Praktische tips voor grote migraties vanuit Google Drive

Dit artikel is bedoeld voor organisaties die honderdduizenden bestanden willen migreren van een systeem van derden naar Google Drive. Bekijk deze praktische tips voordat u een grote migratie uitvoert. In deze richtlijn leest u hoe u een migratie aanpakt.

Voor elke map in de Mijn Drive van gebruikers geldt een limiet van 500.000 items. Voor elke gedeelde Drive geldt een limiet van 400.000 items in totaal.

Zorg dat u tijdens een migratie mappen en gedeelde Drives niet helemaal opvult, zodat ze verder kunnen groeien als uw gebruikers nieuwe content maken. Bekijk meer informatie over maplimieten in Drive.

Voordat u begint

Voor de meeste grote migraties geldt het volgende:

Bestanden maken en eigendom van bestanden

Belangrijk: Laat een gebruiker niet meer dan 400.000 bestanden, mappen of snelkoppelingen maken (of er de eigenaar van zijn) om fouten te voorkomen en te zorgen voor betere prestaties tijdens en na de migratie.

Voor een snellere migratie raden we u aan serviceaccounts te gebruiken voor sharding van bestanden in meerdere accounts. Serviceaccounts zijn apparaataccounts die zakelijke functies uitvoeren in Google Workspace die niet door een mens hoeven te worden gedaan.

Mapstructuur

Als een mapstructuur erg groot is, kan het lang duren voordat deze is geüpdatet. We raden u af te veel items in één map te plaatsen of structuren met veel geneste mappen te maken, om te zorgen dat rechten en items snel worden geüpdatet. We raden u aan niet meer dan 20 niveaus aan mappen te nesten in Mijn Drive of een gedeelde Drive. Zie Limieten voor gedeelde Drives.

Gedeelde Drives gebruiken

Bestanden worden gemaakt door een gebruiker. Daarna kunnen ze worden toegevoegd aan een gedeelde Drive. Die wordt dan de eigenaar van de bestanden. Zet items die niet het eigendom van één persoon hoeven te zijn in een gedeelde Drive. U kunt ook specifieke groepen toevoegen als lid van de gedeelde Drive.

Als leden uw organisatie verlaten, blijven de bestanden in de gedeelde Drives staan. Uw team kan informatie blijven delen en overal en vanaf elk apparaat werken. Zie Wat zijn gedeelde Drives? voor meer informatie.

Delen en rechten in Google Drive

'Overname' is een belangrijk concept om te begrijpen hoe bestanden worden gedeeld in Drive en hoe u kunt zorgen voor een geslaagde migratie. Bestanden nemen de deelfuncties over van de map waarin ze staan. Meestal moet u dus rechten toepassen op mappen voordat u bestanden toevoegt.

Uploadlimieten, quota en uitzonderingen

Er gelden andere systeemlimieten om uw gegevens te beveiligen en optimale prestaties te garanderen. Zie Opslag- en uploadlimieten voor Google Workspace en Drive API-gebruikslimieten voor meer informatie.

Gebruik de volgende praktische tips en API-quota monitoren om te voorkomen dat de limieten en quota worden overschreden. Als u denkt dat u deze limiet gaat overschrijden, kunt u een verhoging aanvragen.

• Voeg meerdere aanroepen samen in één verzoek met de Google Drive API, vooral als u de metadata van bestanden wijzigt voor veel items waarvan dezelfde gebruiker de eigenaar is. Zie Google Drive API.
  • Sta serviceaccounts niet toe meer dan 400.000 bestanden te maken namens één gebruikersaccount.
  • De standaardlimiet voor de Drive API is 20.000 aanroepen per 100 seconden, zowel per gebruiker als per project. Deze limiet geldt voor lees- en schrijfaanroepen samen.
  • Het aantal schrijfverzoeken voor de Drive API is beperkt. Zorg dat er niet meer dan 3 schrijf- of invoegverzoeken per seconde per account worden uitgevoerd. Opmerking: Deze limiet kan niet worden verhoogd.
  • Als er fouten optreden tijdens de migratie, volgt u de stappen om ze op te lossen. Zie Retry failed requests to resolve errors (Mislukte verzoeken opnieuw uitvoeren om fouten op te lossen).

Serviceaccounts gebruiken om de identiteit van veel gebruikers na te bootsen en bestanden te uploaden

Belangrijk: Gebruik serviceaccounts alleen voor machtiging als deze de identiteit van één gebruiker nabootsen. Als u een serviceaccount gebruikt als algemene eigenaar om veel gedeelde bestanden te maken, kan dit leiden tot prestatieproblemen. Gebruik serviceaccounts niet om meer opslagruimte te krijgen of als lid van een domein.

Serviceaccounts spelen een belangrijke rol bij migraties, omdat ze automatisch content maken namens gebruikers, rechten toepassen en items op de juiste plek in de mapstructuur zetten. Met serviceaccounts kunt u de migratie sneller laten verlopen, omdat de migratiebelasting wordt verdeeld over veel gebruikers.

Gebruik serviceaccounts voor het volgende:

• Content maken namens een gebruiker door de identiteit van de gebruiker na te bootsen.
  • Upload- en invoegverzoeken verspreiden over meerdere gebruikersaccounts. Gebruik een serviceaccount met domeinbrede machtiging om schrijfactiviteiten te verdelen over veel verschillende gebruikers van wie de identiteit wordt nagebootst, zodat content sneller wordt geüpload naar Google Drive en er geen problemen zijn met quota.

Bekijk hoe u het volgende doet:

Opmerking: Wijs het eigendom van bestanden en mappen niet toe aan het serviceaccount dat de upload uitvoert, maar zet de content in een gedeelde Drive of wijs het eigendom toe aan een gebruikersaccount.

Video's uploaden naar Drive

Normaal gesproken worden videobestanden die naar Drive worden geüpload, verwerkt zodat ze rechtstreeks in de web- of mobiele app van Drive kunnen worden afgespeeld. Migraties kunnen maatregelen activeren om onze systemen te beschermen, waardoor de videoverwerking wordt beperkt. Wilt u een grote hoeveelheid videobestanden overzetten en deze rechtstreeks in Drive kunnen afspelen? Neem dan contact op met uw migratiepartner voordat u doorgaat. Bekijk meer informatie over hoe u video's opslaat en afspeelt in Google Drive en over de uploadlimieten voor Google Drive.

Informatiestrategie

Maak voordat u de migratie uitvoert een systeem om items in al uw content te ordenen. Maak bijvoorbeeld bestandsmetadata en breng structuur aan in de content van uw organisatie door deze stappen te volgen:

Heeft u meer hulp nodig?

Neem contact op met uw migratiepartner. Als u niet werkt met een partner, neemt u contact op met Google Workspace-support.