Beheerdersrollen toewijzen aan een servicepartner

Nadat uw organisatie producten of services heeft aangeschaft bij Google of een reseller, kunt u een servicepartner aanwijzen om de eenmalige installatie of het dagelijkse beheer van uw Google-abonnementen te regelen.

Een servicepartner biedt services en support na de aankoop, maar verkoopt geen Google-producten door.

Voordat u begint: over uw verantwoordelijkheden

Als u een servicepartner aanstelt, bent u verantwoordelijk voor het volgende:

• Het juiste toegangsniveau voor uw servicepartner bepalen en beheren
  • De voorwaarden van de relatie met uw servicepartner beheren

Stap 1: Vraag toegang aan tot het pilotprogramma

We bieden deze functie momenteel aan als pilotprogramma aan een beperkt aantal klanten. Zo doet u mee aan de pilot:

1. Vul dit formulier in.
  2. Wacht op een bevestigingsmail van Google waarin staat dat u deelneemt aan het pilotprogramma. Als u binnen een week geen e-mail heeft gekregen, bent u niet toegevoegd aan de pilot.

Stap 2: Controleer de opties voor rollen en rechten

Als u de servicepartner vooraf ingestelde rechten wilt geven om veelgebruikte zakelijke functies te gebruiken, kunt u aan de servicepartner een vooraf ingestelde beheerdersrol toewijzen.

Opmerking: U kunt servicepartners geen hoofdbeheerdersrechten geven.

Als u meer controle wilt over de rechten die u de servicepartner geeft, kunt u een aangepaste rol maken.

Vind meer informatie over beheerdersrechten.

Stap 3: Stel een servicepartner aan en wijs een rol toe

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Voordat u begint: Vraag uw servicepartner om een beveiligingsgroep te maken met de e-mailadressen van de werknemers die uw Google Beheerdersconsole gaan beheren. Ga naar De toegang tot gevoelige gegevens beheren met beveiligingsgroepen voor meer informatie.

Wacht op de bevestigingsmail van Google waarin staat dat u deelneemt aan de pilot.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de rol die u wilt toewijzen and then Klik op Beheerder toewijzen.
  4. Klik op Gebruikers toewijzen.
  5. Geef het adres van de beveiligingsgroep van uw servicepartner op.
  6. Klik op Toevoegenand thenRol toewijzen.
  7. Kopieer het webadres van de Beheerdersconsole uit de adresbalk en deel dit met uw servicepartner.

Dit webadres is uniek voor uw account. Hiermee krijgt uw servicepartner eenvoudig toegang tot uw Beheerdersconsole.

8. Klik op Toewijzen.

Als u problemen heeft bij het instellen van een servicepartner, gaat u verderop op deze pagina naar Problemen oplossen.

Rechten van servicepartners bewerken

Als u een vooraf ontworpen beheerdersrol heeft toegewezen aan de beveiligingsgroep van uw servicepartner, wijzigt u de rechten van de partner door een aangepaste rol te maken en de groep toe te wijzen aan de rol.

Als u al een aangepaste rol heeft toegewezen aan uw servicepartner, beheert u de rechten van die partner door de rol te bewerken.

Ga naar Aangepaste beheerdersrollen maken, bewerken en verwijderen voor meer informatie.

Een servicepartner verwijderen

U kunt de rechten van uw servicepartner intrekken door de toewijzing van de rol aan de beveiligingsgroep in te trekken.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Plaats de cursor op de rol die u wilt intrekken and thenklik op Beheerder toewijzen.
  4. Vink het vakje aan naast de beveiligingsgroep van uw servicepartner.
  5. Klik op Rol intrekkenand thenRol intrekken om de wijziging te bevestigen.

Commerciële voorwaarden voor de afspraken tussen u en uw servicepartner staan los van beheerdersrechten. Zoek rechtstreeks contact met uw servicepartner om wijzigingen in deze voorwaarden te bespreken.

Problemen oplossen

Hieronder staan foutmeldingen die u kunt krijgen en de oplossingen hiervoor.

U bent niet gemachtigd om deze service te gebruiken. Vraag om toegang.

U heeft geen toegang gekregen tot de pilot voor servicepartners. Als u toegang wilt aanvragen, vult u dit formulier in.

Wacht op de bevestiging van Google dat u deelneemt aan het pilotprogramma voordat u de stappen hierboven volgt om een servicepartner aan te stellen.

De gebruikersgroep die u toevoegt, is geen beveiligingsgroep.

Vraag uw servicepartner om een beveiligingsgroep te maken met de e-mailadressen van de werknemers die uw Beheerdersconsole gaan beheren. Ga naar De toegang tot gevoelige gegevens beheren met beveiligingsgroepen voor meer informatie.

De gebruikersgroep die wordt toegevoegd, is niet gemachtigd om deze service te gebruiken.

Zorg dat u het adres van de groep die u als servicepartner wilt machtigen juist, zonder typfouten, heeft opgegeven.

Als de fout blijft optreden, vraagt u uw servicepartner om deel te nemen aan de pilot door dit formulier in te vullen.

Wacht vervolgens op de bevestiging van Google dat de partner is toegevoegd aan het pilotprogramma. Op dit moment mogen alleen geautoriseerde Google Workspace-resellers deelnemen aan het pilotprogramma.

Dynamische gebruikersgroepen hebben geen toegang tot deze service.

De gebruikersgroep die u van uw servicepartner heeft gekregen, is een dynamische beveiligingsgroep. Vraag uw servicepartner om in plaats daarvan een beveiligingsgroep te maken die geen dynamische groep is, met de e-mailadressen van de werknemers die uw Beheerdersconsole gaan beheren. Ga naar De toegang tot gevoelige gegevens beheren met beveiligingsgroepen voor meer informatie.