Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotearvostelusyötteen lataaminen Kauppiaskeskukseen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Tuotearvostelusyöte tarvitaan, jotta Googlessa ostoksia tekevät asiakkaat voivat nähdä tuotteiden kootut arvostelut. Ehdot täyttävät tilit voivat ladata tuotearvostelusyötteen Kauppiaskeskukseen.

Ennen kuin aloitat

Rekisteröidy tuotearvio-ohjelmaan tuotearvioiden hakulomakkeella. Varmista ennen rekisteröitymistä, että sinulla on vähintään 50 tuotearvostelua.

Syötteen edellytykset

• Käytä tarkistettua XML-tuotearvostelutiedostoa. Lue lisää XML-tarkistuksesta ja XML-syötteen luomisesta.
  • Kunkin syötteen tiedostokoon on oltava alle 4 Gt. Jos tiedostosi on tätä suurempi, jaa se pienempiin tiedostoihin ennen lataamista.
  • Syöte on päivitettävä säännöllisesti. Lähetä koko arvostelusyöte vähintään kerran kuussa tai useammin, jos mahdollista.
  • Edistyneet käyttäjät voivat tarvittaessa pakata useita XML-tiedostoja .zip-tiedostoon. Jokaisen .zip-tiedostossa olevan tiedoston on oltava itsenäinen ja hyväksyttävä XML-tiedosto. Luotettavan käsittelyn varmistamiseksi yhteen .zip-tiedostoon voi pakata enintään 5 000 tiedostoa ja tiedostokoko saa olla yhteensä alle 4 Gt.

Ohjeet

Uuden tuotearvostelusyötteen lataaminen

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa navigointivalikosta Markkinointi.
  3. Klikkaa Tuotearvostelut.
  4. Avaa Syötteet-sivu klikkaamalla Tuotearvostelusyötteet.
  5. Klikkaa Syötteet-sivulla olevaa pluspainiketta .
  6. Nimeä syötteesi.
  7. Valitse lataustapa.
    • Suosittelemme, että valitset syöttötavaksi ajoitetun päivityksen. Ajoitetun päivityksen avulla voit hostata XML-syötettä URL-osoitteessa ja määrittää, milloin Google noutaa sen. Tiedoston sijainnin täytyy alkaa jollain seuraavista: http://, https:// tai sftp://. Voit myös ladata syötteen SFTP:n kautta. Tuotearvostelusyötteet eivät tue APIa tällä hetkellä.
  8. Määritä valitsemasi tavan syöteasetukset. Jos käytät ajoitettua päivitystä:
    1. Lisää tiedoston nimi.
    2. Valitse avattavasta valikosta hakutiheys.
    3. Valitse avattavasta valikosta hakuaika.
    4. Valitse avattavasta valikosta aikavyöhyke.
    5. Lisää tiedoston URL-osoite.
      • Jos URL-osoitteesi on suojattu salasanalla, lisää kirjautumistietosi.
  9. Klikkaa Jatka.

Syötteen käsittelytulosten tarkistaminen

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigointivalikosta Markkinointi.
  3. Klikkaa Tuotearvostelut.
  4. Avaa Syötteet-sivu klikkaamalla Tuotearvostelusyötteet.
  5. Klikkaa tuotearvostelusyötettä, jonka haluat tarkistaa.
  6. Katso tulokset:
    • Ominaisuudet: Sisältää syötteen tärkeimmät ominaisuudet, jotka vaihtelevat syötteen syöttötavan perusteella. Täältä löydät esimerkiksi syöttötavan, aikavyöhykkeen, tiedostokoon ja havaitun erotinmerkin määritteet (jos ne ovat käytössä) ja muuta.
    • Määritteet: Määritteiden on noudatettava tuotetietosääntöjä riippuen siitä, mihin Kauppiaskeskuksen ohjelmaan syötteesi on liitetty. Tässä osiossa voit tarkistaa kaikki syötteestäsi löydetyt määritteet, mukaan lukien tunnistetut ja syöteohjeiden mukaiset määritteet sekä tunnistamattomat määritteet, jotka eivät vastaa tuotetietosäännöissä listattuja määritteitä.
    • Tietojen käsittely: Tässä osiossa voit tarkistaa syötteestäsi löydettyjen tuotteiden määrän sekä tuotteet, joissa havaittiin ongelma. Tarkista tuoteongelmien lista ymmärtääksesi, kuinka moneen tuotteeseen ongelmat vaikuttavat. Mukana on myös esimerkkejä ja linkkejä ohjeisiin, joiden avulla voit ratkaista ongelmia.
Huom. Olipa valintasi ajoitettu päivitys tai suora lataus, sinun on ladattava syöte vähintään kerran kuussa, jotta täytät edelleen osallistumisehdot. Varmista, että antamasi tiedostonimen pääte on oikea (.zip, jos kyseessä on ZIP-tiedosto, ja .xml, jos kyseessä on yksittäinen XML-tiedosto). Lue lisää datasyötteiden lataamisesta.

Kun olet rekisteröinyt uuden syötteen, se näkyy Syötteet-näytöllä rekisteröityjen syötteiden listalla. Syötteen tila voi olla jokin seuraavista:

• Käsitellään: Syötteen tarkistus on kesken.
  • Käsitelty: Google on vastaanottanut ja tarkistanut syötteen.
  • Epäonnistui: Syötteen tarkistus ei onnistunut eikä syötettä enää käsitellä enempää. Korjaa syöte ja lataa tiedosto uudelleen.
Huom. Jos haluat poistaa julkaistun arvostelun, jätä se vain pois ladatusta syötteestä. Jos aiemmin toimitettua arvostelua ei ole mukana uudessa latauksessa, se poistetaan.