Een merklogo toevoegen aan e-mails met BIMI

U kunt de standaard Brand Indicators for Message Identification (BIMI) gebruiken om het logo van uw organisatie toe te voegen aan uitgaande e-mailberichten die vanuit uw organisatie worden gestuurd. In e-mailclients die BIMI ondersteunen, wordt het logo getoond bij de berichten van uw organisatie in de mailbox van de ontvanger. Logo's die met BIMI worden gebruikt, worden geverifieerd door derden. Zo weten ontvangers zeker dat de logo's in hun inbox legitiem zijn.

Op deze pagina

Voordat u begint

Als u BIMI wilt gebruiken, moet uw logo een handelsmerk hebben en moet uw verzenddomein DMARC-verificatie gebruiken.

Uw merklogo registreren als handelsmerk

Logo's die met BIMI worden gebruikt, moeten een handelsmerk hebben van een bureau voor intellectueel eigendom dat wordt erkend door uitgevers van het Verified Mark Certificate (VMC). U moet laten verifiëren dat uw merklogo een handelsmerk is. Als dat niet het geval is, raden we u aan samen te werken met uw juridische team of een advocaat om ervoor te zorgen dat uw logo wordt geregistreerd als handelsmerk. Het handelsmerkproces kan 6 maanden tot meer dan een jaar duren.

De BIMI-standaard wordt uitgebreid met logo's zonder handelsmerk.

Verifiëren of uw openbare webserver BIMI ondersteunt

De webserver waarop uw BIMI-bestanden worden gehost, moet het HTTPS-protocol gebruiken. We raden u aan TLS-versie 1.2 of hoger te gebruiken op de server om te zorgen voor beveiligde verbindingen met servers die eerdere versies van TLS gebruiken. Beveiligde TLS-verbindingen moeten het protocol gebruiken dat is opgegeven in uw TLS-certificaat. Het TLS-certificaat moet een verwijzing bevatten naar het rootcertificeringsinstantie (CA)-certificaat van de vertrouwde server.

Ga naar Fetch and Validation of Verified Mark Certificates (Geverifieerde markeringscertificaten ophalen en valideren) voor de vereisten voor de BIMI-webserver.

DMARC instellen om BIMI te ondersteunen

BIMI vereist dat berichten worden geverifieerd met DMARC. DMARC is een e-mailstandaard die niet-geverifieerde berichten verwerkt op basis van een beleid dat u bepaalt.

Het DMARC-beleid van uw domein moet de volgende DMARC-recordwaarden bevatten voordat BIMI wordt ondersteund:

• De beleidsoptie (p) moet zijn ingesteld op quarantine of reject. BIMI ondersteunt geen DMARC-beleid waarin de optie p is ingesteld op none.
  • De percentageoptie (pct) moet zijn ingesteld op 100. Hierdoor wordt het DMARC-beleid toegepast op alle uitgaande e-mails (100%) vanuit uw domein.

Ga naar Uw DMARC-record definiëren voor de stappen om een DMARC-beleid te maken.

Stap 1: Maak een svg-bestand van uw logo

Logo's die met BIMI worden gebruikt, moeten de bestandsindeling Scalable Vector Graphics (svg) hebben. Svg is een bestandsindeling met open standaard waarmee uw logo in verschillende resoluties kan worden weergegeven. Als u een VMC aanvraagt, moet u uw logo in svg-indeling indienen en aan de vereisten op deze pagina voldoen.

U kunt alle beschikbare apps gebruiken om het svg-bestand voor uw logo te maken, zolang het bestand voldoet aan de vereisten in dit gedeelte. Als u een svg-bestand wilt maken met Adobe Illustrator en een teksteditor, gaat u naar Een BIMI svg-bestand maken.

Gmail-vereisten en -aanbevelingen voor BIMI svg-bestanden

Dit zijn Gmail-vereisten voor BIMI svg-bestanden, naast de standaardvereisten voor BIMI:

• Het afbeeldingsformaat moet minimaal 96 pixels hoog en breed zijn.
  • Het afbeeldingsformaat moet worden gespecificeerd in absolute pixels. Voorbeeld: width=”96” height=”96
  • Gebruik geen relatieve afmetingen om het afbeeldingsformaat op te geven. Voorbeeld: width=”100%” height=”100%

Naast de vereisten volgen hier aanbevelingen voor de compatibiliteit van svg-bestanden met Gmail:

• De logoafbeelding moet gecentreerd zijn in een vierkant.
  • De logoafbeelding moet worden weergegeven op een effen achtergrond. Een transparante achtergrond ziet er misschien anders uit dan verwacht.
  • Het svg-bestand mag niet groter zijn dan 32 KB.
  • Het svg-bestand moet het element <desc> bevatten voor betere toegankelijkheid.

