Problemen oplossen met Gmail als u geen berichten van contactformulieren ontvangt

Doelgroep van dit artikel

Dit artikel is bedoeld voor mensen die problemen hebben met Gmail die geen e-mails ontvangen van contactformulieren op hun website.Als u op zoek bent naar een contactpersoon om te helpen bij een Gmail-probleem, raden we u aan lid te worden van de Help-community van Gmail.

Als u problemen ondervindt met Gmail die geen berichten van contactformulieren van uw website ontvangt, probeert u de oplossingen in dit artikel. In dit artikel vindt u informatie over het oplossen van veelvoorkomende problemen met contactformulieren, zoals:

• Gmail ontvangt geen verwachte berichten van contactformulieren.
  • Geldige berichten van het contactformulier op uw website worden in de map Spam geplaatst of geweigerd, inclusief berichten die worden gestuurd via deze providers van contactformulieren:
    • Contact Form 7
    • GoDaddy
    • Zendesk
    • Squarespace
    • Shopify

Tips:

• Meestal is het formulier zelf niet de oorzaak van het probleem, maar hoe het bericht vanuit het formulier wordt verzonden door het verzendsysteem voor e-maillevering.
  • Contact Forms Pro is een oplossing waarmee u uw berichten op contactformulieren kunt beheren.
Google biedt geen support voor problemen met externe services en providers. Als u problemen met berichten van contactformulieren niet kunt oplossen door de stappen in dit artikel te volgen, neemt u contact op met de provider van het formulier voor hulp.

Zo sturen contactformulieren berichten naar Gmail

Websites bevatten vaak een contactformulier waarmee automatisch een e-mail wordt gestuurd als iemand informatie invult in het formulier. Als uw website een contactformulier heeft, worden de berichten meestal gestuurd naar een Google Workspace Gmail-account dat u hiervoor heeft ingesteld.

Zo stuurt een contactformulier op een website berichten naar een Gmail-mailbox:

1. Iemand geeft informatie op in het contactformulier (A) en dient vervolgens het formulier in.
  2. Het contactformulier maakt en verstuurt automatisch een e-mailbericht, dat wordt verzonden via de e-mailservers van Google (B).
  3. Gmail scant het bericht om te controleren of het geen spam is en geen schadelijke software bevat.
  4. Gmail bezorgt het bericht aan het account dat u heeft ingesteld om berichten van contactformulieren te krijgen (C).

Berichten van contactformulieren worden in de map Spam geplaatst of geweigerd

Soms markeert Gmail berichten van contactformulieren als spam of worden de berichten geweigerd. De oorzaak van dit probleem is vaak de verificatie van e-mails via de provider van het contactformulier. Contactformulierberichten worden meestal geverifieerd met SPF, SMTP-relay of DKIM.

Voer deze stappen uit om de verificatiemethode voor uw formulierberichten te vinden en problemen op te lossen:

Stap 1: De verificatiemethode van uw formulierprovider verifiëren

Vraag uw formulierprovider of deze hun eigen e-mailverzendservers gebruiken en vereisen dat u SPF- of DKIM-DNS-records instelt, of dat u externe SMTP-inloggegevens moet invoeren om berichten op contactformulieren te sturen. SPF-, DKIM- of externe SMTP-verbindingen zijn de meest voorkomende verificatiemethoden voor communicatie via een formulier.

Gebruikt uw provider:

In deze stappen vindt u een lijst met de meestgebruikte providers van contactformulieren en links naar hun hulpbronnen.

Stap 2a: Uw SPF-record updaten met alle e-mailafzenders

SPF is een e-mailverificatiemethode waarin wordt aangegeven welke domeinen en IP-adressen e-mails naar u mogen sturen. Als servers berichten krijgen die afkomstig lijken te zijn van uw domein, controleren ze uw SPF-record om te zien of de afzender door u is geautoriseerd.

In deze video ziet u hoe SPF-records werken:

Set up SPF

Stel SPF in door een DNS TXT-record toe te voegen bij uw domeinprovider.

