Äga och hantera verksamhetsgrupper

Verksamhetsgrupper (som tidigare kallades företagskonton) gör det enklare för flera administratörer att hantera ett antal platser. Det finns två typer av användare av verksamhetsgrupper/företagskonton: ägare och ansvariga.

Owners and managers of business accounts

Letar du efter ägare och ansvariga för en profil och inte en verksamhetsgrupp/ett företagskonto? Klicka här.

Ägare till verksamhetsgrupp/företagskonto

Business account owner

Verksamhetsgrupper/företagskonton kan ha flera ägare, men bara en primär ägare. Ägare och primära ägare kan göra samma saker, men primära ägare kan inte ta bort sig själva från en verksamhetsgrupp/ett företagskonto utan att först ha överlåtit det primära ägarskapet till en annan användare.

Det är bara ägare till en verksamhetsgrupp/ett företagskonto som kan lägga till och ta bort kontoägare och kontoansvariga, radera verksamhetsgruppen/företagskontot och överlåta verksamhetsgruppen/företagskontot till en annan ägare.

Google Grupper kan inte läggas till som ansvariga eller ägare av verksamhetsgrupper/företagskonton.

Ansvariga för verksamhetsgrupper/företagskonton

Business account manager

Ansvariga för verksamhetsgrupper/företagskonton kan lägga till, redigera och radera alla platser i verksamhetsgruppen/företagskontot. De kan också lägga till och ta bort ansvariga för enskilda platser.

Ansvariga för verksamhetsgrupper/företagskonton kan endast läggas till i kontot av en ägare till verksamhetsgruppen/företagskontot. Google Grupper kan inte läggas till som ansvariga eller ägare av profiler.

När du loggar in på ditt konto ser du sidan Konton du äger eller hanterar. Om du är ägare eller ansvarig för en verksamhetsgrupp/ett företagskonto ser du information om din åtkomstnivå under verksamhetsgruppens/företagskontots namn: antingen Verksamhetsgrupp/företagskonto du äger eller Verksamhetsgrupp/företagskonto du hanterar.

Här följer en översikt över vad verksamhetsgruppens/företagskontots ägare och ansvariga kan göra:

Åtgärd Kontoägare Kontoansvarig
Lägga till och ta bort ansvariga för verksamhetsgruppen/företagskontot
Radera verksamhetsgruppen/företagskontot
Överlåta ägarskap av verksamhetsgruppen/företagskontot
Lägga till, ändra och radera platser i kontot
Överlåta ägarskapet av platser till en annan verksamhetsgrupp/ett annat företagskonto

Läs om hur du skapar en verksamhetsgrupp/ett företagskonto och lägger till ägare och ansvariga.

Ägare till och ansvariga för enskilda platser

Precis som konton har ägare och ansvariga kan enskilda platser ha ägare och ansvariga. Personer som inte är ägare till eller ansvariga för verksamhetsgruppen/företagskontot kan bli inbjudna att äga eller hantera enskilda platser.