Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Alennushinnat ja tarjoukset (Shopify-käyttäjät)

Tämä artikkeli on tarkoitettu Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttäjille
Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa alennushinnoista ja tarjouksista (Shopify-integroiduille käyttäjille) Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Voit ilmoittaa tuotteesi erikoishinnasta lisäämällä alennushinnan tai tarjouksen. Huomaa, että Kauppiaskeskuksen tarjouksia kutsutaan Shopifyssa alennuksiksi.

Kun lisäät tuotteillesi alennushinnan, Googlessa niiden yhteydessä näkyy ALE-merkintä ja yliviivattu hinta tai muu maininta tarjouksesta, kuten "25 % alennusta" tai "40 $ alennusta". Näin asiakkaat huomaavat alennukset paremmin. Voit lisätä alennushinnan manuaalisesti yksittäisille tuotteille tai luoda useita tuotteita koskevan tarjouksen, joka alkaa ja päättyy valitsemasi ajankohtana.

Sisällys

Alennushintojen ja tarjousten hyödyt

• Paranna myyntiä: Voit saada asiakkaita tekemään ostoksia, joihin he eivät välttämättä muuten olisi vielä valmiita. Näin voit vauhdittaa myyntiä.

• Houkuttele asiakkaita: Voit houkutella erikoistarjouksia etsiviä uusia asiakkaita ja näin laajentaa asiakaskuntaasi.

• Vahvista luottamusta: Voit kertoa tuotteidesi ja palvelujesi eduista ja vahvistaa asiakkaiden luottamusta.

Alennushintojen ja tarjousten näkyminen Googlessa

Alennushinta

Jos alennushinta ja alkuperäinen perushinta täyttävät tietyt ehdot, molempien hintojen merkinnät näkyvät Googlen eri palveluissa, kuten Google Haussa, Shopping-mainoksissa ja Shopping-välilehdellä. Alennushinta näkyy nykyisenä hintana ja alkuperäinen hinta ylivedettynä. Tuotteessa näkyy myös alennusmyyntiä korostava merkki. Merkintöjen värit riippuvat siitä, missä tuotteesi näkyy.

Esimerkki mainoksesta, jossa on myyntihinta

Tarjoukset

Verkkotarjouksesi voivat näkyä Googlen eri palveluissa, kuten Google Haussa, Shopping-mainoksissa ja Shopping-välilehdellä. Voit tarjota asiakkaille hinta-alennuksen verkkokauppasi tuotteista, kokoelmista tai tuoteversioista.

Tuetut tarjoustyypit

Kauppiaskeskukseen voi yhdistää seuraavat Shopifyssa luodut tarjoustyypit:

• Alennuskoodit: Kiinteään arvoon tai prosenttimäärään perustuvat alennuskoodit tuotteille ja tuoteversioille.
  • Automaattiset alennukset: Alennukset, jotka aktivoituvat automaattisesti kassalla ja ostoskorissa. Voit luoda automaattisia alennuksia prosenttiosuuden tai kiinteän summan mukaan.
Huom. Tarjoukset voidaan yhdistää Kauppiaskeskus-tiliin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Australiassa, Intiassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Alankomaissa ja Japanissa. Shopifyssa luodut automaattiset alennukset voi tällä hetkellä integroida Kauppiaskeskukseen vain Yhdysvalloissa.

Tarjoustyypit, joita ei tueta

Kauppiaskeskus-tiliin ei tällä hetkellä voi yhdistää seuraavanlaisia tarjouksia ja ehtoja:

• Maksuttoman toimituksen tarjoukset
  • Osta X, saat Y ‑tarjoukset
  • Kaikentyyppiset alennukset kauppasi kokoelmista
  • Paikalliset myymäläalennukset
    • Kauppiaskeskukseen yhdistetään vain verkkoalennukset
  • Tietyille käyttäjille suunnatut alennukset
  • Tarjoukset, joilla ei ole päättymispäivää
  • Tarjoukset, joiden alkamispäivästä on yli kuusi kuukautta

Tarjouksia ei myöskään tueta, jos tililläsi ei ole aktiivisia Yhdysvaltojen tarjouksia tarjouksen kohdemaasta riippumatta.

Tässä kuvassa näkyy henkilö, joka katsoo vähittäiskaupan tarjousta Google Shoppingissa.

Alennushintojen aktivointi Shopifyssa

Kun alennushinnasta ilmoitetaan tuotteen yhteydessä, tarjous nousee hyvin esille ja potentiaaliset asiakkaat näkevät, kuinka paljon säästöä olisi luvassa.

