Skydda Chrome-användare med Chrome Enterprise Premium

Börja här för att implementera förbättrade användarskydd i Chrome

Chrome Enterprise Premium-funktioner är endast tillgängliga för kunder som har köpt Chrome Enterprise Premium .

Du kan använda Chrome Enterprise Premium threat and data protection för att integrera Chrome med olika säkerhetsfunktioner för att förbättra befintliga säkerhetsskydd i Chrome eller använda nya funktioner med Chrome. De omfattar ytterligare skydd mot webbaserade hot, såsom skadlig kod och social manipulation, och användning av DLP-regler (Data Loss Prevention), säkerhetsvarningar och rapporteringsverktyg.

Här följer anvisningar om hur du implementerar dessa skydd samt rapporterings- och utredningsalternativ för att undersöka om skydden har konfigurerats och används.

Konfigurera Chrome, skapa DLP-regler och konfigurera varningar

Steg 1: Konfigurera Chrome-hantering

Konfigurera Cloud Management för webbläsaren Chrome, hanterade Chrome-profiler eller hantering av Chrome-enheter beroende på vilka operativsystem som stöds.

För mer information:

Steg 2: Konfigurera webbläsarpolicyer för Chrome

Om du vill aktivera ytterligare skydd mot dataförlust och skadlig kod i Chrome måste du aktivera Chrome Enterprise Connectors så att innehåll som samlas in i Chrome laddas upp till Google Cloud för analys. Du måste aktivera Chrome Enterprise Connectors för att integrera DLP-regler med Chrome.

Dessa inställningar gäller utöver de allmänna inställningar som du har konfigurerat som en del av en övergripande Chrome Browser Cloud Management eller hantering av Chrome-enheter.

Mer information: Konfigurera Chrome Enterprise Connector-policyer för Chrome Enterprise Premium

Obs!

• På Windows eller Mac (med Chrome Browser Cloud Management konfigurerat): Chrome Enterprise Premium aktiveras via molnpolicyer på enhets- eller datornivå (läs mer i Så här fungerar Chrome-policyhantering). Det innebär att Chrome Enterprise Premium tillämpas på alla Chrome-webbläsare som är registrerade i Chrome Browser Cloud Management på den enheten.
  • I Chrome OS: Chrome Enterprise Premium aktiveras via användarspecifika policyer på en hanterad enhet. Policyerna för Chrome Enterprise-anslutaren gäller för en specifik användare och enbart om den hanterade enheten finns på användarens domän.

Steg 3: Verifiera att tjänsten Chrome Enterprise Premium är aktiverad

1. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Google.
  2. Om Chrome Enterprise Premium -tjänsten inte är PÅ klickar du på tjänsten för att öppna inställningssidan.
  3. Klicka på Tjänststatus.
  4. Klicka på På för alla och sedan på Spara.

Mer information om att aktivera tjänster för specifika organisationsenheter eller grupper finns i Aktivera eller inaktivera en tjänst för Google Workspace-användare.

Steg 4: Konfigurera regler för dataskydd

När du har aktiverat Chrome Enterprise Connectors skapar du DLP-regler för att styra delningen av känslig data. Du kan skapa regler som är specifika för Chrome och definiera vilken åtgärd (blockera, varna, granska) som vidtas när vissa händelser sker i webbläsaren, såsom att ladda upp eller ladda ned en fil, klistra in eller skriva ut innehåll eller få åtkomst till en webbplats.

Du kan även skapa DLP-regler som är specifika för ChromeOS för att skanna filer som överförts mellan ChromeOS och andra filsystem, till exempel en extern USB-enhet eller Google Drive. Du kan blockera filöverföringar, varna användare om att dela känslig data när du överför filer eller logga händelsen för framtida granskning för att bedöma effekten av nya regler.

Mer information: Använd Chrome Enterprise Premium för att integrera DLP med Chrome

Steg 5: Konfigurera aktivitetsregler för varningar

Ställ in regler för varningscentret så att analytiker får aviseringar om vissa säkerhetshändelser.

Mer information: Visa varningsinformation.

Visa granskningsloggen och säkerhetsrapporterna och utför undersökningar

När du har konfigurerat Chrome Enterprise Premium och händelser sker kan du använda säkerhetsgranskningsloggarna och rapporterna i säkerhetsöversikten för att övervaka säkerhetshändelser. Du kan även använda undersökningsverktyget för att läsa mer om varningsmeddelanden.

Visa händelser i regelloggen

Använd granskningsloggen för regler för att spåra användares försök att dela känslig data.  I granskningsloggen för regler spåras granskningsdata för Enhets-id och Enhetstyp för Chrome Enterprise Premium-relaterade händelser.

Mer information om typer av DLP-regelrelaterad granskningsdata finns i regellogghändelser.

Visa rapporter i säkerhetsöversikten

Visa rapporter i säkerhetsöversikten. Följande säkerhetsrapporter rör Chrome Enterprise Premium:

Använd undersökningsverktyget för att granska säkerhetsproblem

Du kan undersöka källan till varningen närmare i verktyget för säkerhetsundersökning där du kan identifiera, utvärdera och vidta åtgärder för problem med säkerhet och integritet på domänen.

Mer information: Om verktyget för säkerhetsundersökningar

Webbadresser för Chrome Enterprise Premium threat and data protection

Chrome använder dessa webbadresser för att söka efter uppdateringar när Chrome Enterprise Premium threat and data protection körs. Chrome måste få åtkomst till följande webbadresser när Chrome Enterprise Premium threat and data protection har implementerats.

Mer information: Hantera Chrome-uppdateringar (Windows) – webbadresserna listas under Frågor: vilka webbadresser används för uppdateringar av webbläsaren Chrome?