Återställa Google Meet Compute System

Om du använder enheten på jobbet eller i skolan kan du få hjälp av administratören.

Om maskinvaran inte fungerar som den ska kan du återställa den genom att ta bort och installera om operativsystemet Chrome. Du bör återställa om

• det här felmeddelandet visas: Chrome OS saknas eller är skadat.
  • du har skapat ett supportärende och de rekommenderar återställning.

Innan du börjar

För att komma igång behöver du själva Google Meet Compute System, samt:

• Chromebook eller en dator med Chrome installerat
  • USB-minne med minst 8 GB tillgängligt

Viktigt! Eftersom återställningen tar bort dina inställningar ska du avregistrera enheten från Googles administratörskonsol. Registrera sedan enheten på nytt.

Installera om operativsystem, återställa och förbereda

Öppna alla   |   Stäng alla

Steg 1: Skaffa Chrome OS och använd återställningsverktyget

På datorn som fungerar:

1. Installera och öppna Chrome Chrome.
  2. Klicka på Tillägg .
    Återställningstillägget bör visas. I annat fall:
    1. Klicka på Hantera tillägg.
    2. Flytta reglaget åt höger genom att trycka på reglaget bredvid Meet Compute System Recovery Utility.
    3. (Valfritt) Klicka på Detaljer och flytta reglaget åt höger.
  3. Starta tillägget genom att klicka på Meet Compute System Recovery Utility
  4. (Valfritt) Om du använder tillägget ofta kan du fästa det. Klicka på Pin (keep).
  5. Klicka på Kom igång.
  6. Välj en modell på listan eller ange modellnumret på den enhet du vill återställa.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Sätt i USB-minnet eller SD-kortet i datorn.
  9. Välj USB-minnet eller SD-kortet på menyn.
  10. Klicka på Fortsätt följt av Skapa nu.
  11. När det står att återställningsmediet är klart tar du bort USB-minnet eller SD-kortet från datorn.
Steg 3: Aktivera återställningsläget

I Google Meet Compute System:

Om du har anslutit något till enheten, som en mus eller en extern hårddisk, tar du bort den.

1. Aktivera återställningsläget:
    1. Stäng först av Meet Compute System. Håll ned återställningsknappen med ett gem eller liknande föremål.
    2. Tryck på strömbrytaren för att slå på enheten igen.
    3. När ett meddelande visas på skärmen släpper du upp återställningsknappen.
      Du får något av följande meddelanden:
      • Chrome OS saknas eller är skadat. Anslut ett USB-minne eller SD-kort för återställning.
      • Anslut ett USB-minne eller SD-kort för återställning.
  2. Sätt i USB-minnet eller SD-kortet som du använde som återställningsmedium.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
Steg 3: (Valfritt) Återanvänd USB-minnet eller SD-kortet

Om du vill återanvända USB-minnet eller SD-kortet för andra filer. Så här raderar du återställningsmediet:

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Klicka på Tillägg .
  3. Starta popup-tillägget genom att klicka på Meet Compute System Recovery Utility-tillägget.
  4. Klicka på Inställningar i popup-fönstret.
  5. Klicka på Radera återställningsmedia.
  6. Välj USB-enheten eller SD-kortet som ska raderas på menyn.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Kontrollera att det är lagringsenheten du använde för återställning som visas.
  9. Klicka på Radera nu.
    Verktyget tar bort allt på USB-minnet eller SD-kortet.
  10. När du ser det här meddelandet: Återställningsmediet har rensats. Klicka på Klar.
  11. Ta bort USB-minnet eller SD-kortet från datorn.
  12. Formatera lagringsenheten med det verktyg för detta som finns i operativsystemet.

Felsöka felmeddelanden

Ett oväntat fel har uppstått

1. Rensa enheten.Anvisningar finns ovan: Återanvänd USB-minnet eller SD-kortet.
  2. Upprepa steg 1 och 2 ovan och testa att återställa igen.
  3. Testa att använda ett annat USB-minne eller SD-kort att återställa med.
    Vissa USB-minnen och SD-kort fungerar mindre bra vid återställning.

Ta bort alla anslutna enheter och påbörja återställningen

Ta först bort eventuella enheter som har anslutits till Google Meet Compute System, som en mus, ett SD-kort eller en extern hårddisk. Upprepa sedan steg 1 och 2 ovan och testa att återställa igen.

Chrome OS finns inte på enheten som du har anslutit

Kontrollera först att du har satt i det USB-minne eller SD-kort som du använde som återställningsmedium. Vid behov gör du följande:

1. Rensa enheten. Anvisningar finns ovan: (Valfritt) Återanvänd USB-minnet eller SD-kortet ovan.
  2. Upprepa steg 1 och 2 ovan och testa att återställa igen.
  3. Testa att använda ett annat USB-minne eller SD-kort att återställa med.
    Vissa USB-minnen och SD-kort fungerar mindre bra vid återställning.