Felsöka DKIM-problem

Skydda mot identitetsförfalskning och nätfiske och bidra till att förhindra att meddelanden markeras som skräppost

Följ felsökningsstegen i den här artikeln om meddelanden som skickas från din domän:

• DKIM-autentisering misslyckas
  • avvisas av mottagande servrar
  • skickas till mottagarnas skräppostmappar.

Du kan identifiera och lösa många DKIM-problem genom att följa stegen i den här artikeln.

Kontrollera att DKIM är korrekt konfigurerat

Kontrollera att DKIM är korrekt konfigurerat genom att följa stegen i Aktivera DKIM för domänen:

Verifiera att meddelanden godkänns i DKIM-autentisering

E-postmeddelanderubriker innehåller resultaten av DKIM-autentiseringskontrollen. Kontrollera om meddelanden som skickas från domänen godkänns i DKIM-autentisering.

Rekommenderade steg:

• Om meddelanden inte godkänns i DKIM-autentiseringen testar du att skicka till en annan mottagare, exempelvis en personlig Gmail-adress. Detta kan hjälpa dig att utesluta problem med den mottagande servern.
  • Kontrollera rubrikerna i ett meddelande som skickas från din domän och verifiera att det godkänns i DKIM.
  • I Gmail klickar du på Visa original för ett meddelande. Kontrollera sedan DKIM-status för originalmeddelandet. Läs mer om att kontrollera meddelanderubriker i Gmail.
  • Ange meddelanderubriker i verktyget Google Admin Toolbox Messageheader och kontrollera DKIM-status.

Kontrollera att DKIM-nyckeln är korrekt hos domänleverantören

De flesta TXT-poster kan innehålla upp till 255 tecken. Du kan inte ange en DKIM-nyckel för 2048 bitar som en enda textsträng med en TXT-postgräns på 255 tecken. DKIM-nyckeln kan vara trunkerad eller så kan dina DKIM-poster skickas i fel ordning.

Rekommenderade steg:

• Om du inte kan ange hela DKIM-värdet som en textsträng följer du stegen DKIM-nycklar och TXT-postgränser.
  • Jämför DKIM-postvärdet hos leverantören med värdet i administratörskonsolen och kontrollera att DKIM-nyckeln är korrekt:
    1. Hämta TXT-postvärdet från administratörskonsolen, till exempel google._domainkey.
    2. Öppna verktyget Google Admin Toolbox Dig.
    3. Klicka på TXT.
    4. Ange TXT-postvärdet från steg 1 och lägg sedan till en punkt (.) och ditt domännamn i detta värde.
      Om din domän till exempel är solarmora.com och TXT-postvärdet är google._domainkey anger du: google._domainkey.solarmora.com
    5. Jämför resultaten med värdet i administratörskonsolen. Om alla nyckeltecken har tagits med och i rätt ordning kan DKIM-nyckeln vara uppdelad i två delar.

Kontrollera vidarebefordran av meddelanden

Även om DKIM har konfigurerats korrekt för domänen kan vidarebefordrade meddelanden misslyckas i DKIM. Detta kan vara resultatet av hur en e-postserver vidarebefordrar meddelanden.

Rekommenderat steg för e-postavsändare:

• Kontrollera att meddelandet inte har ändrats under överföringen. Leta upp rubriken Authentication-results:. Om texten bredvid dkim-posten är brödtexthashen verifierades inte ändrades meddelandet under överföringen.
  • Om du använder en utgående gateway måste du se till att den inte ändrar utgående meddelanden innan de skickas. Exempelvis lägger vissa utgående gateways till en sidfot längst ned i alla utgående meddelanden. Detta kan göra att DKIM misslyckas eftersom meddelandeinnehållet ändras efter att meddelandet har skickats.

Rekommenderade steg för e-postmottagare:

• Använd e-postloggsökning för att verifiera att meddelandet har vidarebefordrats. Om personen som har anmält meddelandet som skräppost inte är den ursprungliga mottagaren är det sannolikt att meddelandet har vidarebefordrats.
  • Kontakta den tjänst som har vidarebefordrat meddelandet och ta reda på om de kan ändra sättet att vidarebefordra meddelanden.

Kontakta administratörer för servrar som avvisar DKIM-signerade meddelanden

Om DKIM är korrekt konfigurerat kan mottagande servrar fortfarande avvisa meddelanden som skickas från din domän eller skicka meddelanden till mottagarnas skräppostmapp.

Rekommenderade steg:

Verifiera domänbegränsningarna för TXT-poster hos domänleverantörerna

Om ett felmeddelande visas när du anger DKIM-värde kan domänleverantören begränsa det antal tecken som tillåts i DNS TXT-posten.

Rekommenderat steg:

Kontrollera rutinerna för att skicka e-post

Om DKIM är korrekt konfigurerat men meddelanden fortfarande hamnar i skräpposten kan orsaken vara något annat än DKIM.

Rekommenderat steg: