Consells per crear anuncis de vídeo eficaços

A Google Ads, podeu triar entre diversos formats d'anunci de vídeo, cadascun dels quals ofereix oportunitats úniques per atreure clients a través de missatges publicitaris. Per això és important que conegueu el vostre públic i que reflexioneu sobre quina és la millor manera d'arribar-hi. Us oferim uns quants consells sobre les parts bàsiques d'un anunci de vídeo: el contingut i el text.

Un contingut atractiu és un èxit assegurat i, si trobeu maneres de generar trànsit als altres vídeos relacionats que tingueu (o al contingut del lloc web que sigui especialment rellevant per a l'anunci de vídeo), els usuaris tornaran a visitar-lo.

Com que hi ha diversos formats d'anunci, hem organitzat els nostres suggeriments per crear anuncis eficaços i rellevants en els grups que s'indiquen tot seguit:

• Anuncis de vídeo amb veu en off
  • Anuncis de vídeo TrueView in-stream
  • Anuncis de vídeo in-feed

Anuncis de vídeo amb veu en off

La veu en off de Google Ads és una manera gratuïta i fàcil d'afegir una veu en off de text a parla d'alta qualitat i realista a la biblioteca de recursos de Google Ads per a vídeos existents.

Anuncis de vídeo TrueView in-stream

Ajustar una campanya d'anuncis de vídeo in-stream

Els anuncis de vídeo in-stream permeten inserir l'anunci al començament o al mig del contingut de vídeo. Tot i que aquest mètode és un bon mitjà per reforçar la marca, sovint presenta uns índexs de conversió inferiors als d'altres formats en línia. A continuació us oferim alguns suggeriments per treure el màxim profit de la vostra campanya:

• Dirigiu el trànsit dels anuncis al canal de YouTube o al lloc web de la vostra marca amb contingut de vídeo addicional. Si manteniu activa l'experiència de vídeo dels clients, és més probable que els espectadors s'impliquin més.
  • Assegureu-vos que la pàgina de destinació sigui rellevant per al contingut de l'anunci. En el cas de pàgines de destinació de YouTube, és recomanable que dirigiu els clients a una pàgina o a un canal de marca etiquetat amb un codi de remàrqueting de Google Ads per augmentar la visibilitat de la vostra marca i la freqüència amb què es mostra el missatge als usuaris.
  • Incloeu una crida a l'acció clara al vostre anunci i seleccioneu uns colors i uns tipus de lletra que coincideixin amb els de la vostra marca.
  • Eviteu utilitzar la segmentació per paraules clau per a la campanya, ja que podria limitar significativament la freqüència amb què es mostren els vostres anuncis.
Sigueu creatiu amb el contingut dels anuncis de vídeo in-stream

Assegureu-vos que el vídeo que creeu per a l'anunci sigui atractiu. Recordeu que no heu de donar per fet que el públic veurà sempre el vídeo íntegrament, ja que els espectadors el poden ometre al cap de cinc segons. Per aconseguir que els espectadors es mantinguin atents mentre duri el vídeo, seguiu aquests consells:

• Procureu que el vídeo sigui breu i agradable. Incloeu els missatges més importants al principi del vídeo per si de cas els espectadors deixen de veure'l abans que s'acabi. Els percentatges de reproducció cauen considerablement al cap de 45 segons.
  • Sigueu clar sobre el que ofereix el vostre negoci, ja que el vídeo pot ser l'únic mitjà que tingueu per comunicar-vos amb els usuarisd'un lloc.
  • Indiqueu amb claredat els passos que han de seguir els clients després que s'acabi el vídeo. Aquests passos poden ser fer una compra o visitar el vostre lloc web o la vostra botiga.

Anuncis de vídeo in-feed

Els anuncis de vídeo in-feed col·loquen la vostra marca o el vostre producte o servei al costat de contingut de YouTube que és probable que el vostre públic objectiu vegi.

Què podeu promocionar

Abans de crear la promoció, cal que reviseu les polítiques de publicitat de YouTube. Us recomanem mostrar contingut atractiu amb una història real. És poc probable que un vídeo que només sigui un anunci agradi als espectadors i els faci tornar per obtenir més informació.

Text de l'anunci
  • Eviteu utilitzar temes generals al text del vostre anunci i centreu-vos en factors com ara per què una persona que veu la vostra promoció hi ha de fer clic per veure el contingut que presenteu. Per exemple, quin tipus de llenguatge s'utilitza en un tràiler d'una pel·lícula en comparació amb el que s'utilitza en un anunci de televisió? Els tràilers de pel·lícula utilitzen frases atraients i guions que intriguen el públic sobre una història i els anima a voler veure'n més. Proveu d'animar l'usuari amb el vídeo a voler obtenir més informació o a veure més coses, en comptes de fer grans presentacions de l'oferta d'un producte o d'un servei.
  • Si seleccioneu un text de promoció i unes paraules clau rellevants, podreu fer arribar més fàcilment el contingut de vídeo als espectadors interessats, i a un preu raonable. Us recomanem que proveu paraules clau i text de promoció diferents per assolir els vostres objectius.
  • Si voleu que duguin a terme una acció, que sigui una de les disponibles a YouTube, com ara subscriure's a un canal, veure un vídeo, gravar una resposta en vídeo o publicar un comentari.
  • Feu una petita recerca de mercat per veure què diuen els usuaris sobre contingut relacionat. Doneu un cop d'ull als comentaris que han fet els usuaris en vídeos i pàgines de canals similars.
  • Utilitzeu YouTube Analytics per saber quines parts dels vídeos fomenten més la implicació dels espectadors. Això us pot ajudar a trobar més idees.
Fotogrames de vídeo

Quan creeu un anunci de vídeo in-feed, es mostren diversos fotogrames (imatges en miniatura) del vídeo perquè en trieu un. Aquests fotogrames són el primer que veuen els usuaris de YouTube abans de fer clic a la vostra promoció. Trieu el fotograma de vídeo que millor destaqui el vostre contingut. També podeu intentar que aquesta imatge coincideixi amb el contingut de les paraules clau o del text promocional.

Per exemple, si al vostre vídeo hi surt una persona fent surf, trieu el fotograma de vídeo que mostri realment aquest moment. Quan creeu el text de la promoció i escolliu les paraules clau, hauríeu d'esmentar el surf. D'aquesta manera, tindreu una promoció ben aconseguida que tingui sentit per a qualsevol usuari que cerqui vídeos relacionats amb el surf, que vegi la promoció corresponent i que hi faci clic per veure el vostre vídeo sobre el surf.

Enllaç relacionat