Een Drive-bestand van een onbekende eigenaar overzetten

Deze pagina is bedoeld voor beheerders die het eigendom van een Drive-bestand van iemand anders willen wijzigen. Als u de eigenaar wilt wijzigen van een bestand dat uw eigendom is, kijkt u hier.

Als u als beheerder de eigenaar van een Drive-bestand wilt wijzigen, maar niet weet wie de eigenaar is, kunt u de eigenaar op 2 manieren vinden. In beide gevallen heeft u de document-ID van het bestand nodig. Deze staat in de URL. U heeft een Google Workspace-versie nodig die de tool voor beveiligingsonderzoek of Zoeken in e-maillogboeken ondersteunt.

Optie 1: Eigenaren zoeken en wijzigen met de tool voor beveiligingsonderzoek

Deze aanpak maakt gebruik van de gegevensbron Drive-logboekgebeurtenissen in de tool voor beveiligingsonderzoek.Ondersteunde versies voor de gegevensbron 'Gebeurtenissen in het logboek Drive' in de onderzoekstool: Enterprise Plus, Education Plus

Als uw versie Drive-logboekgebeurtenissen ondersteunt in de tool voor beveiligingsonderzoek, kunt u een eigendom tegelijkertijd zoeken en overzetten. Deze methode is ook handig om het eigendom van één bestand over te zetten als u weet wie de huidige eigenaar is.

Gebruik deze optie als 1) u de document-ID van het bestand (de URL) of de huidige eigenaar kent en 2) het bestand in de afgelopen 180 dagen is bekeken of bewerkt.

Voordat u begint

• Het bestand moet in de afgelopen 180 dagen zijn bekeken of bewerkt.
  • Het bestand moet eigendom zijn van een gebruiker in uw organisatie met een licentie die Drive-logboekgebeurtenissen ondersteunt. U kunt geen informatie ophalen voor bestanden die eigendom zijn van gebruikers buiten uw organisatie.
  • U moet de tool voor beveiligingsonderzoek gebruiken. U kunt deze stappen niet uitvoeren in de controle- en onderzoekstool.
  • Deze stappen werken alleen om de eigenaar van een bestand te wijzigen. U kunt de eigenaar van een map niet wijzigen met de tool voor beveiligingsonderzoek.

Het bestand zoeken en de eigenaar ervan wijzigen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Klik op Gegevensbronand thenDrive-logboekgebeurtenissen.
  4. Klik op Voorwaarde toevoegen.
  5. Klik op Kenmerk en selecteer hoe u bestanden wilt zoeken.
    • Als u de eigenaar kent en het eigendom wilt wijzigen van een of meer bestanden waarvan deze persoon de eigenaar is, selecteert u Eigenaar. Geef vervolgens het e-mailadres van de huidige eigenaar op.
    • Als u de document-ID van een specifiek bestand weet (als u de URL van het bestand heeft), selecteert u Document-ID. Geef vervolgens de document-ID op. U vindt de document-ID in de URL van het bestand. Als de URL van een bestand bijvoorbeeld https://docs.google.com/document/d/1LQ_zgy0QDy/edit is, is de document-ID 1LQ_zgy0QDy.

Opmerking: Voor een formulier heeft u de document-ID nodig die u vindt in de URL van de bewerkingspagina van het formulier, niet in de URL van het live formulier. In de URL van een live formulier is de document-ID versleuteld. Als u geen bewerkingsrechten voor het formulier kunt krijgen, neemt u voor de niet-versleutelde document-ID contact op met support.

• Als het bestand een site is, zoekt u op het bestandstype en de titelzoekwoorden:
      1. Selecteer het kenmerk Documenttype, de operator Is en het documenttype Google Sites.
      2. Klik op Voorwaarde toevoegen.
      3. Als u zoekwoorden in de titel wilt zoeken, selecteert u het kenmerk Titel en de operator Bevat en geeft u de zoekwoorden op in het veld Titel.
        Als u de site niet vindt door te zoeken, neemt u contact op met support voor meer hulp.
  6. Klik op Zoeken.
  7. Vink het vakje aan naast een of meer bestanden die u wilt overzetten naar een nieuwe eigenaar.
  8. Klik op Acties and thenEigenaar wijzigen.
  9. Voer op de eerste regel het e-mailadres van de nieuwe eigenaar in.
  10. Bevestig de actie op de 2e regel door EIGENAAR WIJZIGEN in te voeren.
  11. Klik op Eigenaar wijzigen.

Optie 2: De eigenaar zoeken via Zoeken in e-maillogboeken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, Nonprofits, G Suite Business en G Suite Basic. Versies vergelijken

Gebruik deze optie als u of de bestandseigenaar een licentie heeft die Zoeken in e-maillogboeken ondersteunt, maar niet de tool voor beveiligingsonderzoek. Met deze optie kunt u een bestandseigenaar vinden door een deelverzoek te volgen. U heeft alleen de URL van het bestand nodig om toegang te vragen.

De eigenaar zoeken met een deelverzoek

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapporterenand thenZoeken in e-maillogboeken.
  3. Open de bestands-URL in een ander browservenster en vraag om toegang. Met deze actie wordt er een e-mail naar de bestandseigenaar gestuurd. Als het bestand in een gedeelde Drive staat, gaat het verzoek naar de maker van het bestand. Als de maker niet meer actief is of geen toegang meer heeft, gaat het verzoek naar een beheerder van de gedeelde Drive.
  4. Voer in het veld Onderwerp van Zoeken in e-maillogboeken Verzoek om te delen voor in. Laat de andere velden leeg.
  5. Klik op Zoeken.
  6. Ga in de resultatentabel naar de rij met uw verzoek en klik op het onderwerp.
  7. Klik op Ontvanger. Het vermelde e-mailadres is van de eigenaar (of de maker of de beheerder van bestanden in gedeelde Drives).