Problemen met de automatische assistent van Google Voice oplossen

Als u problemen ondervindt met de automatische assistenten van Google Voice, kunt u de tool voor beveiligingsonderzoek gebruiken deze op te lossen. Met de tool voor beveiligingsonderzoek kunt u een activiteitsregel maken waarmee u een melding krijgt als automatische assistenten worden geüpdatet of problemen hebben.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• De tool voor beveiligingsonderzoek wordt ondersteund in onder andere Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Enterprise Essentials Plus.
  • Beheerders met Cloud Identity Premium, Frontline Standard, Enterprise Standard en Education Standard kunnen de onderzoekstool ook gebruiken voor een deel van de gegevensbronnen.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken. Ga naar Nieuwe UI voor controle en onderzoek voor meer informatie.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.

Gebeurtenissen over automatische assistenten in het logboek Voice

Hier wordt uitgelegd hoe u gebeurtenisgegevens uit het logboek Voice kunt gebruiken om problemen op te lossen. Als u de logboekgegevens over automatische assistenten wilt bekijken, kiest u het kenmerk Gebeurtenis en kiest u een van de waarden die hieronder worden beschreven. Ga naar Gebeurtenissen in het logboek Voice voor meer informatie over gebeurtenissen in het logboek Voice en de tool voor beveiligingsonderzoek.

Waarde gebeurtenis Beschrijving
Automatische assistent verwijderd Details van elke keer dat een beheerder een automatische assistent heeft verwijderd.
Automatische assistent gepubliceerd

Details van elke keer dat een beheerder een automatische assistent heeft gewijzigd.

Voicemailontvanger ontbreekt (automatische assistent)

De voicemail kon niet worden opgenomen, omdat geen van de opgegeven ontvangers voicemails kan ontvangen. Dit kan de volgende redenen hebben:

• Het account van de ontvangers is verwijderd of opgeschort. Vervang de gebruikers in de lijst met ontvangers. Ga naar het gedeelte Naar voicemail sturen van de automatische assistent en voeg andere mensen toe aan het veld Voicemailontvangers.
  • De ontvangers hebben de e-maillimiet bereikt. Als een gebruiker te veel voicemails per uur ontvangt, stopt de e-mailbezorging.

Voice slaat deze gebeurtenis op voor elk gesprek als er geen voicemail wordt gemaakt omdat de lijst leeg is.

Doorverbinden met gebruiker mislukt (automatische assistent)

Een gesprek kon niet worden overgezet, omdat de opgegeven persoon geen gesprekken kan ontvangen. Dit kan de volgende redenen hebben:

• De Voice-licentie van de gebruiker is verwijderd.
  • Het account van de gebruiker is verwijderd of opgeschort.

Ga naar het gedeelte Het gesprek doorzetten van de automatische assistent en voeg een andere persoon toe in het veld E-mailadres doelgebruiker.

Voicemail bezorgen mislukt (automatische assistent)

De e-mail met de voicemail kon niet worden bezorgd bij een opgegeven ontvanger. Dit kan de volgende redenen hebben:

• Het account van de ontvanger is verwijderd of opgeschort. Vervang de gebruiker in de lijst met ontvangers.
  • De ontvanger heeft zijn e-maillimiet bereikt. Als een gebruiker te veel voicemails per uur ontvangt, stopt de e-mailbezorging.
  • De inbox van de ontvanger is vol. De gebruiker moet ruimte vrijmaken in de inbox.

Voicemail doorsturen mislukt (automatische assistent)

De e-mail met de voicemail kon niet worden doorgestuurd naar een hoofdbeheerder. Als de e-mail met een voicemail niet kan worden bezorgd bij een bepaalde ontvanger, wordt deze doorgestuurd naar de hoofdbeheerders, zodat deze niet verloren gaat.

Voicemail ontvangen (automatische assistent)

Informatie over elke keer dat een beller een voicemail achterlaat.

Veelvoorkomende problemen met automatische assistenten

Als u problemen met een automatische assistent wilt oplossen, bekijkt u deze informatie of zoekt u de gebeurtenis in het Voice-controlelogboek.

Probleem Oplossing
Waarom wordt een gesprek niet doorverbonden door de automatische assistent?

Ga naar het gedeelte Het gesprek doorverbinden van de automatische assistent.

Als een gebruiker geen gesprekken ontvangt, kan dit de volgende redenen hebben:

• De Voice-licentie van de gebruiker is verwijderd.
  • Het account van de gebruiker is verwijderd of opgeschort.

Waarom neemt de automatische assistent geen voicemails op?

Ga naar het gedeelte Naar voicemail sturen van de automatische assistent.

Als de automatische assistent geen voicemails opneemt, kan dit de volgende redenen hebben:

• De gebruiker is verwijderd of opgeschort in de lijst met voicemailontvangers. Als dit het geval is, moet u de gebruiker weer op de lijst zetten.
  • De ontvanger ontvangt te veel voicemails per uur. Voeg nieuwe voicemailontvangers toe of vervang bestaande ontvangers.

Waarom krijgt een gebruiker geen voicemails?

Ga naar het gedeelte Naar voicemail sturen van de automatische assistent.

Als een gebruiker geen voicemails ontvangt, kan dit de volgende redenen hebben:

• Het account van de voicemailontvanger is verwijderd of opgeschort. Als dit het geval is, moet u de gebruiker weer op de lijst zetten.
  • De ontvanger ontvangt te veel voicemails per uur. Vervang de ontvanger.
  • De inbox van de ontvanger is vol. De gebruiker moet ruimte vrijmaken in de inbox.