Tillåta användarna att använda bakgrunder och specialeffekter

Som administratör kan du låta användarna byta ut sin bakgrund och använda specialeffekter under ett Google Meet-möte. Du kan tillhandahålla bilder som användarna kan använda som bakgrunder och låta dem ladda upp sina egna bilder.

Som standard kan Google Workspace for Education-användare ersätta sin bakgrund med en arkivbild eller säsongsbild. Alla andra Google Workspace-användare kan ersätta bakgrundsbilder med arkivbilder, säsongsbilder eller uppladdade bilder och använda specialeffekter, till exempel filter.

De här inställningarna påverkar möten, men inte samtal och meddelanden.

Välj inställningar för visuell effekt

Innan du börjar: Gör så här om inställningen ska tillämpas för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om inställningarna ska göras per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om inställningarna ska gälla användare på olika avdelningar).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Videoinställningar för Meet.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Klicka på Specialeffekter.
  6. Om du vill låta användarna byta ut bakgrunden mot en bild eller använda format kan du markera rutan Användarna kan byta ut sin bakgrund mot en bild. Om du aktiverar den här inställningen kan även personer utanför organisationen byta ut bakgrunden under möten som användarna organiserar.
    Du kan även välja ett eller flera av följande alternativ:
    • Användarna kan byta ut sin bakgrund mot anpassade bilder som de tillhandahåller själva – användarna kan använda sina egna bilder i Meet-möten. Andra deltagare kan inte använda bilden. Om du aktiverar den här inställningen kan även personer utanför organisationen byta ut bakgrunden mot en anpassad bild under möten som användarna organiserar.
    • Användarna kan ersätta sin bakgrund med säsongsanpassade arkivbilder – tillåter användarna att välja bakgrundsbilder från Google, som ofta är relaterade till helgdagar.
  7. Om du vill tillåta användare att använda filter från Google markerar du rutan Användarna kan använda specialeffekter.
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Skapa anpassade bilder

Du kan använda upp till 15 bilder för varje organisationsenhet eller grupp i organisationen. Vi rekommenderar att du använder JPEG-bilder, liggande format och bilder som inte är större än 1920 x 1080p. Du bör testa bilden innan du skickar den till användarna.

Precis som alla andra Google Drive-filer gäller lagringspolicyer för anpassade bilder. Mer information finns i Så här fungerar lagring

Ange bildåtkomst

1. Lägg till bilderna på en delad enhet som alla i organisationen kan få åtkomst till. Mer information finns i Konfigurera delade enheter för organisationen.
  2. Ställ in allmän åtkomst till filen på Alla med länken. Mer information finns i Dela och samarbeta i filer
  3. Ange delningsbehörigheter för filen så att du kan redigera bilderna och användarna kan visa bilderna.
    Vi rekommenderar starkt att du delar bilderna med visningsåtkomst för att förhindra att användarna ändrar dem.
    Användarna kan inte använda bilderna som bakgrunder om de förlorar behörigheten att visa bilderna eller om bilden raderas från Drive.

Lägg till bildetiketter för tillgänglighet

När du har lagt till en bild som en anpassad bakgrund kan du skapa en etikett för bilden så att skärmläsaren läser upp etiketten. Standardetiketten för en bild är densamma som filnamnet i Drive.

Så här ändrar du en bildetikett:

1. Peka på bilden och klicka på Meny följt avByt namn på bild
  2. Ange ett nytt etikettnamn och klicka på Spara.

Relaterade ämnen