Gebruikers toestaan gedeelde Drives te maken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education PlusEssentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als beheerder kunt u instellen dat alle of sommige gebruikers in uw organisatie gedeelde Drives kunnen maken. Als u bijvoorbeeld een bedrijf heeft, kunt u iedereen toestaan gedeelde Drives te maken om teamsamenwerking te ondersteunen en gegevensverlies te voorkomen als een medewerker vertrekt. Als u een onderwijsinstelling bent, kunt u bijvoorbeeld alleen docenten toestaan gedeelde Drives te maken, niet leerlingen.

Opmerking: Als de mogelijkheid gedeelde Drives te maken is uitgezet voor gebruikers in een organisatie-eenheid, kunnen mensen binnen en buiten uw bedrijf of school deze gebruikers nog wel toevoegen aan hun gedeelde Drives.

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Instellingen voor delenand thenGedeelde Drives maken.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Zoek het vak Voorkomen dat gebruikers ingeselecteerde organisatie-eenheid nieuwe gedeelde Drives maken en kies een optie:
    • Haal het vinkje weg als u wilt dat gebruikers gedeelde Drives kunnen maken.
    • Vink het vakje aan als u niet wilt dat gebruikers gedeelde Drives maken.
  6. (Optioneel) Als u gebruikers toestaat gedeelde Drives te maken, kiest u in welke organisatie-eenheid de gedeelde Drives standaard worden gemaakt. U kunt gedeelde Drives later verplaatsen naar andere organisatie-eenheden. Met deze optie kunt u de opslag van uw organisatie controleren en beheren.
  7. (Optioneel) Stel de standaardinstellingen voor delen in voor nieuwe gedeelde Drives en kies of deze beheerders deze instellingen kunnen overschrijven.
    • Als u niet wilt dat externe gebruikers toegang krijgen tot bestanden in gedeelde Drives, verwijdert u het vinkje voor het tweede vak. Externe gebruikers hebben geen toegang, zelfs niet als u gebruikers toestaat bestanden te delen buiten uw organisatie. Met deze instelling kunnen beheerders van gedeelde Drives ook geen externe gebruikers toevoegen als lid. Als gebruikers geen items mogen delen in Drive buiten uw organisatie, heeft deze instelling geen effect, omdat deze de instelling voor delen niet kan overschrijven.
    • Als u niet wilt dat leden van een gedeelde Drive niet-leden toegang geven tot bestanden in gedeelde Drives, ze kunnen bewerken, erop kunnen reageren of ze kunnen bewerken, of deze bestanden delen met een link, verwijdert u het vinkje uit het derde vakje. U kunt dit bijvoorbeeld doen voor organisatie-eenheden die gevoelige gegevens verwerken die niet moeten worden gedeeld buiten die organisatie-eenheid.
    • Als je niet wilt dat Contentbeheerders mappen delen, vink je het selectievakje Contentbeheerders toestaan mappen te delen uit. U kunt dit bijvoorbeeld doen als u wilt dat alleen beheerders mappen kunnen delen.
    • Als u niet wilt dat leden van de gedeelde Drive die weergaverechten of reageerrechten hebben, bestanden in gedeelde Drives kunnen downloaden, kopiëren of afdrukken, verwijdert u het vinkje uit het vierde vakje. U kunt dit bijvoorbeeld doen voor organisatie-eenheden die werken met vertrouwelijke gegevens of projecten.
      Opmerking: Bestanden en mappen in gedeelde Drives behouden deze instelling als ze worden verplaatst uit gedeelde Drives. In het geval van mappen kan de instelling niet worden teruggezet nadat het bestand in Mijn Drive staat.
    • Als u niet wilt dat leden van de gedeelde Drive met beheerderstoegang deze standaardinstellingen kunnen wijzigen, verwijdert u het vinkje voor het eerste vakje. In de meeste gevallen wilt u mogelijk beheerders van gedeelde Drives toestaan de toegangsinstellingen voor een gedeelde Drive te wijzigen, zodat ze kunnen samenwerken met externe gebruikers of andere teams.

Opmerking: Als u deze instellingen later wijzigt, heeft dit alleen invloed op nieuwe gedeelde Drives. De huidige instellingen blijven behouden in bestaande gedeelde Drives. U kunt de instellingen voor delen updaten voor bestaande gedeelde Drives in de Beheerdersconsole.

8. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie