Videovoorbeelden

Videovoorbeelden zijn fragmenten van 3 seconden die te zien zijn voordat je een video bekijkt.

Als je op je computer de muisaanwijzer op de thumbnail van een video plaatst of als je in de mobiele zoekresultaten langs een video scrollt, zie je een voorbeeld van 3 seconden. Nadat het videovoorbeeld is afgespeeld, zie je de thumbnail van de video.

Je ziet alleen videovoorbeelden als je de inline speler uitgezet.

Videovoorbeelden toevoegen aan je geüploade video's

Kijkers kunnen videovoorbeelden bekijken op de tabbladen Home, Abonnementen en Trending. Ze kunnen de voorbeelden ook bekijken op weergavepagina's en in zoekresultaten. Voorbeelden zijn alleen beschikbaar in bepaalde browsers (versie 32 en hoger van Chrome en versie 19 en hoger van Opera).

Videovoorbeelden zijn beschikbaar voor de meeste video's die langer dan 30 seconden duren. Als een kijker de inline speler heeft uitgezet, zetten we videovoorbeelden automatisch aan voor in aanmerking komende video's. Het kan gebeuren dat er aan video's langer dan 30 seconden geen voorbeeld wordt toegevoegd.

We gebruiken verschillende criteria om te bepalen bij welke video's een voorbeeld wordt afgespeeld, waaronder het onderwerp en de content van de video. Als je binnen 2 dagen geen voorbeeld voor een video ziet, komt de video momenteel niet in aanmerking.

Videovoorbeelden gebruiken

Je hoeft niets te doen om videovoorbeelden te bekijken. Ons systeem selecteert automatisch een clip uit de eerste helft van de video om als voorbeeld te laten zien.

Ook als je video een voorbeeld heeft, is het goed om de videothumbnail aan te passen. Kijkers zien namelijk thumbnails als het videovoorbeeld niet actief is.

Voorbeelden met geluid uitzetten op je smart-tv

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer Voorbeelden met geluid en selecteer Uit.