informatie naar:

Stap 3: Controleer de bewaarperiode voor berichten

Als de service waaruit u gegevens importeert berichten bewaart, moet u zorgen dat de Google Vault-instellingen overeenkomen met de instellingen in die service. Als uw oude service berichten bijvoorbeeld 30 dagen bewaarde voordat ze werden verwijderd, moet u zorgen dat Chat dezelfde regels volgt. Anders verwijdert Chat misschien berichten eerder of later dan verwacht. Ga naar Berichten bewaren in Google Chat met Vault voor meer informatie.

Stap 4: Stel gebruikersaccounts in

Met domeinbrede machtigingen kunnen Chat-apps gebruikersberichten importeren door ze opnieuw te maken met Google Workspace-accounts. Voordat u gegevens migreert, moet u dus Google Workspace-accounts maken voor uw gebruikers. Als u een groot team heeft, raden we u aan gebruikers met meerdere tegelijk toe te voegen. Ga naar Accounts toevoegen voor nieuwe gebruikers voor meer informatie.

Opmerking: Vanwege beperkingen met licenties bij de migratie moeten licenties worden toegewezen aan bestaande gebruikersaccounts. Alleen accounts die voldoen aan de criteria voor licenties migreren komen in aanmerking voor migratie. Als u Chat-content en -lidmaatschappen migreert, kunnen alleen actieve gebruikersaccounts met actieve licenties worden gemigreerd.

Stap 5: Geef de importmodus toegang tot apps

U moet domeinbrede machtigingen geven aan het serviceaccount van alle Chat-apps.

1. Gebruik het OAuth-bereik van deze Chat API: https://www.googleapis.com/auth/chat.import
  2. Ga naar API-toegang beheren met domeinbrede machtigingen voor de stappen om toegang te geven.

Stap 6: Bereid uw gebruikers voor

Vertel uw gebruikers over de migratie en help ze aan de slag te gaan met Chat in het Google Workspace-informatiecentrum.