Näin valitset, minkä datan perusteella Google kohdistaa sinulle mainoksia

Sisällys:

Meille on tärkeää, että hallitset itse dataasi. Siksi voit valita My Ad Centerissä, minkä tietojen perusteella Google kohdistaa sinulle mainoksia. Voit myös päivittää näitä tietoja, joihin sisältyvät esimerkiksi

• Google-tililläsi olevat tiedot
  • kategoriat, joihin liittyviä mainoksia näet
  • toiminta, jonka perusteella näet mainoksia
  • alueet, joilla olet käyttänyt Googlea.

Jos olet laittanut personoidut mainokset pois päältä, tietojasi ei käytetä mainosten personointiin Googlen sivustoilla, kuten Haussa ja YouTubessa.

Lue lisää personoitujen mainosten laittamisesta päälle tai pois päältä.

Google-tilitietojen hallinta

Jos personoidut mainokset ovat päällä, joitakin Google-tilisi tietoja käytetään osuvien mainosten kohdistamiseen sinulle. Lisäksi tietojen avulla varmistetaan, että näkemäsi mainokset ovat paikallisten lakien ja käytäntöjemme mukaisia. Jos esimerkiksi olet Google-tilisi tietojen mukaan alle 18-vuotias, et koskaan näe personoituja mainoksia, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Mainosten kohdistamiseen käytetään seuraavia Google-tilitietoja:

• sukupuoli
  • ikäryhmä
  • kieliasetus.

Jos haluat päivittää Google-tilisi tiedot:

Siirry Google-tilillesi

Lue lisää Google-tilitietojen muuttamisesta.

Miten kategorioita käytetään mainosten personointiin

My Ad Centerin Yksityisyys-välilehdeltä voit tarkistaa, minkä kategorioiden mainoksia sinulle kohdistetaan tällä hetkellä. Mainoksia luodessaan yritykset valitsevat usein, mihin kategorioihin kuuluvia ihmisiä ne haluavat tavoittaa. Esimerkiksi kattopalveluyritys voi valita mainostensa kohdeyleisöksi omistusasujat vuokra-asujien sijaan.

Sopivat kategoriat päätellään sen perusteella, mitä teet Googlen sivustoilla ja sovelluksissa. Kun kategoriat ovat tiedossa, näet niihin kuuluville ihmisille tarkoitettuja mainoksia. Joskus arviot menevät pieleen, ja voitkin päivittää tai laittaa pois päältä minkä tahansa kategorian.

Esimerkki:
Oletetaan, että etsit Google Hausta vaippoja taaperolle. Tämän perusteella Google voi arvioida, että olet kiinnostunut myös muista taaperoikäisten vanhemmille suunnatuista tuotteista.

Mainosten personointiin käytettävien kategorioiden valitseminen

Kategorian päivittäminen

Kun päivität kategorian, muutokset tallentuvat omiin mainoksiin ja saatat alkaa nähdä kategoriaan kuuluville ihmisille tarkoitettuja mainoksia muutaman päivän kuluessa.

Näin päivität kategorian:

1. Siirry My Ad Centeriin.
  2. Valitse Yksityisyys .
  3. Valitse Kategoriat, joihin liittyviä mainoksia näet ‑kohdasta kategoria, jonka haluat päivittää.
  4. Valitse kiinnostuksen kohteisiisi sopiva vaihtoehto.

Jos laitat personoidut mainokset pois päältä, kaikki kategoriaan liittyvät tietosi poistetaan eikä niitä käytetä enää mainosten personointiin.

Siirry My Ad Centeriin

Kategorian laittaminen päälle tai pois päältä

Kun laitat kategorian pois päältä, sitä koskevat tietosi poistetaan eikä kategoriaa käytetä enää näkemiesi mainosten personointiin.

Näin laitat kategorian päälle tai pois päältä:

1. Siirry My Ad Centeriin.
  2. Valitse Yksityisyys .
  3. Valitse "Kategoriat, joihin liittyviä mainoksia näet" ‑kohdasta haluamasi kategoria.
  4. Laita kategoria päälle tai pois päältä.

Jos laitat personoidut mainokset pois päältä, kaikki kategoriaa koskevat tietosi poistetaan eikä niitä enää käytetä mainosten personointiin.

Siirry My Ad Centeriin

Kategorian vahvistaminen

Näin voit vahvistaa, että olet kiinnostunut tiettyyn kategoriaan liittyvistä mainoksista:

1. Siirry My Ad Centeriin.
  2. Valitse Yksityisyys .
  3. Siirry kohtaan "Kategoriat, joihin liittyviä mainoksia näet" ja valitse vahvistettava kategoria.
  4. Valitse Vahvista.

Jos laitat personoidut mainokset pois päältä, kaikki kategoriaa koskevat tietosi poistetaan eikä niitä enää käytetä mainosten personointiin.

Siirry My Ad Centeriin

Miten mainoksia personoidaan Google-toimintasi perusteella

Google voi personoida suosituksia ja mainoksia tallennetun toimintasi perusteella.

