Förbered konfiguration av BIMI

Lägga till varumärkets logotyp i utgående e-post

Förbered konfigurationen av BIMI genom att följa stegen i den här artikeln.

BIMI är en ny e-poststandard. Den uppdateras och ändras fortfarande. Vi har försökt göra konfigurationen av BIMI så enkel som möjligt, men vissa steg är tekniska. Om du inte är en erfaren IT- eller e-postadministratör kan du använda en extern tjänst för att konfigurera BIMI för organisationen.

Få inloggningsuppgifterna för domänvärden

BIMI aktiveras hos domänleverantören, inte på Googles administratörskonsol. Därför behöver du domänleverantörens inloggningsuppgifter. Om du behöver hjälp med att identifiera domänleverantören går du till Identifiera domänvärden.

Registrera logotypen som ett varumärke

BIMI använder VMC (Verified Mark Certificates) för att verifiera logotypens ägare. Idag kräver BIMI-standarden att logotypen är ett registrerat varumärke för att du ska få ett VMC. Standarden förväntas dock utökas till att inkludera logotyper som inte är varumärkesskyddade.

Obs! Om BIMI-logotyper ska visas i Gmails inkorg kräver Gmail att e-postavsändarna har ett VMC.

Eftersom varumärkesprocessen kan vara lång bör du påbörja den så snabbt som möjligt. Läs detaljerna i Registrera logotypen som ett varumärke.

Konfigurera DMARC för BIMI

BIMI kräver att meddelanden autentiseras av DMARC. Vi rekommenderar att du alltid konfigurerar SPF och DKIM innan du konfigurerar DMARC.

Detaljerad information om konfiguration av SPF, DKIM och DMARC för domänen finns i Förhindra skräppost, identitetsförfalskning och nätfiske med Gmail-autentisering.

DMARC-policyinställningar som krävs för BIMI

DMARC-policyn måste använda följande DMARC-postvärden om BIMI ska stödjas:
  • Policyalternativet (p) måste ställas in på quarantine eller reject. BIMI har inte stöd för DMARC-policyer där alternativet p är inställt på none.
  • Procentalternativet (pct) måste ställas in på 100. Detta värde tillämpar DMARC-policyn på all utgående e-post (100 procent) från domänen. Få detaljerad information om att skapa DMARC-policyn.

Så här fungerar DNS TXT-poster

Konfigurera BIMI för domänen genom att lägga till en DNS-textpost (TXT) på domänleverantörens hanteringskonsol. TXT-poster är en typ av DNS-post som har information om domänen för servrar och andra källor utanför domänen. Läs mer om TXT-poster.

Sök efter en befintlig BIMI-post (valfritt)

Kontrollera om domänen redan använder BIMI genom att ange domänen i BIMI Inspector-verktyget. Verktyget söker efter domänens BIMI-post och SVG-fil för BIMI-bild. Du får en rapport med resultaten av dessa kontroller.

Nästa steg

När du har förberett konfigurationen är det dags att skapa och ladda upp varumärkets logotypfil.