Hantera åtkomst till Marketplace-appar för användare som har angetts vara under 18 år

Den här funktionen är bara tillgänglig med Google Workspace for Education-utgåvor.

Som administratör i administratörskonsolen kan du hantera åtkomst till Marketplace-appar för användare i organisationen.

Du kan även hantera åtkomsten till Marketplace-appar för användare som har angetts vara under 18 år. De här apparna blockeras från att komma åt Google-data om du inte godkänner, installerar eller konfigurerar dem i administratörskonsolen. Mer information om att godkänna appar finns i Hantera Marketplace-appar på godkännandelistan. Mer information om administratörsinstallerade appar finns i Installera Marketplace-appar på domänen.

Viktigt! Organisationen ansvarar för att inhämta vårdnadshavarens samtycke efter behov innan de ger användare under 18 år åtkomst till appar från tredje part.

Vad händer om en användare som är klassificerad som under 18 år inte får åtkomst till en app?

När en användare under 18 år försöker få åtkomst till en app som inte är godkänd eller installerad av administratören kan användaren blockeras och se ett meddelande med ett alternativ om att begära åtkomst.

Som administratör ser du begäran och kan godkänna den i administratörskonsolen i Åtkomstkontroll för app.

Du måste godkänna Marketplace-appar eller administratörsinstallera dem för att avblockera åtkomst för användare i administratörskonsolen. Mer information om att godkänna finns i Hantera Marketplace-appar på godkännandelistan. Mer information om administratörsinstallation finns i Installera Marketplace-appar på domänen.

Du kan hantera åtkomst till appar för hela organisationen, specifika organisationsenheter eller grupper.

Vad händer om en app som tidigare har installerats av administratören uppdateras?

När en app som du har installerat uppdateras med nya API-omfattningar kan användare under 18 år inte få åtkomst till appen förrän de nya API-omfattningarna har beviljats. Mer information finns i Ändra inställningarna för en app.

Relaterade ämnen