Tilldela en tjänstpartner administratörsroller

När organisationen har köpt produkter eller tjänster från Google eller en återförsäljare kan du utse en tjänstpartner som kan hantera engångsinställningen eller den dagliga administrationen av dina Google-prenumerationer.

En tjänstpartner tillhandahåller tjänster och support efter försäljningen, men säljer inte Googles produkter till dig.

Innan du börjar: Förstå dina skyldigheter

När du utser en tjänstpartner ansvarar du för att

• fastställa och hantera rätt åtkomstnivå för tjänstpartnern
  • hantera villkoren för relationen med din tjänstpartner.

Steg 1: Begär åtkomst till pilotprogrammet

Vi erbjuder för närvarande den här funktionen som ett pilotprogram till ett begränsat antal kunder. Så här går du med i pilotprogrammet:

1. Fyll i det här formuläret.
  2. Vänta på ett bekräftelsemeddelande från Google om att du deltar i pilotprogrammet. Om du inte får något e-postmeddelande inom en vecka har du inte kommit med i pilotprogrammet.

Steg 2: Granska alternativ för roller och behörigheter

Om du vill ge tjänstpartnern förinställda behörigheter för att utföra vanliga affärsfunktioner kan du tilldela tjänstpartnern en fördefinierad roll som administratör.

Obs! En tjänstpartner kan inte tilldelas behörighet som avancerad administratör.

Om du vill ha större kontroll över de behörigheter som du ger tjänstpartner kan du skapa en anpassad roll.

Läs mer om administratörsbehörigheter.

Steg 3: Utse en tjänstpartner och tilldela en roll

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Innan du börjar: Be din tjänstpartner att skapa en säkerhetsgrupp med e-postadresserna till de medarbetare hos tjänstpartnern som ska hantera Googles administratörskonsol åt dig. Mer information finns i Styra åtkomsten till känslig data med säkerhetsgrupper.

Vänta sedan tills du får ett bekräftelsemeddelande från Google.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Peka på rollen som du vill tilldela följt av klicka på Tilldela administratör.
  4. Klicka på Tilldela användare.
  5. Ange e-postadressen för tjänstpartnerns säkerhetsgrupp.
  6. Klicka på Lägg tillföljt avTilldela roll.
  7. Kopiera webbadressen för administratörskonsolen i adressfältet och dela den med tjänstpartnern.

Denna webbadress är unik för ditt konto och ger tjänstpartnern enkel åtkomst till administratörskonsolen.

8. Klicka på Tilldela.

Om du har problem med att konfigurera en tjänstpartner kan du gå till Felsökning längre ned på den här sidan.

Redigera behörigheter för tjänstpartner

Om du har tilldelat tjänstpartnerns säkerhetsgrupp en fördefinierad administratörsroll kan du ändra partnerns behörigheter genom att skapa en anpassad roll och tilldela gruppen rollen.

Om du redan har tilldelat en anpassad roll till din tjänstpartner kan du hantera deras behörigheter genom att redigera rollen.

Mer information finns i Skapa, redigera och radera anpassade administratörsroller.

Ta bort en tjänstpartner

Du kan återkalla tjänstpartnerns behörigheter genom att ta bort tilldelningen av rollen som tilldelats kundens säkerhetsgrupp.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Peka på rollen som du vill ta bort tilldelningen för följt av klicka på Tilldela administratör.
  4. Markera kryssrutan bredvid tjänstpartnerns säkerhetsgrupp.
  5. Klicka på Ta bort tilldelning av rollföljt avTa bort tilldelning av roll för att bekräfta.

Kommersiella villkor för engagemang mellan dig och din tjänstpartner är separata från administratörsbehörigheter, och du måste arbeta direkt med tjänstpartnern för att diskutera ändringar i dessa villkor.

Felsökning

Läs igenom följande felmeddelanden för att få hjälp med vanliga problem.

Du har inte behörighet att få åtkomst till tjänsten. Begär åtkomst.

Du har inte fått åtkomst till pilotprogrammet för tjänstpartner. Fyll i det här formuläret om du vill begära åtkomst.

Vänta på Googles bekräftelse av att du deltar i pilotprogrammet innan du följer de föregående stegen på den här sidan för att utse en tjänstpartner.

Användargruppen som läggs till är inte en säkerhetsgrupp.

Be din tjänstpartner att skapa en säkerhetsgrupp med e-postadresserna till de medarbetare hos tjänstpartnern som ska hantera administratörskonsolen åt dig. Mer information finns i Styra åtkomsten till känslig data med säkerhetsgrupper.

Användargruppen som läggs till har inte åtkomstbehörighet till tjänsten.

Kontrollera att du har angett adressen till gruppen som du vill auktorisera som tjänstpartner, utan stavfel.

Om felet kvarstår ber du tjänstpartnern att delta i pilotprogrammet genom att fylla i det här formuläret.

Vänta sedan på Googles bekräftelse att partnern har lagts till i pilotprogrammet. För närvarande tillåter vi endast auktoriserade Google Workspace-återförsäljare i pilotprogrammet.

Dynamiska användargrupper har inte åtkomstbehörighet till den här tjänsten.

Användargruppen som servicepartnern har tillhandahållit är en dynamisk säkerhetsgrupp. Be din tjänstpartner att i stället skapa en säkerhetsgrupp som inte är en dynamisk grupp med e-postadresserna till de medarbetare som ska hantera din administratörskonsol. Mer information finns i Styra åtkomsten till känslig data med säkerhetsgrupper.