Controlar quines dades utilitza Google per mostrar-te anuncis

Contingut d'aquest article

La nostra prioritat és que tinguis el control de les teves dades. A El meu centre d'anuncis, pots controlar i actualitzar la informació que Google utilitza per mostrar-te anuncis, com ara:

• Informació del teu Compte de Google
  • Categories utilitzades per mostrar-te anuncis
  • Activitat utilitzada per mostrar-te anuncis
  • Àrees en què has fet servir Google

Si has desactivat els anuncis personalitzats, la teva informació no s'utilitza per personalitzar anuncis als llocs web de Google, com ara la Cerca i YouTube.

Obtén més informació sobre com pots activar o desactivar els anuncis personalitzats.

Controlar la informació d'un Compte de Google

Si els anuncis personalitzats estan activats, part de la informació del teu Compte de Google s'utilitza per mostrar-te anuncis rellevants i garantir que compleixen la legislació local i les nostres polítiques. Per exemple, si la informació del Compte de Google indica que tens menys de 18 anys, quan hi inicies la sessió els anuncis no es personalitzen mai.

La informació del Compte de Google que s'utilitza per mostrar-te anuncis inclou:

• El sexe
  • L'interval d'edat
  • La preferència d'idioma

Per actualitzar la informació del Compte de Google:

Ves al Compte de Google

Obtén més informació sobre com pots canviar la informació del Compte de Google.

Com s'utilitzen les categories per personalitzar anuncis

A la pestanya Gestiona la privadesa d'El meu centre d'anuncis pots veure de quines categories reps anuncis actualment. Quan una empresa emplaça un anunci, sovint tria a quines categories de persones vol mostrar els anuncis. Per exemple, un servei de cobertes pot triar mostrar els anuncis a propietaris d'habitatges en comptes de fer-ho a arrendataris.

La teva activitat en llocs web i aplicacions de Google s'utilitza per deduir quines categories et resulten més rellevants i, després, mostrar-te anuncis dirigits a les persones incloses en aquestes categories. De vegades, les nostres estimacions són incorrectes, i pots actualitzar o desactivar qualsevol categoria.

Per exemple:
Suposem que utilitzes la Cerca de Google per cercar bolquers per a un nen petit. Segons això, és possible que Google estimi que t'interessen altres productes dirigits a persones incloses en la categoria "Pares de nens petits".

Controlar quines categories s'utilitzen per personalitzar anuncis

Actualitzar una categoria

Quan actualitzes una categoria, els canvis es desen a Els meus anuncis i pot ser que comencis a veure anuncis dirigits a persones incloses en aquesta categoria al cap de pocs dies.

Per actualitzar una categoria:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A Categories utilitzades per mostrar-te anuncis, selecciona la categoria que vulguis controlar o actualitzar.
  4. Selecciona l'opció que s'adapti als teus interessos.

Si desactives els anuncis personalitzats, tota la informació sobre la teva categoria se suprimirà i no s'utilitzarà per personalitzar els anuncis.

Ves a El meu centre d'anuncis

Activar o desactivar una categoria per als anuncis

Si desactives una categoria, la informació corresponent se suprimirà i la categoria no s'utilitzarà per mostrar-te anuncis.

Per activar o desactivar una categoria per als anuncis:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A "Categories utilitzades per mostrar-te anuncis", selecciona la categoria que vulguis activar o desactivar.
  4. Activa o desactiva aquesta categoria.

Si desactives els anuncis personalitzats, tota la informació sobre la categoria se suprimirà i no s'utilitzarà per personalitzar anuncis.

Ves a El meu centre d'anuncis

Verificar una categoria per als anuncis

Per verificar que t'interessen els anuncis destinats a una categoria:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A "Categories utilitzades per mostrar-te anuncis", selecciona la categoria que vulguis verificar.
  4. Selecciona Verifica.

Si desactives els anuncis personalitzats, tota la informació sobre la categoria se suprimirà i no s'utilitzarà per personalitzar anuncis.

Ves a El meu centre d'anuncis

Com s'utilitza la teva activitat a Google per personalitzar anuncis

L'activitat que tens desada es pot utilitzar a Google tant per a recomanacions personalitzades com per a anuncis personalitzats.

Les recomanacions personalitzades utilitzen la teva activitat per oferir-te cerques més ràpides i recomanacions i experiències millors a Maps, a la Cerca i en altres serveis de Google. Per exemple, si utilitzes la Cerca de Google per cercar "pastís de xocolata" i, a continuació, tornes a cercar "com es fa...", és possible que Google et recomani "com es fa un pastís de xocolata".

Obtén més informació sobre com pots cercar i controlar la teva activitat al web i en aplicacions.