Externe afzenders toevoegen aan uw SPF-record

Als u e-mails stuurt met alleen uw Gmail-account van Workspace, kunt u de standaard SPF-record voor Google gebruiken:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Als andere services echter e-mails sturen namens uw domein, moet u de SPF-record updaten met deze afzenders. Anders worden berichten van deze afzenders mogelijk gemarkeerd als spam. Een contactformulier dat automatisch berichten stuurt, is een e-mailafzender voor uw domein. U moet de SPF-record updaten met het IP-adres of het domein van de provider van het contactformulier.

Als de SPF-record niet alle afzenders van uw domein van derden bevat, moet u deze afzenders toevoegen aan de record. Ga voor uitgebreide stappen naar Een SPF-record definiëren: basisinstallatie.

Google biedt geen support voor problemen met externe services en providers. Als u hulp nodig heeft om de SPF-record te updaten, neemt u contact op met uw domeinprovider.

Voorbeelden van SPF-records voor veelvoorkomende afzenders van derden

Hier ziet u enkele voorbeelden van hoe SPF-records van Google Workspace worden geüpdatet voor een aantal veelgebruikte providers.

Belangrijk: Providers kunnen de SPF-vereisten op elk moment wijzigen. Bekijk altijd de huidige ondersteuningsgegevens van uw provider voor de nieuwste IP-adressen of domeinen die u moet opnemen in de SPF-record.

Gebruik het SPF-mechanisme include: (zoals in deze voorbeelden) om e-mailafzenders toe te voegen aan de standaard SPF-record.

SPF-record

Ondersteunt deze afzenders

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Ondersteunt alleen berichten die worden gestuurd vanuit Google Workspace.

v=spf1 include:_spf.google.com include:mail.zendesk.com ~all

Ondersteunt berichten die zijn gestuurd vanuit Google Workspace en Zendesk.

v=spf1 include:_spf.google.com include:secureserver.net ~all

Ondersteunt berichten die worden gestuurd vanuit Google Workspace en GoDaddy.

v=spf1 include:_spf.google.com include:shops.shopify.com ~all

Ondersteunt berichten die worden gestuurd vanuit Google Workspace en Shopify.

Controleren of de SPF-record alle afzenders bevat

Gebruik de Google Admin Toolbox om uw SPF-record te controleren en te kijken of de record alle externe afzenders van uw domein bevat. Ga voor uitgebreide stappen naar Controleren of u een bestaande SPF-record heeft.

Providers die SPF gebruiken voor verificatie

Hieronder vindt u links naar hulpbronnen over SPF van enkele veelgebruikte providers van contactformulieren.

Opmerking: Links kunnen worden gewijzigd. Als je problemen ondervindt, ga je rechtstreeks naar het Helpcentrum van je provider.

Als er nog steeds problemen zijn

Als u nog steeds problemen heeft met SPF-records, neemt u contact op met de provider van uw website of formulieren.

Stap 2b: Uw SMTP-inloggegevens verifiëren bij de provider

Sommige e-mailafzenders gebruiken SMTP om uitgaande berichten te verifiëren. Afzenders verifiëren hun identiteit door in te loggen bij de SMTP-server met een gebruikersnaam en wachtwoord. Zo zorgt u ervoor dat alleen geldige afzenders de SMTP-server gebruiken om berichten te sturen.

U heeft verbindingsgegevens van uw SMTP-provider nodig om SMTP-relay in te stellen. Als u SMTP van Gmail wilt gebruiken, gaat u naar E-mail sturen vanaf een printer, scanner of app voor verbindingsgegevens.

Uw SMTP-gebruikersnaam en -wachtwoord controleren

Als uw provider SMTP gebruikt om berichten van contactformulieren te sturen en verifiëren, controleert u of uw inloggegevens voor de SMTP-server juist zijn. Controleer de gebruikersnaam en het wachtwoord bij uw website- of formulierprovider, niet in de Google Beheerdersconsole.

Google biedt geen support voor problemen met externe services en providers. Neem contact op met de provider van uw formulier als u hulp nodig heeft bij het controleren of updaten van uw SMTP-inloggegevens.

