Sådan fungerer personligt tilpassede annoncer

I denne artikel kan du læse om følgende:

Om annoncer på Google

Når du bruger Google-tjenester som f.eks. Søgning og YouTube, får du muligvis vist annoncer. Disse annoncer er med til at sikre, at mange Google-tjenester er tilgængelige uden omkostninger. De annoncer, du ser på Google, er enten personligt tilpassede, bruger faktorer som dine valg i Mit annoncecenter eller er ikke-personligt tilpassede. Åbn sektionerne nedenfor for at få flere oplysninger om de faktorer, der bruges til at vise dig personligt tilpassede og ikke-personligt tilpassede annoncer.

Åbn alle | Luk alle

Personligt tilpassede annoncer på Google

Personligt tilpassede annoncer på Google er annoncer, der vises for dig basere på:

Eksempel:

• Der kan vises en annonce for en ny bil, fordi du har set en YouTube-video om de bedste nye biler i år.
  • Der kan vises en annonce på YouTube om madlavning, fordi du har søgt efter opskrifter på Google Søgning.
  • Der kan vises en annonce for løbesko, fordi du har tilpasset dine annoncer i Mit annoncecenter for at se mere om emnet Fitness.

Dine valg i Mit annoncecenter, f.eks. dine foretrukne annonceemner og brands, påvirker kun de annoncer, du ser i Google-tjenester. Disse præferencer bruges ikke til personlig tilpasning af annoncer på partnerwebsites og i partnerapps. Gå til Annonceindstillinger for partnere for at administrere personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites og i partnerapps.

Ikke-personligt tilpassede annoncer på Google

Du får vist ikke-personligt tilpassede annoncer på Google med udgangspunkt i faktorer såsom tidspunkt på døgnet, emnet for det website, du besøger, din aktuelle lokation og/eller din aktuelle søgning.

Eksempel:

• Der kan vises en restaurantannonce med frokosttilbud, fordi klokken er 12.00 i din tidszone.
  • Du ser muligvis en annonce for en lokal blikkenslager, fordi du søger efter VVS-tjenester.

Om annoncer på partnerwebsites og i partnerapps

Websites som nyhedswebsites og shoppingwebsites og apps har ofte områder, som er reserveret til annoncer. Når websites og apps vil vise annoncer, kan de samarbejde med Google eller en række andre udbydere af annonceteknologi for at administrere disse områder og vise besøgende relevante annoncer.

Flere millioner websites og apps samarbejder med Google om at finansiere deres indhold ved hjælp af annoncer, der betales af annoncører. Disse partnerwebsites og -apps bruger specifikt Google-teknologi til at vise annoncer. De viser annoncer med Google Displaynetværket, som er en Google-platform, der hjælper annoncører med at vise annoncer på websites overalt på nettet.

De annoncer, du ser på partnerwebsites og i partnerapps, er enten personligt tilpassede eller ikke-personligt tilpassede. Selvom disse partnerwebsites hverken ejes eller drives af Google, kan du vælge, om de annoncer, du ser på disse websites, er personligt tilpassede ved hjælp af Google Displaynetværket eller ej.

Det er ikke alle websites eller apps, der bruger Google-teknologi til at vise annoncer. Websites og apps til sociale medier kan f.eks. have deres egne annonceplatforme.

Åbn alle | Luk alle

Personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites og i partnerapps

Personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites kan være baseret på dine:

• Oplysninger, du har givet websitet eller appen, som f.eks. din mailadresse, din alder eller dit køn.
  • Interaktioner med indhold på websitet eller i appen.
  • Interaktioner med annoncer på websitet eller i appen.
  • Google-kontoaktivitet afhængigt af dine Google-indstillinger.
  • Kontoindstillinger for websitet eller appen.

Eksempel:

• Du kan f.eks. besøge et nyhedswebsite og få vist en annonce for et madlavningsmagasin, fordi du tidligere har læst en artikel om mad på dette website.
  • Du kan f.eks. besøge et website og få vist en annonce for en ny bil, fordi du har læst en artikel om årets nye biler.
Dine valg i Mit annoncecenter, f.eks. dine foretrukne annonceemner og brands, påvirker kun de annoncer, du ser i Google-tjenester. Disse præferencer bruges ikke til personlig tilpasning af annoncer på partnerwebsites og i partnerapps. Gå til Annonceindstillinger for partnere for at administrere personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites og i partnerapps.
Ikke-personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites og i partnerapps

Ikke-personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites og i partnerapps vises til dig på baggrund af faktorer som tidspunktet på dagen, emnet på det website, du besøger, eller din omtrentlige lokation.

