De toegang van een reseller tot uw Beheerdersconsole wijzigen

Als uw Google Workspace-abonnement wordt beheerd door een reseller, kan de reseller uw Google Beheerdersconsole openen en supportaanvragen voor u indienen. Google raadt u aan uw reseller toegang te geven tot uw account. Zo kan deze makkelijker een oplossing vinden als u problemen heeft met Google Workspace.

Als u resellers toegang geeft tot uw abonnementen, hebben ze toegang tot deze Beheerdersconsole-services.

De toegang van uw reseller wijzigen

Standaard heeft uw reseller toegang tot uw Beheerdersconsole en kan deze supportaanvragen voor u indienen.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Voor abonnementen die u via de reseller heeft gekocht
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenAccountbeheer.
  3. Klik op het gedeelte Resellertoegang.
  4. Vink onder Abonnementen die zijn gekocht via een reseller het vakje aan of uit voor Resellertoegang aanzetten. Als u het vinkje weghaalt, heeft de reseller geen toegang tot uw Beheerdersconsole en kan deze niet namens u supportaanvragen indienen.
  5. Klik op Opslaan.
Voor abonnementen die u via Google heeft gekocht
  • Neem contact op met uw reseller om toestemming te vragen voordat u de reseller toegang geeft tot abonnementen die u via Google heeft gekocht.
  • Als u resellers toegang geeft, hebben ze toegang tot deze Beheerdersconsole-services.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenAccountbeheer.
  3. Klik op het gedeelte Resellertoegang.
  4. Vink onder Abonnementen die zijn gekocht via een reseller het vakje aan voor Resellertoegang aanzetten.
  5. Vink onder Abonnementen die zijn gekocht via Google het vakje aan naast de abonnementen waartoe u de reseller toegang wilt geven.
  6. Klik op Opslaan.

Toegang wijzigen voor resellers die alleen toegang moeten hebben tot support

U moet de rol Supportmanager hebben in het Google Cloud-supportcentrum om deze stappen te kunnen uitvoeren.

Resellertoegang geven via het Google Cloud-supportcentrum

Als u een reseller heeft die support levert, kunt u deze toegang geven tot uw account. Als de reseller toegang heeft tot uw Beheerdersconsole, heeft deze al supporttoegang.

1. Log in bij het Google Cloud-supportcentrum met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google Workspace-beheerdersaccount.
  2. Klik links op Supportpartners.
  3. Klik bij de gewenste Google-service op Supportpartner toewijzen. De reseller moet de supportrelatie met uw account bevestigen.
  4. Kies een optie:
    • Voer het e-mailadres van de verificateur inand thenklik op Opzoeken. Het veld Supportpartner wordt automatisch ingevuld.
    • Zoek de reseller onder Supportpartnerand thencontroleer het adresand thenvoer het e-mailadres van de verificateur in.
  5. Klik op Toewijzen.

Zolang de reseller aan u is toegewezen als supportpartner, kan deze namens u supportaanvragen indienen in de Klantenserviceportal en heeft deze toegang tot aanvragen die u zelf heeft ingediend.

Resellertoegang intrekken via het Google Cloud-supportcentrum
  1. Log in bij het Google Cloud-supportcentrum met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google Workspace-beheerdersaccount.
  2. Klik bij de gewenste Google-service op Supportpartner verwijderen.
Vanaf 26 oktober 2022: Alleen-support-resellers beheren in de Klantenserviceportal

Alleen-support-resellers beheren in de Klantenserviceportal

Vanaf 26 oktober 2022 worden uw relaties en aanvragen voor alleen-support-resellers automatisch verplaatst van het Google Cloud-supportcentrum naar de Klantenserviceportal.

U hoeft niets te doen. Als uw gebruikers met het recht Support inloggen bij het Google Cloud-supportcentrum, worden ze omgeleid naar de Klantenserviceportal.

Actieve supportaanvragen en supportrelaties worden niet onderbroken.

Na de overstap naar de Klantenserviceportal

• U beheert supportaanvragen in de Klantenserviceportal.
  • De lijst met uw supportpartnerrelaties is mogelijk langer (niet meer gegroepeerd per partner).
  • Als u een nieuwe supportpartnerrelatie aanvraagt in de Klantenserviceportal, hoeft de reseller het relatieverzoek niet eerst goed te keuren om aan de slag te kunnen gaan.
  • Alleen-support-resellers hebben toegang tot deze Beheerdersconsole-services.
  • De rol Supportmanager in Google Cloud-support wordt automatisch verwijderd.