BIMI-standaardvereisten voor svg-bestanden

In dit gedeelte vindt u een overzicht van de BIMI-standaardvereisten voor svg-bestanden. Ga naar sectie 5.2 van de BIMI-standaard voor de volledige lijst met vereisten.

Het svg-bestand mag het volgende niet bevatten:

• Externe links of verwijzingen (alleen aan de opgegeven XML-naamruimtes)
  • Scripts
  • Animaties of andere interactieve elementen
  • De x= of y=-kenmerken in het root-element <svg>
Svg-bestandskenmerk Waarde
Bestandsindeling SVG Tiny Portable/Secure (SVG Tiny PS). Dit is een versie van svg. Meer informatie
Het kenmerk baseProfile tiny-ps
Het kenmerk version 1.2
<title>-element Er zijn geen strenge vereisten, maar we raden u aan een waarde te gebruiken die overeenkomt met de naam van uw organisatie.

Stap 2: Vraag een VMC aan en bijbehorende PEM- en certificaatbestanden

Dien uw svg-bestand in om een VMC van een CA te krijgen. Een VMC wordt geleverd met een PEM-bestand (Privacy Enhanced Mail) (en andere bijbehorende bestanden) dat u naar uw webserver uploadt. Uw svg-bestand (logo) is ingesloten in het PEM-bestand. Gmail en andere e-mailclients ondersteunen BIMI alleen met PEM-bestanden. Met een PEM-bestand zorgt u voor extra beveiliging voor uw logo, omdat het is geverifieerd door de CA.

Als u een los svg-bestand wilt gebruiken voor BIMI (wordt niet ondersteund in Gmail en andere e-mailclients), slaat u de volgende stappen over en gaat u naar Het svg-bestand uploaden naar uw webserver.

Zo haalt u een VMC en bijbehorende bestanden op:

1. Dien uw handelsmerklogo in svg-indeling in en vraag een VMC aan bij een van deze certificeringsinstanties: DigiCert of Entrust.
  2. Als uw VMC wordt uitgegeven, krijgt u een PEM-bestand met een entiteitscertificaat. Uw svg-bestand (logo) en VMC zijn ingesloten in het PEM-bestand.
  3. Haal tussenliggende CA-certificaten en root-CA-certificaten op bij de CA en voeg deze toe aan het PEM-bestand in de volgorde waarin ze zijn uitgegeven. Meestal is de volgorde: entiteitscertificaat, een tussenliggend CA-certificaat, een root-CA-certificaat. U voegt dit bestand in de volgende stap toe aan uw openbare webserver.

Stap 3: Upload het PEM-bestand naar uw webserver

Upload het PEM-bestand (inclusief alle toegevoegde bestanden) naar de openbare webserver van uw domein. Kopieer de URL van het PEM-bestand. U voegt dit in de volgende stap toe aan de TXT-record van de BIMI-assertie.

Voorbeeld van de URL van een PEM-bestand: https://images.solarmora.com/brand/certificate.pem

Het svg-bestand uploaden naar uw webserver

Als u BIMI gebruikt met een svg-bestand in plaats van een PEM-bestand (wordt niet ondersteund in Gmail en andere e-mailclients), uploadt u het svg-bestand naar de openbare webserver van uw domein. De webserver moet bij hetzelfde domein horen als uw uitgaande e-mailserver. Kopieer de URL van het svg-bestand, omdat u deze in de volgende stap toevoegt aan de TXT-record van de BIMI-assertie.

Stap 4: Voeg een TXT-record voor BIMI-assertie toe in uw domein

Als u BIMI wilt aanzetten voor uw domein, moet u een TXT-record voor BIMI-assertie toevoegen bij uw domeinprovider. Nadat u de record heeft toegevoegd, kan het 48 uur duren voordat uw logo wordt getoond in de mailboxen van de ontvangers. Ga naar Een TXT-record voor BIMI-assertie toevoegen aan uw domein voor uitgebreide stappen om een TXT-record voor BIMI-assertie te maken en toe te voegen.

Dit zijn enkele voorbeelden van TXT-records voor BIMI-assertie. Vervang de domeinnamen en bestandsnamen door die van uzelf.

• Als u een PEM-bestand gebruikt dat uw logo bevat, ziet uw TXT-record er ongeveer zo uit:

v=BIMI1;l=;a=https://images.solarmora.com/brand/certificate.pem

• Als u een svg-bestand voor uw logo gebruikt, ziet de TXT-record er ongeveer zo uit:

Ga naar sectie 4.2 in Brand Indicators for Message Identification (BIMI) voor meer informatie over TXT-records voor BIMI-assertie.