Felsöka den automatiska virtuella receptionisten i Google Voice

Om du har problem med Google Voices virtuella receptionister kan du felsöka med verktyget för säkerhetsutredning. Med verktyget för säkerhetsutredningar kan du skapa en aktivitetsregel som skickar en varning när virtuella receptionister har uppdaterats eller har problem.

Din åtkomst till verktyget för säkerhetsutredningar

• De utgåvor som stöds för verktyget för säkerhetsutredningar är Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Administratörer med Cloud Identity-premiumversion, Frontline Standard, Enterprise Standard och Education Standard kan också använda utredningsverktyget för en delmängd av datakällorna.
  • Möjligheten att göra en sökning i utredningsverktyget beror på din Google-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Om du inte kan köra en sökning i utredningsverktyget för en viss datakälla kan du i allmänhet använda gransknings- och utredningssidan i stället. Mer information finns i Förbättrad granskning och utredning.
  • Du kan köra en sökning i utredningsverktyget på alla användare, oavsett vilken Google-utgåva de har.

Logghändelser för virtuell receptionist i Voice

Här är exempel på hur du kan använda händelsedata från Voice-loggen för att felsöka. Om du vill se loggdata för en virtuell receptionist kan du välja attributet Händelse och därefter ett av värdena som beskrivs nedan. Om du vill veta mer om händelser i Voice-loggen och verktyget för säkerhetsutredningar kan du läsa Logghändelser för Voice.

Händelsevärde Beskrivning
Virtuell receptionist har raderats Detaljer om varje gång en administratör har raderat en virtuell receptionist
Virtuell receptionist har publicerats

Detaljer om varje gång en administratör ändrar en virtuell receptionist

Mottagare av röstmeddelande saknas (virtuell receptionist)

Det gick inte att spela in ett röstmeddelande eftersom de angivna mottagarna inte kan ta emot röstmeddelanden. Några möjliga orsaker är:

• Mottagarkonton har raderats eller stängts av. Ersätt användarna på mottagarlistan. Gå till avsnittet Skicka till röstbrevlåda för den virtuella receptionisten och lägg till olika personer i fältet Mottagare av röstmeddelande.
  • Mottagarna har överskridit sin e-postgräns. Om en användare får för många röstmeddelanden per timme avbryts leveransen av e-post.

I Voice skapas denna händelse för varje samtal när ett röstmeddelande inte lämnas eftersom listan är tom

Det gick inte att överföra till användare (virtuell receptionist)

Det gick inte att överföra ett samtal eftersom den angivna personen inte kan ta emot samtal. Några möjliga orsaker är:

• Användarens Voice-licens har tagits bort
  • Användarkontot har raderats eller stängts av

Gå till avsnittet Vidarekoppla uppringaren i den virtuella receptionisten och lägg till en annan person i fältet Målanvändarens e-postadress.

Det gick inte att leverera röstmeddelande (virtuell receptionist)

Det gick inte att leverera ett röstmeddelande till en angiven mottagare. Några möjliga orsaker är:

• Mottagarens konto har raderats eller stängts av. Ersätt användaren i mottagarlistan.
  • Mottagaren har överskridit sin e-postgräns. Om en användare får för många röstmeddelanden per timme avbryts leveransen av e-post.
  • Mottagarens inkorg är full. Användaren måste frigöra plats i inkorgen.

Det gick inte att vidarebefordra röstmeddelande (virtuell receptionist)

Det gick inte att vidarebefordra röstmeddelanden till en avancerad administratör. Om det inte går att leverera ett röstmeddelande till en angiven mottagare vidarebefordras det till avancerade administratörer istället. Det försvinner alltså inte.

Röstmeddelande mottaget (virtuell receptionist)

Detaljer om varje gång en ringande lämnar ett röstmeddelande

Vanliga problem med automatiska receptionister

Om du vill åtgärda problem med en virtuell receptionist läser du den här informationen eller letar upp händelsen i granskningsloggen för Voice.

Problem Lösning
Varför vidarekopplar inte den virtuella receptionisten samtalet?

Gå till avsnittet Vidarekoppla uppringaren i den virtuella receptionisten.

Användaren kan inte få samtal av något av dessa skäl:

• Användarens Voice-licens har tagits bort.
  • Användarkontot har raderats eller stängts av.

Varför spelar inte den virtuella receptionisten upp röstmeddelanden?

Gå till avsnittet Skicka till röstbrevlåda för den virtuella receptionisten.

En virtuell receptionist kan inte spela in röstmeddelanden av något av dessa skäl:

• Användare på listan över mottagare av röstmeddelanden har raderats eller stängts av. Ersätt i så fall användarna på listan.
  • Mottagarna får för många röstmeddelanden per timme. Lägg till nya mottagare av röstmeddelanden eller ersätt befintliga mottagare.

Varför kan en användare inte få röstmeddelanden?

Gå till avsnittet Skicka till röstbrevlåda för den virtuella receptionisten.

En användare kan inte få röstmeddelanden av något av följande skäl:

• Röstmeddelandemottagarens konto har raderats eller stängts av. Ersätt i så fall användaren på listan.
  • Mottagaren får för många röstmeddelanden per timme. Ersätt mottagaren.
  • Mottagarens inkorg är full. Användaren måste frigöra plats i inkorgen.