Suosituksia personoidaan toimintasi pohjalta niin, että voit tehdä hakuja nopeammin ja saada osuvampia suosituksia ja parempia käyttökokemuksia Mapsissa, Haussa ja muissa Googlen palveluissa. Jos esimerkiksi teet ensin Google-haun "suklaakakku" ja kirjoitat sitten "miten leipoa…", Google voi suositella hakulauseketta "miten leipoa suklaakakku".

Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnan löytämisestä ja hallinnasta.

Mainoksia personoidaan toimintasi pohjalta niin, että näet osuvampia ja kiinnostavampia mainoksia Googlen palveluissa (esim. Haussa ja YouTubessa). Jos esimerkiksi haet YouTubesta juoksuaiheisia videoita, voit seuraavalla kerralla nähdä mainoksen juoksushortseista.

Lue lisää personoitujen mainosten laittamisesta päälle tai pois päältä.

Mainosten personointiin käytettävän toiminnan valitseminen

My Ad Centerissä voit valita, käytetäänkö toimintaasi mainosten personointiin. Voit laittaa seuraavat päälle tai pois päältä:

• Verkko- ja sovellustoiminta mainoksissa
  • YouTube-historia mainoksissa
  • Alueet joilla olet käyttänyt Googlea

Jos laitat personoidut mainokset pois päältä, mitään toimintaasi ei käytetä mainontaan.

Verkko- ja sovellustoiminta

Näin voit hallita verkko- ja sovellustoiminnan käyttöä mainonnassa:

1. Siirry My Ad Centeriin.
  2. Valitse Yksityisyys .
  3. Siirry kohtaan "Mainosten personointiin vaikuttava toiminta" ja valitse Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Laita Käytä verkko- ja sovellustoimintaa mainosten personointiin päälle tai pois päältä.
  5. Vahvista valinta.

Tämä asetus vaikuttaa Google Haussa ja YouTubessa näkemiisi mainoksiin.

Kun laitat verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä mainoksissa, toimintaa ei käytetä mainosten personointiin. Personoidut suositukset pysyvät kuitenkin päällä Googlen palveluissa (esim. Haussa).

Siirry My Ad Centeriin

Tämä asetus vaikuttaa Google Haussa, YouTubessa ja Discoverissa näkemiisi mainoksiin.

Kun laitat tämän asetuksen pois päältä, tallennettua verkko- ja sovellustoimintaasi ei käytetä mainosten personointiin. Verkko- ja sovellustoimintaa voidaan kuitenkin tallentaa Google-tilillesi, ja voit edelleen saada personoituja suosituksia Googlen palveluissa.

Lue lisää siitä, miten voit laittaa verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä tai poistaa kyseistä toimintaa.

YouTube-historia

Näin voit hallita YouTube-historian käyttöä mainonnassa:

1. Siirry My Ad Centeriin.
  2. Valitse Yksityisyys .
  3. Siirry kohtaan "Mainosten personointiin vaikuttava toiminta" ja valitse YouTube-historia.
  4. Laita Käytä YouTube-historiaa mainosten personointiin päälle tai pois päältä.
  5. Vahvista valinta.

Siirry My Ad Centeriin

Tämä asetus vaikuttaa vain Google Haussa ja YouTubessa näkemiisi mainoksiin.

Kun laitat tämän asetuksen pois päältä, YouTube-historiaasi ei käytetä mainosten personointiin. YouTube-historiaa voidaan kuitenkin tallentaa Google-tilillesi, ja voit edelleen saada personoituja suosituksia Googlen palveluissa.

Lue lisää YouTube-historian katselemisesta ja poistamisesta.

Alueet, joilla olet käyttänyt Googlea

Kun käytät jotakin Googlen palvelua, Google arvioi likimääräisen sijaintisi ja tallentaa kyseisen alueen verkko- ja sovellustoimintaasi. Alueita koskevien tietojesi avulla sinulle voidaan kohdistaa osuvampia mainoksia. Voit laittaa alueiden käytön personoidussa mainonnassa päälle tai pois päältä milloin tahansa.

Esimerkki:

• Jos "Alueet, joilla olet käyttänyt Googlea" on päällä ja teet haun "kahvi", saatat nähdä paikallisen kahvilan mainoksen.
  • Jos "Alueet, joilla olet käyttänyt Googlea" on poissa päältä ja teet haun "kahvi", saatat nähdä toisessa kaupungissa olevan kahvilan mainoksen.

Näin valitset, voidaanko alueita, joilla olet käyttänyt Googlea, käyttää mainosten personointiin:

1. Siirry My Ad Centeriin.
  2. Valitse Yksityisyys .
  3. Valitse "Mainosten personointiin vaikuttava toiminta" ‑kohdasta Alueet, joilla olet käyttänyt Googlea.
  4. Laita Käytä alueita mainosten personointiin päälle tai pois päältä.
  5. Vahvista valinta.

Siirry My Ad Centeriin

Asetus vaikuttaa kaikkiin Googlen sivustoilla ja sovelluksissa näkemiisi mainoksiin.

Jos laitat asetuksen pois päältä, alueita ei käytetä näkemiesi mainosten personointiin. Alueet voidaan silti tallentaa Google-tilillesi, ja voit edelleen saada personoituja suosituksia Googlen palveluissa.

Lue lisää siitä, miten voit hallita alueita, joilla olet käyttänyt Googlea.