Om BIMI

Lägga till varumärkets logotyp i utgående e-post

BIMI (Brand Indicators for Message Identification) är en e-poststandard som gör att du kan lägga till en logotyp i autentiserade meddelanden som skickas från domänen. I e-postklienter med stöd för BIMI visas din logotyp bredvid meddelandena i inkorgen.

Med BIMI verifieras varumärkeslogotyper och äganderätten till logotyper med VMC (Verified Mark Certificates), så att mottagarna kan vara säkra på att logotyperna de ser i inkorgen är äkta.

Så fungerar det

När du använder BIMI för att skicka e-post får du följande:

• Autentisering av meddelanden som skickas från domänen. BIMI kräver att meddelanden autentiseras av DMARC, vilket förhindrar att hackare och andra angripare utger sig för att representera din organisation och domän. Läs mer om DMARC.
  • Varumärkesigenkänning. I e-postklienter med stöd för BIMI visas din logotyp bredvid meddelanden från din organisation.
  • Trygghet för mottagarna Mottagarna kan försäkra sig om att meddelanden som verkar komma från din organisation är äkta eftersom de autentiseras med DMARC.

Det här behöver du göra

1. Förbered konfiguration av BIMI

• Få inloggningsuppgifterna för domänvärden
  • Konfigurera SPF-, DKIM- och DMARC-poster för domänen
  • Så här fungerar DNS TXT-poster
  • (Valfritt) Upphovsrättsskydda varumärkets logotyp
  • (Valfritt) Sök efter en befintlig BIMI-post

Mer information finns i Förbered konfiguration av BIMI.

2. Skapa och ladda upp logotypen

1. Skapa SVG-fil för logotypen
  2. Ladda upp SVG-filen till den offentliga webbservern

Mer information finns i Skapa och ladda upp logotypfilen.

3. Skaffa VMC (Verified Mark Certificate)

1. Registrera logotypen som ett varumärke
  2. Ansök om ett VMC

Mer information finns i Skaffa VMC (Verified Mark Certificate).

4. Lägg till en BIMI TXT-post på domänen

1. Skapa BIMI-posten
  2. Lägg till BIMI TXT-posten hos domänleverantören

Mer information finns i Lägga till en BIMI TXT-post på domänleverantören.

Felsöka BIMI-problem

• Verifiera att BIMI har konfigurerats korrekt
  • Felsökningssteg

Mer information finns i Felsöka BIMI-problem.

Relaterade ämnen