Toegang tot Marketplace-apps beheren voor gebruikers voor wie u heeft ingesteld dat ze onder de 18 zijn

Deze functie is alleen beschikbaar voor Google Workspace for Education-versies.

Als beheerder kunt u in de Beheerdersconsole de toegang tot Marketplace-apps beheren voor gebruikers in uw organisatie.

U kunt ook de toegang tot Marketplace-apps beheren voor gebruikers voor wie u heeft ingesteld dat ze onder de 18 zijn. Deze apps hebben dan alleen toegang tot Google-gegevens als u ze op de toelatingslijst zet, ze als beheerder installeert of er bepaalde opties voor instelt in de Beheerdersconsole. Ga naar Marketplace-apps op de toelatingslijst beheren voor informatie over hoe u apps op de toelatingslijst zet. Ga naar Marketplace-apps installeren in uw domein voor informatie over door de beheerder geïnstalleerde apps.

Belangrijk: Uw organisatie is ervoor verantwoordelijk waar nodig ouderlijke toestemming te krijgen voordat u gebruikers onder de 18 toegang geeft tot apps van derden.

Wat gebeurt er als een gebruiker voor wie ik heb ingesteld dat deze onder de 18 is, geen toegang heeft tot een app?

Als een gebruiker onder de 18 probeert een app te openen die niet op de toelatingslijst staat of door de beheerder is geïnstalleerd, kan het zijn dat dit niet lukt. De gebruiker ziet dan een bericht met de mogelijkheid om toegang aan te vragen.

Als beheerder ziet u dit verzoek in de Beheerdersconsole onder App-toegangscontrole, waar u het kunt goedkeuren.

U moet in de Beheerdersconsole Marketplace-apps op de toelatingslijst zetten of als beheerder installeren om gebruikers toegang te geven. Ga naar Marketplace-apps op de toelatingslijst beheren voor informatie over hoe u apps op de toelatingslijst zet. Ga naar Marketplace-apps installeren in uw domein voor informatie over hoe u apps installeert als beheerder.

U kunt de toegang tot apps beheren voor uw hele organisatie, specifieke organisatie-eenheden of groepen.

Wat gebeurt er als een app die eerder door de beheerder is geïnstalleerd, wordt geüpdatet?

Als een app die u heeft geïnstalleerd, wordt geüpdatet met nieuwe API-bereiken, kunnen gebruikers onder de 18 de app pas weer gebruiken als u toegang heeft gegeven tot de nieuwe API-bereiken. Ga naar De instellingen van een app wijzigen voor meer informatie.