Els anuncis personalitzats utilitzen la teva activitat per mostrar-te anuncis més rellevants i interessants en serveis de Google com ara la Cerca i YouTube. Per exemple, si cerques un vídeo sobre l'activitat de córrer a YouTube, en una visita futura pot ser que vegis un anunci de pantalons curts per córrer.

Obtén més informació sobre com pots activar o desactivar els anuncis personalitzats.

Controlar quina activitat s'utilitza per personalitzar anuncis

Amb El meu centre d'anuncis, pots controlar si la teva activitat s'utilitza per personalitzar anuncis. Pots activar o desactivar el següent:

• Activitat al web i en aplicacions per a anuncis
  • Historial de YouTube per a anuncis
  • Àrees en què has fet servir Google

Si desactives els anuncis personalitzats, la teva activitat no s'utilitzarà per als anuncis.

Controlar l'activitat al web i en aplicacions per a anuncis

Per controlar l'activitat al web i en aplicacions per a anuncis:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A "Activitat utilitzada per personalitzar anuncis", selecciona Activitat al web i en aplicacions.
  4. Activa o desactiva l'opció Utilitza l'activitat al web i en aplicacions per personalitzar els anuncis.
  5. Confirma la selecció.

Aquesta opció de configuració afecta els anuncis que veus a la Cerca de Google i a YouTube.

Si desactives l'opció Activitat al web i en aplicacions per a anuncis, no s'utilitzarà per personalitzar els anuncis que veus. Tanmateix, si desactives l'opció Activitat al web i en aplicacions per a anuncis, no es desactivaran les recomanacions personalitzades als serveis de Google, com ara la Cerca.

Ves a El meu centre d'anuncis

Aquesta opció de configuració afecta els anuncis que veus a la Cerca de Google, a YouTube i a Discover.

Si desactives aquesta opció de configuració, l'activitat al web i en aplicacions desada no s'utilitzarà per personalitzar els anuncis que veus. És possible que l'activitat al web i en aplicacions es continuï desant al Compte de Google i que continuïs rebent recomanacions personalitzades als serveis de Google.

Obtén més informació sobre com pots desactivar o suprimir l'activitat al web i en aplicacions.

Controlar l'historial de YouTube per a anuncis

Per controlar l'historial de YouTube per a anuncis:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A "Activitat utilitzada per personalitzar anuncis", selecciona Historial de YouTube.
  4. Activa o desactiva l'opció Utilitza l'historial de YouTube per personalitzar anuncis.
  5. Confirma la selecció.

Ves a El meu centre d'anuncis

Aquesta opció de configuració només afecta els anuncis que veus a la Cerca de Google i a YouTube.

Si desactives aquesta opció de configuració, el teu historial de YouTube no s'utilitzarà per personalitzar els anuncis que veus. És possible que l'historial de YouTube es continuï desant al teu Compte de Google i que rebis recomanacions personalitzades sobre els serveis de Google.

Obtén més informació sobre com pots consultar o suprimir l'historial de YouTube.

Controlar si les àrees en què has fet servir Google s'utilitzen per als anuncis

Quan utilitzes els serveis de Google, Google estima l'àrea general des d'on fas la cerca i desa aquesta informació amb la teva activitat al web i en aplicacions. Aquestes àrees en què has fet servir Google ens ajuden a mostrar-te anuncis més rellevants. Pots activar o desactivar l'ús d'aquestes àrees per als anuncis personalitzats en qualsevol moment.

Per exemple:

• Si l'opció "Àrees en què has fet servir Google" està activada i cerques cafè, pot ser que vegis un anunci d'una cafeteria local.
  • Si l'opció "Àrees en què has fet servir Google" està desactivada i cerques cafè, pot ser que vegis un anunci d'una cafeteria en una altra ciutat.

Per controlar si les àrees en què has fet servir Google es poden utilitzar per als anuncis:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A "Activitat utilitzada per personalitzar anuncis", selecciona Àrees en què has fet servir Google.
  4. Activa o desactiva l'opció Utilitza àrees per personalitzar anuncis.
  5. Confirma la selecció.

Ves a El meu centre d'anuncis

Aquesta opció de configuració afecta els anuncis que veus en tots els llocs web i aplicacions de Google.

Si desactives l'opció Àrees en què has fet servir Google per als anuncis, no s'utilitzarà per personalitzar els anuncis que veus. Tot i així, pot ser que l'àrea en què hagis utilitzat Google es desi al teu Compte de Google i continuïs rebent recomanacions personalitzades als serveis de Google.

Obtén més informació sobre com pots gestionar les àrees en què has fet servir Google.