Providers die SMTP gebruiken voor verificatie

Hieronder vindt u links naar hulpbronnen over SMTP van enkele veelgebruikte providers van contactformulieren.

• Shopify: Shopify raadt u aan Jotform te gebruiken voor contactformulieren die SMTP-relay gebruiken.
  • WPForms: gebruikt de SMTP-relaymethode
  • Formstack: gebruikt SMTP-/OAuth-verificatie

Opmerking: Links kunnen worden gewijzigd. Als je problemen ondervindt, ga je rechtstreeks naar het Helpcentrum van je provider.

Als u geen e-mail van Contact Form 7 krijgt…

Als u problemen ondervindt bij het ontvangen van e-mails via Contact Form 7 voor Wordpress, kunt u de SMTP-plug-in WP Mail proberen. De plug-in maakt rechtstreeks verbinding met uw Gmail- of Workspace-account en stuurt namens u berichten. Zie Waarom stuurt Contact Form 7 geen e-mails? voor meer informatie en uitgebreide instructies.

Stap 2c: Gebruik DKIM om te verifiëren

Sommige providers die hun eigen e-mailservices aanbieden om formuliercommunicatie naar gebruikers te sturen, kunnen u vragen DKIM in te stellen voor het verifiëren van berichten die namens u worden verzonden. DKIM zorgt ervoor dat ontvangers kunnen controleren of berichten die vanuit een service van derden zijn verstuurd, namens u mogen worden verstuurd en dat deze berichten niet zijn gewijzigd tijdens het transport.

Als u DKIM wilt instellen, heeft u een persoonlijke openbare DKIM-sleutel en -kiezer van uw formulierprovider nodig. Voeg de DKIM-sleutel en -kiezer toe aan uw DNS-records. U volgt dezelfde procedure als u Workspace zo instelt dat u Google Formulieren, Agenda of Drive gebruikt om berichten naar ontvangers te sturen.

• Als Google uw formulierprovider is, volgt u de instructies in DKIM aanzetten voor uw domein.
  • Als u andere formulierproviders gebruikt, bekijkt u de documentatie van de provider als u de DKIM-sleutel en -kiezer wilt ophalen en hoe u verificatie instelt.

Providers die DKIM gebruiken voor verificatie

Hieronder vindt u links naar hulpbronnen over DKIM van enkele veelgebruikte providers van contactformulieren.

Opmerking: Links kunnen worden gewijzigd. Als je problemen ondervindt, ga je rechtstreeks naar het Helpcentrum van je provider.

Stap 3: Zoeken in e-maillogboeken gebruiken om ontbrekende berichten te vinden

Met Zoeken in e-maillogboeken kunt u berichten vinden die u verwacht, maar die niet zijn bezorgd zoals verwacht. Als u berichten van uw contactformulier niet kunt vinden in Gmail, gebruikt u ZEL om ernaar te zoeken.

Zie Berichten vinden met Zoeken in e-maillogboeken voor uitgebreide stappen om ontbrekende berichten te vinden met ZEL.

Als u een ontbrekend bericht ziet in ZEL, bekijkt u de berichtstatus voor meer informatie over waarom het bericht niet is bezorgd zoals verwacht. Zie Definities van de bezorgstatus van Zoeken in e-maillogboeken voor uitgebreide beschrijvingen van de berichtstatus.

DMARC-foutmelding in ZEL

Als de resultaten van ZEL de volgende fout bevatten, is het mogelijk dat uw SPF-record niet alle e-mailafzenders voor uw domein bevat.

550-5.7.26 Niet-geverifieerde e-mail van domeinnaam wordt niet geaccepteerd vanwege het DMARC-beleid van domeinnaam

Zie Afzenders van derden toevoegen aan de SPF-record op deze pagina.

SMTP-foutmeldingen in ZEL

Soms bevatten ZEL-resultaten SMTP-foutmeldingen. Zie SMTP-fouten en -codes van Gmail voor beschrijvingen van foutmeldingen die u kunt gebruiken om het probleem vast te stellen.