Het opslaggebruik in uw organisatie controleren

Bekijken hoe opslag wordt gebruikt voor individuele gebruikers, gedeelde Drives en Google Workspace-services

Education-klanten gaan naar het Overzicht van Google Workspace for Education-opslag.

Als u het opslaggebruik in uw eigen Google-account wilt controleren, kijkt u hier.

Als beheerder kunt u tools voor opslagbeheer in de Beheerdersconsole gebruiken om uw opslaggebruik te controleren, uw totale opslaglimiet te bekijken en opslaglimieten in te stellen voor gebruikers en gedeelde Drives.

De meeste Google Workspace-versies hebben gecombineerde opslag. Dit is de opslag die wordt gedeeld door alle gebruikers in uw organisatie. Met gecombineerde opslag is uw totale opslaglimiet de maximale hoeveelheid opslag die alle gebruikers bij elkaar kunnen gebruiken. Dit hangt af van de opslag per licentie die is inbegrepen bij uw Google Workspace-versie, hoeveel licenties uw organisatie heeft en hoeveel aanvullende opslag bij Google Workspace u koopt.

Op deze pagina vindt u meer informatie over opslag per licentie:Hoeveel opslag krijg ik per Google Workspace-licentie? of, voor Google Workspace for Education-klanten, zie Over de beschikbaarheid en het gebruik van opslag.

Bekijken hoe opslag wordt gebruikt in uw organisatie

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Opslag.
  3. Bovenaan staat hoeveel Workspace-opslag uw organisatie gebruikt en wat uw totale opslaglimiet is.

Opmerking: Het kan 24 uur duren voordat wijzigingen in de opslag van uw organisatie op deze pagina worden getoond. Als uw organisatie ruimte heeft vrijgemaakt of opslag heeft gekocht en u wilt snel zien wat de gevolgen zijn, kunt u met uw beheerdersaccount naar https://drive.google.com/drive/quota gaan. Onderaan staat een opslagstatusbalk voor uw hele organisatie. Wijzigingen in opslag worden binnen 4 uur getoond.

4. Als u wilt zien hoeveel opslag Google Drive, Google Foto's en Gmail elk gebruiken, plaatst u de muisaanwijzer op de services.

Als u de totale opslaglimiet bijna heeft bereikt, krijgt u hier meer informatie over hoe u opslagruimte vrijmaakt of meer opslag koopt.

Gebruikers met veel opslag identificeren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Opslag.
  3. Het gedeelte Gebruikers die de meeste opslag gebruiken biedt een overzicht van gebruikers die veel opslag gebruiken.
  4. Klik op Alle gebruikers bekijken om een lijst te openen met alle gebruikers gesorteerd op opslaggebruik.
  5. Als u meer informatie wilt over het opslaggebruik van een specifieke gebruiker, klikt u op de naam van de gebruiker.

Opmerking: Uit privacyoverwegingen kan een beheerder de bestanden van een gebruiker nooit zien in de Beheerdersconsole. De beheerder ziet alleen een overzicht van hoeveel opslag de documenten en bestanden van de gebruikers in beslag nemen.

U kunt beheren hoeveel van uw gecombineerde opslag gebruikers kunnen gebruiken. Meer informatie over hoe u opslaglimieten instelt

Gedeelde Drives met veel opslag identificeren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Opslag.
  3. In het gedeelte Gedeelde Drives die de meeste opslag in beslag nemen vindt u een overzicht van gedeelde Drives die veel opslag gebruiken.
  4. Klik op Alle gedeelde Drives bekijken om een lijst te openen van alle gedeelde Drives die zijn gesorteerd op opslaggebruik.

U kunt beheren hoeveel van uw gecombineerde opslag elke gedeelde Drive kan gebruiken. Meer informatie over hoe u opslaglimieten instelt

Veelgestelde vragen over de tool voor opslagbeheer

Zie Veelgestelde vragen over Google Workspace-opslag voor beheerders voor algemene vragen over Google Workspace-opslag.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Welke beheerdersrechten heb ik nodig om tools voor opslagbeheer te gebruiken?

Als u alle functies in de opslagbeheertools wilt gebruiken, moet u de beheerdersrol Opslag hebben of de rechten van de rol Opslagbeheerder hebben. Als u een deel van de rechten heeft, kunt u mogelijk een deel van de functies voor opslagbeheer gebruiken.

Hoeveel opslag krijg ik per Google Workspace-licentie?

Google Workspace-opslag wordt gedeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto's.Ontdek hoe opslaggebruik wordt berekend.

Hoeveel opslag elke gebruiker heeft, hangt af van je Google Workspace-versie. De meeste Google Workspace-versies hebben gecombineerde opslag. In de volgende tabellen wordt gecombineerde opslag aangegeven als de totale opslag of een hoeveelheid opslag keer het aantal eindgebruikerslicenties.

Google biedt incrementele opslag tot aan de gekochte limiet voor in aanmerking komende opslagruimte.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

G Suite Basic

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

30 GB per eindgebruiker

G Suite Business

G Suite Business - Gearchiveerde gebruikers

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

Onbeperkte opslag

1 TB per gearchiveerde gebruiker

Google Workspace Business Starter 30 GB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Standard 2 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers

Voor klanten met 5 of meer eindgebruikers kan Google naar eigen goeddunken na een redelijk verzoek meer opslag beschikbaar stellen. Meer informatie over hoe u opslag aanvraagt

Google Workspace for Education

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB in totaal voor alle eindgebruikers
Google Workspace for Education: Teaching and Learning Upgrade 100 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties
Google Workspace for Education Plus 20 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties

Ga naar Over de beschikbaarheid en het gebruik van opslag voor meer informatie over Google Workspace for Education-opslag.

Google Workspace Essentials

Gmail is niet inbegrepen bij Google Workspace Essentials-versies.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per eindgebruiker

Google Workspace Essentials

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

100 GB keer het aantal eindgebruikers, met een maximum van 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB keer het aantal eindgebruikers
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Frontline

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per eindgebruiker*

*Deze opslaglimiet geldt voor alle eindgebruikers die een Google Workspace Frontline-versie gebruiken, zelfs als de klant een ander Google Workspace-abonnement heeft gekocht met andere opslaglimieten.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Nonprofits

100 TB voor alle eindgebruikers
Zie ik mijn totale opslagquotum in de statusbalk op de pagina Opslagbeheer?

Ja, in de statusbalk staat de totale opslaglimiet van uw organisatie, gebaseerd op de opslag die is inbegrepen bij uw licentieaankopen en aanvullende add-onabonnementen voor aanvullende opslag bij Google Workspace.

Houd rekening met de volgende uitzonderingen:

• De statusbalk is niet voor alle Google Workspace-versies zichtbaar, zoals Nonprofits en oude G Suite-versies.
  • Als u of gebruikers in uw organisatie verouderde opslagabonnementen hebben gekocht, is deze opslag nog niet inbegrepen bij het totale quotum dat op de opslagstatusbalk staat. Afzonderlijke opslagabonnementen kunnen niet meer worden gekocht
  • Het kan 24 uur duren voordat wijzigingen in de opslag van uw organisatie op deze pagina staan.