Eksempel:

• Der kan vises en restaurantannonce med frokosttilbud, fordi du læser en blog om frokostopskrifter.
  • Der kan vises en annonce for en taglæggervirksomhed, fordi du befinder dig på et website om reparation af hjemmet.

↑ tilbage til toppen

Aktivér eller deaktiver personligt tilpassede annoncer

Google giver dig mange muligheder for at aktivere eller deaktivere personligt tilpassede annoncer. Du kan administrere dine indstillinger for personligt tilpassede annoncer:

I Google-tjenester

Åbn alle | Luk alle

Når du er logget ind på din Google-konto

Mens du er logget ind på din Google-konto, styrer Mit annoncecenter, om annoncer er personligt tilpasset i Google-tjenester, på partnerwebsites og i partnerapps. Sådan aktiverer eller deaktiverer du personligt tilpassede annoncer, når du er logget ind på din Google-konto:

1. Gå til Mit annoncecenter.
  2. Vælg Tileller Fra ud for "Personligt tilpassede annoncer".
  3. Bekræft dit valg.

Gå til Mit annoncecenter

Når du aktiverer personligt tilpassede annoncer med Mit annoncecenter:

• De annoncer, du får vist i Google-tjenester, kan virke mere relevante, fordi de valg, du har truffet i Mit annoncecenter, samt dine oplysninger og din aktivitet kan bruges til at vise dig annoncer for produkter og brands, der interesserer dig.
  • Personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites kan også være aktiveret, og de annoncer, du får vist på partnerwebsites og i partnerapps, kan virke mere relevante, fordi dine oplysninger og din aktivitet kan bruges til at vise dig annoncer for produkter og brands, der interesserer dig.

Når du slår personligt tilpassede annoncer fra:

• De annoncer, du får vist i Google-tjenester, er ikke personligt tilpassede. Det betyder, at de vil være baseret på generelle faktorer som tidspunktet på dagen eller emnet for den video, det website eller den app, du ser.
  • De annoncer, du får vist på partnerwebsites og i partnerapps, er ikke personligt tilpasset af Google.
  • Dine præferencer i Mit annoncecenter, f.eks. de emner og brands, du har tilpasset, slettes.
  • De oplysninger eller den aktivitet, der er gemt på din Google-konto, bruges ikke til at vise dig annoncer.

Her gælder denne indstilling:

Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer i Mit annoncecenter, påvirker det, hvilke annoncer du får vist i Google-tjenester på tværs af alle enheder, hvor du er logget ind.

Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig for dig:

Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig for dig, fordi personligt tilpassede annoncer allerede er deaktiveret i Google-tjenester. Personligt tilpassede annoncer kan være deaktiveret for dig, f.eks. fordi din Google-konto viser, at du er under 18 år.

Bemærk følgende:
  • Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer, når du er logget ind, påvirker det ikke annoncer, der ikke vises af Google, eller de annoncer, du får vist på websites, der har deres egne annonceplatforme.
  • Dine valg i Mit annoncecenter, f.eks. dine foretrukne annonceemner og brands, påvirker kun de annoncer, du ser i Google-tjenester, og bruges ikke til at tilpasse annoncer personligt på partnerwebsites og i partnerapps.

↑ tilbage til toppen af denne sektion

Når du er logget ud af din Google-konto

Hvis du ikke er logget ind på din Google-konto, gemmes dine annonceindstillinger på din enhed eller i din browser. Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer, når du er logget ud af din Google-konto, på virker det, hvilke annoncer du ser, afhængigt af hvor du ændrer dine indstillinger. Du kan aktivere eller deaktivere personligt tilpassede annoncer, når du er logget ud af din Google-konto:

Til Google Søgning

Personligt tilpassede annoncer i Google Søgning styrer, hvilke annoncer du får vist, når du er logget ud af din Google-konto og bruger Google Søgning.

Da personligt tilpassede annoncer i Google Søgning styrer din oplevelse, når du er logget ud af din Google-konto, gælder indstillingen kun for den specifikke browser eller enhed, du bruger.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du personligt tilpassede annoncer i Google Søgning, når du er logget ud af din Google-konto:

1. Gå til Annonceindstillinger.
  2. Vælg Søg.
  3. Aktivér eller deaktiver personligt tilpassede annoncer i Google Søgning.
  4. Bekræft dine ændringer.

Til YouTube

Personligt tilpassede annoncer på YouTube styrer, hvilke annoncer du får vist, når du er logget ud af din Google-konto og bruger YouTube.