Voit lisätä alennushinnat manuaalisesti yksittäisille tuotteille ilman alennuskoodeja. Kun myyt tuotetta alennettuun hintaan, haluat ehkä kertoa asiakkaille, mikä tuotteen alkuperäinen hinta oli. Alennushinta näkyy verkkokaupassasi ja Googlen eri palveluissa, kunhan tuotetietoihin on lisätty vertailuhinta. Tällöin myös alkuperäinen hinta näkyy alennushinnan yhteydessä.

Tuotteen vertailuhinnan luominen

1. Avaa Shopify hallinnointisivun vasen valikko ja klikkaa Products (Tuotteet).
  2. Klikkaa muokattavan tuotteen nimeä.
  3. Mene Pricing (Hinnoittelu) ‑kohtaan ja tee näin:
    • Lisää tuotteen alkuperäinen hinta kenttään Compare-at price (Vertailuhinta).
    • Lisää tuotteen alennushinta kenttään Price (Hinta).
    • Varmista, että Compare-at price (Vertailuhinta) ‑arvo on Price (Hinta) ‑arvoa suurempi, jotta alennushinta voi näkyä.
  4. Klikkaa Save (Tallenna).
Huom. Kun olet tallentanut datan Shopifyhin, hinnat päivittyvät Googleen 24 tunnin kuluessa.

Lue lisää tuotteiden alennushintojen asettamisesta Shopifyssa.

Alennushintojen parhaat käytännöt

Kun automaattinen tuotteiden synkronointi on päällä Google & YouTube ‐sovelluksessa, Google Kauppiaskeskus saa automaattisesti tiedon uudesta hinnasta, kun vertailuhinta muuttuu Shopifyssa. Jos haluat lisätietoa vertailuhinnan näkymisestä Googlessa, tutustu sale_price-määritetietoihin. Alennushinnan pitäisi päivittyä verkkokauppasi tuotelistaukseen muutaman tunnin kuluessa.

Tarjousten aktivointi Shopifyssa

Shopifyssa tarjouksia kutsutaan alennuksiksi.

Voit luoda alennuskoodeja ja automaattisia alennuksia suoraan Shopifyn hallinnointisivulla ja synkronoida ne sitten Google & YouTube ‐sovellukseen.

1. Avaa Shopifyn hallinnointisivun vasen valikko ja klikkaa Discounts (Alennukset).
  2. Klikkaa sen alennuksen nimeä, jonka haluat julkaista Google & YouTube ‐kanavalla.
  3. Mene Sales channels (Myyntikanavat) ‑kohtaan ja klikkaa Manage (Muokkaa).
  4. Valitse Google & YouTube ‐kanava alennuksen näkymistä ja mainostamista varten.
  5. Klikkaa Done (Valmis).

Lue lisää tarjousten luomisesta ja muokkaamisesta Shopifyssa.

Voit hallinnoida tarjouksia Kauppiaskeskus-tililläsi. Katso, miten voit muokata tarjousta tai muuttaa sen tilaa.

Tarjousten parhaat käytännöt

• Optimoi näkyvyys: Muista lisätä tiedot oikein Shopifyn Discounts (Alennukset) ‑kohtaan, jotta tuotteita mainostetaan tehokkaasti Googlessa.
  • Tarkista tarjouksen tila: Näet kaikkien aktiivisten tarjoustesi tilan Shopifyn hallintasivulta Discounts (Alennukset) ‑välilehden sarakkeesta Status (Tila). Jos jokin tarjouksistasi on hylätty, hylkäämisen syy näkyy sivulla. Saat myös sähköposti-ilmoituksen, jossa on ohjeet ongelman ratkaisemiseen.
  • Säilytä hyväksymisprosentti: Pidä aiempien tarjousten hyväksyntäprosentti korkeana ja pysy ajan tasalla uusimmista tarjouskäytännöistä.
  • Hyödynnä kokoelmia: Kokoelmien avulla voit helpommin ryhmitellä tiettyjä tuotteita ja kohdistaa tarjouksia tuoteryhmiin.
  • Valmistaudu juhlasesonkiin: Valmistaudu juhlakauden myyntiin asettamalla selkeät tavoitteet ja pitämällä mainosinventaari ja hinnat ajan tasalla. Myydyimmät-raportista näet trendaavia kategorioita ja muita tietoja, joiden avulla voit hioa myyntistrategiaasi.
  • Valmistaudu tekemään muutoksia nopeasti: Seuraa jatkuvasti tarjousten tuloksia ja muokkaa strategioita tarvittaessa. Voit muokata alennusten ja tarjousten päättymispäiviä, kohdentaa budjetit viisaasti ja käyttää raporttityökalua arviointiin.