Lagringsutrymme i Google Workspace for Education

4. Ange lagringsgränser

Den nya lagringspolicyn för Google Workspace for Education-utgåvor ger en baskvot på 100 TB delat lagringsutrymme och alternativ för att utöka lagringsutrymmet. Om du vill fördela institutionens lagringsutrymme kan du ange ett lagringsutrymme för användarna i en organisationsenhet eller grupp.

Tips för att ange lagringsgränser

• Börja med lagringsgränser för organisationsenheter: Ange först en baskvot för lagringsutrymme i organisationsenheten på toppnivå för att säkerställa att alla användare har en gräns. Ange sedan lagringsgränser för underordnade organisationsenheter för att åsidosätta baskvoten. Nya organisationsenheter ärver gränserna för lagringsutrymme från den överordnade organisationsenheten om den överordnade är inställd på att åsidosätta. I annat fall ärver de lagringsgränsen för organisationsenheten på toppnivån.
  • Skapa grupper för användare som behöver mer lagringsutrymme:  Vissa användare kan behöva flexibla lagringsgränser, till exempel när de arbetar med ett visst projekt. Tillgodose sådana tillfälliga behov genom att skapa en konfigurationsgrupp för användare som behöver mer lagringsutrymme. Undanta användarna från sina organisationsenheters lagringsgränser genom att lägga till dem i gruppen så länge det behövs.
  • Ange olika gränser för elever och pedagoger: Du kan som standard ange en gräns på 3 GB för elever (per grupp eller organisationsenhet) och 10–15 GB för pedagoger. Vi rekommenderar dock att du analyserar användningen av lagringsutrymme för att avgöra normal användning inom institutionen.
  • Informera om ändringar av lagringspolicy: Informera användarna om att du tillämpar en lagringsgräns. E-postmallar finns i Informera användarna om policyändringar.

Du hittar fler metodtips i lagringsguiden för administratörer.

Ange lagringsgränser

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Lagringsutrymme "" på startsidan för administratörskonsolen.
  3. I avsnittet Lagringsinställningar klickar du på Hantera.
  4. Till vänster klickar du på den enhet som du vill tillämpa en lagringsgräns på:
    • Organisationsenhet: Klicka på organisationsenheten.
    • Grupp – klicka på Grupper. Klicka på sökfältet och börja ange namnet på gruppen. Klicka sedan på gruppen.

Observera att lagringsgränser för grupper alltid åsidosätter lagringsgränser för organisationer. Du kan ange vilka grupper som åsidosätter varandra via gruppinställningarna. Läs mer om konfigurationsgrupper

5. För Lagringsgräns för användare väljer du och anger mängden lagringsutrymme.
  6. Klicka på Spara.

Vad händer när användarna överskrider lagringsgränserna?

När lagringsgränser tillämpas och en användare överskrider sin gräns påverkas användarens Google Workspace på följande sätt:

• Hen kan inte ladda upp nya filer eller bilder till Google Drive.
  • Hen kan inte skapa nya filer i appar där innehåll skapas gemensamt, som Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Teckningar, Formulär och Jamboard. Innan hen minskar användningen av lagringsutrymme kan ingen redigera eller kopiera sina berörda filer eller skicka in formulär som ägs av användaren.
  • Hen kan inte säkerhetskopiera foton och videor till Google Foto.
  • Hen kan inte spela in nya möten i Google Meet.
  • Hen kan fortfarande logga in och få åtkomst till sitt Google Workspace for Education-konto, visa och ladda ned sina filer samt skicka och ta emot e-postmeddelanden. Obs! Användare med andra Google Workspace-licenser än Education kan inte skicka och ta emot e-postmeddelanden när de överskrider sin lagringsgräns.