Da personligt tilpassede annoncer på YouTube styrer din oplevelse, når du er logget ud af din Google-konto, gælder indstillingen kun for den specifikke browser eller enhed, du bruger.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du personligt tilpassede annoncer på YouTube, når du er logget ud af din Google-konto:

1. Gå til Annonceindstillinger.
  2. Vælg YouTube.
  3. Aktivér eller deaktiver personligt tilpassede annoncer på YouTube.
  4. Bekræft dine ændringer.

Til nettet

Når du er logget ud af din Google-konto, kan du aktivere eller deaktivere personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites. Denne mulighed gælder kun for den specifikke browser eller enhed, du bruger

Sådan aktiverer eller deaktiverer du personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites, når du er logget ud:

1. Gå til Annonceindstillinger.
  2. Vælg Web.
  3. Aktivér eller deaktiver personligt tilpassede annoncer på websites, der samarbejder med Google
  4. Bekræft dine ændringer.

Når du aktiverer personligt tilpassede annoncer:

De annoncer, du får vist i Google-tjenester, kan virke mere relevante, fordi dine oplysninger og din aktivitet kan bruges til at vise dig annoncer for produkter og brands, der interesserer dig.

Når du slår personligt tilpassede annoncer fra:

• De oplysninger eller den aktivitet, der er gemt på din Google-konto, bruges ikke til at vise dig annoncer.
  • De annoncer, du får vist, er ikke personligt tilpassede. Det betyder, at de vil være baseret på generelle faktorer som tidspunktet på dagen eller emnet for den video, det website eller den app, du ser.

Disse indstillinger er muligvis ikke tilgængelige for dig:

Ovenstående indstillinger er muligvis ikke tilgængelige for dig, fordi din browser eller enhed kan forhindre brugen af cookies for personligt tilpassede annoncer på tværs af flere websites.

Bemærk følgende:
  • Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer, når du er logget ud, påvirker det ikke annoncer, der ikke vises af Google, eller de annoncer, du får vist på websites, der har deres egne annonceplatforme.
  • Dine valg i Mit annoncecenter, f.eks. dine foretrukne annonceemner og brands, påvirker kun de annoncer, du ser i Google-tjenester, når du er logget ind på din Google-konto.

↑ tilbage til toppen af denne sektion

↑ tilbage til toppen

På partnerwebsites og i partnerapps

Åbn alle | Luk alle

Når du er logget ind på din Google-konto

Sådan aktiverer eller deaktivere du personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites, når du er logget ind på din Google-konto:

1. Gå til Annonceindstillinger for partnere
  2. Aktivér eller deaktiver Se personligt tilpassede annoncer, når du besøger Googles partnerwebsites.
  3. Bekræft dit valg.

Når du aktiverer personligt tilpassede annoncer:

Når du aktiverer personligt tilpassede annoncer, kan de annoncer, du får vist på partnerwebsites og i partnerapps, virke mere relevante, fordi dine oplysninger og din aktivitet kan bruges til at vise dig annoncer for produkter og brands, der interesserer dig.

Når du slår personligt tilpassede annoncer fra:

• De oplysninger eller den aktivitet, der er gemt på din Google-konto, bruges ikke til at vise dig annoncer.
  • De annoncer, du får vist partnerwebsites og i partnerapps, er ikke-personligt tilpassede. Det betyder, at de vil være baseret på generelle faktorer som tidspunktet på dagen eller emnet for den video, det website eller den app, du ser.

Her gælder denne indstilling:

Hvis du aktiverer personligt tilpassede annoncer med Annonceindstillinger for partnere, påvirker det de annoncer, du får vist på partnerwebsites og i partnerapps på alle de enheder, hvor du er logget ind.

Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig for dig:

Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig for dig, fordi personligt tilpassede annoncer allerede er deaktiveret i Google-tjenester. Personligt tilpassede annoncer kan være deaktiveret for dig af følgende årsager:

• Din Google-konto viser, at du er under 18 år.
  • Din browser eller enhed kan forhindre brugen af cookies til personligt tilpassede annoncer på tværs af flere websites.
Bemærk følgende:
  • Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites og i partnerapps, påvirker det ikke de annoncer, du får vist i Google-tjenester.
  • Hvis du deaktiverer personligt tilpassede annoncer i Mit annoncecenter, deaktiveres personligt tilpassede annoncer også på partnerwebsites og i partnerapps.
  • Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer, når du er logget ind, påvirker det ikke annoncer, der ikke vises af Google, eller de annoncer, du får vist på websites, der har deres egne annonceplatforme.
  • Dine valg i Mit annoncecenter, f.eks. dine foretrukne annonceemner og brands, påvirker kun de annoncer, du ser i Google-tjenester, og bruges ikke til at tilpasse annoncer personligt på partnerwebsites og i partnerapps.

