Ändra en återförsäljares åtkomst till Google Workspace-kontot

Om ditt Google Workspace-konto hanteras av en återförsäljare kan återförsäljaren få åtkomst till Googles administratörskonsol och skicka supportärenden åt dig.

Google rekommenderar att du ger en återförsäljare åtkomst till ditt konto. Återförsäljaren kan enklare felsöka eventuella problem med Google Workspace som du stöter på.

Ändra återförsäljarens åtkomst

Som standard kan återförsäljaren få åtkomst till Googles administratörskonsol och skapa supportärenden åt dig.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringen träder i kraft.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Kontoinställningar följt av Kontohantering från administratörskonsolens startsida.
  3. Markera eller avmarkera rutan Återförsäljaråtkomst. Om du avmarkerar rutan kan återförsäljaren inte få åtkomst till administratörskonsolen eller skicka supportärenden åt dig.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Ändra åtkomst för återförsäljare som bara hanterar support

Du måste ha rollen som supportansvarig i supportcentret för Google Cloud för att slutföra dessa steg.

Lägg till återförsäljaråtkomst i supportcentret för Google Cloud

Om du har en återförsäljare som hanterar support kan du ge dem åtkomst till ditt konto. Om återförsäljaren har åtkomst till administratörskonsolen har de redan supportåtkomst.

1. Logga in på supportcentret för Google Cloud med användarnamn och lösenord för Google Workspace-administratörskontot.
  2. Klicka på Supportpartner till vänster.
  3. Klicka på Tilldela supportpartner för önskad Google-tjänst.Återförsäljaren måste verifiera supportrelationen med ditt konto.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ange verifierarens e-postadress följt av klicka på Sök.
      Fältet Supportpartner fylls i automatiskt.
    • Sök efter återförsäljaren under Supportpartner följt av verifiera adressen följt av ange verifierarens e-postadress.
  5. Klicka på Tilldela.

När återförsäljaren har verifierat visas ditt kundkonto i återförsäljarens GCSC. En återförsäljare som angetts som supportpartner kan skapa ärenden åt dig i kundvårdsportalen och komma åt alla ärenden som registrerats direkt.

Ta bort återförsäljaråtkomst i supportcentret för Google Cloud

1. Logga in på supportcentret för Google Cloud med användarnamn och lösenord för Google Workspace-administratörskontot.
  2. Klicka på Supportpartner till vänster.
  3. Klicka på Ta bort partner för önskad Google-tjänst.

Relaterade ämnen

Om kundvårdsportalen