↑ tilbage til toppen af denne sektion

Når du er logget ud af din Google-konto

Sådan aktiverer eller deaktiverer du personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites, når du er logget ud af din Google-konto:

1. Gå til Annonceindstillinger for partnere
  2. Aktivér eller deaktiver Se personligt tilpassede annoncer, når du besøger Googles partnerwebsites.
  3. Bekræft dit valg.
Gå til Annonceindstillinger for partnere

Når du aktiverer personligt tilpassede annoncer:

De annoncer, du får vist på partnerwebsites og i partnerapps, kan virke mere relevante, fordi dine oplysninger og din aktivitet kan bruges til at vise dig annoncer for produkter og brands, der interesserer dig.

Når du slår personligt tilpassede annoncer fra:

• De oplysninger eller den aktivitet, der er gemt på din Google-konto, bruges ikke til at vise dig annoncer.
  • De annoncer, du får vist partnerwebsites og i partnerapps, er ikke-personligt tilpassede. Det betyder, at de vil være baseret på generelle faktorer som tidspunktet på dagen eller emnet for den video, det website eller den app, du ser.

Her gælder denne indstilling:

Hvis du deaktiverer personligt tilpassede annoncer med Annonceindstillinger for partnere, mens du er logget ud af din Google-konto, påvirker det kun de annoncer, du får vist i den specifikke browser eller på den specifikke enhed, du bruger.

Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig for dig:

Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig, fordi din browser eller enhed kan forhindre brugen af cookies for personligt tilpassede annoncer på tværs af flere websites.

Bemærk følgende:
  • Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer på partnerwebsites og i partnerapps, påvirker det ikke de annoncer, du får vist i Google-tjenester.
  • Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer, når du er logget ud, påvirker det ikke hvilke annoncer der vises af Google, eller hvilke annoncer du ser på websites, som har deres egne annonceplatforme.
  • Dine valg i Mit annoncecenter, f.eks. dine foretrukne annonceemner og brands, påvirker kun de annoncer, du ser i Google-tjenester, og bruges ikke til at tilpasse annoncer personligt på partnerwebsites og i partnerapps.

↑ tilbage til toppen af denne sektion

↑ tilbage til toppen

På dine enheder

Åbn alle | Luk alle

Mobilenheder

De annoncer, du ser på dine mobilenheder, kan være personligt tilpassede baseret på annoncerings-id'et. Af og til knytter Google dette annoncerings-id til en annonceringscookie på den samme enhed for at koordinere annoncer på tværs af dine mobilapps og din mobilbrowser. Dette sker f.eks., når du ser en annonce i en app, der åbner en webside i din mobilbrowser.

Du kan styre dit annoncerings-id på hver enhed, du bruger.

Hvis du vil styre personligt tilpassede annoncer på dine Android-enheder, kan du gøre følgende:

• Nulstille din enheds annoncerings-id, hvilket vil erstatte det nuværende id med et nyt. Apps kan stadig vise dig personligt tilpassede annoncer, men i starten er de muligvis ikke så relevante eller interessante for dig.
  • Slette din enheds annoncerings-id, hvilket sletter annoncerings-id'et. Enheden tildeles ikke et nyt. Apps kan stadig vise dig annoncer, men de er muligvis ikke lige så relevante eller interessante for dig. Du vil ikke se annoncer baseret på dette annoncerings-id, men du kan stadig få vist annoncer baseret på andre faktorer, f.eks. de oplysninger, du har delt med apps.

Dit annoncerings-id nulstilles eller slettes, men apps kan have deres egne indstillinger, som anvender andre typer af id'er, hvilket også kan have en indflydelse på, hvilke typer annoncer du får vist.

Få flere oplysninger om, hvordan du nulstiller eller sletter dit annoncerings-id.

I YouTube-appen på din Android-enhed

Hvis du er logget ind:

Mens du er logget ind på din Google-konto, styrer Mit annoncecenter, om annoncer er personligt tilpasset i Google-tjenester, på partnerwebsites og i partnerapps. Se, hvad der sker, når du deaktiverer personligt tilpassede annoncer med Mit annoncecenter.

Sådan deaktiverer du personligt tilpassede annoncer i YouTube-appen:

1. Vælg Konto og derefter Indstillinger.
  2. Rul ned til "Privatliv" og derefter "Indstillinger for Google-annoncer", hvorefter du bliver sendt videre til Mit annoncecenter.
  3. Vælg Til eller Fra ud for "Personligt tilpassede annoncer".
  4. Bekræft dit valg.

Hvis du er logget ud:

Hvis du deaktiverer personlig tilpasning af annoncer i YouTube-appen, mens du er logget ud, viser Google ikke personligt tilpassede annoncer i appen på den pågældende enhed. Hvilke annoncer der vises i YouTube-appen på den aktuelle enhed, afhænger af en række generelle faktorer, f.eks. tidspunkt på døgnet eller emnet for den video, du ser. Få flere oplysninger om, hvad der sker, når du deaktiverer personligt tilpassede annoncer, mens du er logget ud.

Sådan deaktiverer du personligt tilpassede annoncer i YouTube-appen, når du er logget ud:

1. Vælg Konto og derefter Indstillinger.
  2. Rul ned til "Historik og privatliv", og deaktiver derefter Tillad personligt tilpassede annoncer.
  3. Bekræft dit valg.

Forbundet tv

Hvis du bruger et forbundet tv med Android TV, Google TV eller YouTube-appen på dit tv, kan du styre, om annoncer skal tilpasses personligt direkte på din enhed.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du personligt tilpassede annoncer ved hjælp af din eksterne eller forbundne mobilenhed:

1. Vælg Annoncemuligheder i annoncen. Der vises en ny skærm med en særlig webadresse, en QR-kode og flere muligheder.
  2. Vælg Personligt tilpassede annoncer er aktiveret/deaktiveret.
  3. Vælg Aktiver/deaktiver.
Android TV

De annoncer, du ser på dit Android TV, kan være personligt tilpasset baseret på annoncerings-id'et. Du kan administrere dit annoncerings-id på alle de forbundne tv'er, du bruger.

Hvis du vil styre personligt tilpassede annoncer på dit Android TV, kan du gøre følgende:

• Nulstille din enheds annoncerings-id, hvilket vil erstatte det nuværende id med et nyt. Apps kan stadig vise dig personligt tilpassede annoncer, men i starten er de muligvis ikke så relevante eller interessante for dig.
  • Slette din enheds annoncerings-id, hvilket sletter annoncerings-id'et. Enheden tildeles ikke et nyt. Apps kan stadig vise dig annoncer, men de er muligvis ikke lige så relevante eller interessante for dig. Du vil ikke se annoncer baseret på dette annoncerings-id, men du kan stadig få vist annoncer baseret på andre faktorer, f.eks. de oplysninger, du har delt med apps.

Få flere oplysninger om, hvordan du ændrer dine annonceindstillinger på Android TV.

Enheder, der ikke er Google-enheder

Mange smart-tv-enheder understøtter id'er til annoncering og giver brugerne mulighed for at fravælge personligt tilpasset annoncering. En komplet liste over disse enheder og de måder, brugerne kan fravælge det på, holdes opdateret på Network Advertising Initiatives website.

Få flere oplysninger om, hvordan du fravælger personligt tilpassede annoncer på din enhed, som ikke er fra Google, hos Network Advertising Alliance.

↑ tilbage til toppen

På andre annoncenetværk

Med Annoncevalg

Google er ét af mange annoncenetværk, der tilpasser annoncer på baggrund af din onlineaktivitet. Gå til Annoncevalg for at administrere annoncer fra Google og andre annoncenetværk.

Gå til Annoncevalg

↑ tilbage til toppen

Administrer data, der er gemt fra partnerwebsites, på din Google-konto

Når du besøger websites, der samarbejder med Google om at vise annoncer, kan browserdata fra partnerwebsites og -apps gemmes på din Google-konto. Disse oplysninger bruges til at personligt tilpasse annoncer i de browsere og på de enheder, du bruger, så de annoncer, du får vist, vises for produkter og brands, der interesserer dig.

Begynd eller stop med at gemme data på din Google-konto

Sådan begynder eller stopper du med at gemme data på din Google-konto fra partnerwebsites og -apps:

1. Gå til Annonceindstillinger for partnere
    eller
    Vælgog derefterGennemgå indstillinger for disse annoncer på en annonce, du får vist.
  2. Markér eller fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Gem også data på din Google-konto fra websites og apps, der samarbejder med Google.
  3. Bekræft dine ændringer.

Gå til Annonceindstillinger for partnere

Når du stopper med at gemme data fra partnerwebsites på din Google-konto:

• Google gemmer ikke nogen af dine browserdata fra partnerwebsites på din Google-konto.
  • Google bruger ikke din Google-kontoaktivitet og dine oplysninger til at personligt tilpasse annoncer på partnerwebsites og i partnerapps.

Her gælder denne indstilling:

Denne indstilling gælder kun i browsere eller på enheder, hvor du er logget ind på din Google-konto.

↑ tilbage til toppen