Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotteiden lisääminen Googleen maksutta

Tämä artikkeli on tarkoitettu Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttäjille

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Kun ehdot täyttävien kauppojen tuotteet synkronoidaan Kauppiaskeskukseen Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen avulla, ne voivat näkyä Googlessa maksutta.

Jos käytät jo Shopifyn Google & YouTube ‑sovellusta tuotteiden synkronointiin Kauppiaskeskukseen, voit tarkistaa, että tuotesyötteesi on otettu käyttöön Googlen pinnoilla. Jos otat näkymisen Googlen pinnoilla käyttöön, tuotteesi voivat näkyä maksuttomissa tuotelistauksissa Googlen alustoilla. Voit valita minkä tahansa hintavertailupalvelun Kauppiaskeskuksen hintavertailupalveluiden hallintapaneelissa.

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopifyn Google & YouTube ‑sovellusta, sinun on otettava sovellus käyttöön, jotta voit synkronoida tuotteet Google Kauppiaskeskukseen.

Sisällys

Maksuttomat listaukset

Maksuttomien listausten avulla asiakkaat voivat nähdä Shopify-kauppasi tuotetuloksia Googlen eri palveluissa, kuten Shopping-välilehdellä, YouTubessa, Google Haussa (.com), Google Kuvahaussa ja Google Lensissa.

Shopping-välilehdellä hakuja tekevillä asiakkailla on vahvat ostoaikeet, joten kyseisissä hakutuloksissa näkyvät tuotelistaukset saattavat tuottaa parempia tuloksia kuin tavalliset hakukonetulokset. Lisäksi vain hyväksytyt tuotteet näkyvät Shopping-välilehden hakutuloksissa, joten on todennäköisempää, että uudet asiakkaat löytävät tuotteesi Shopping-välilehden haun kautta kuin tavallisten hakukonelistausten kautta. Tuotteesi saattavat näkyä myös rich snippet ‐tietoina hakutulossivujen samankaltaisten tuotehakujen yhteydessä.

Huom. Tuotteesi eivät välttämättä näy kaikissa Googlen palveluissa, sillä meille lähettämäsi data ei välttämättä vastaa täysin asiakkaiden hakuja.

Lue lisää tuotteiden näkymisestä maksutta Googlessa.

Voit parantaa tuotelistausten tuloksia Shopping-välilehdellä optimoimalla tuotetietoja seuraavasti:

• Varmista, että tuote- ja kauppatietosi ovat kuvaavia ja ajan tasalla.
  • Lisää tuotteille korkealaatuiset kuvat.
  • Optimoi tuotteiden nimet ja kuvaukset lisäämällä avainsanoja, joita asiakkaat käyttävät hakemiseen.
  • Asiakkaat löytävät tuotteesi todennäköisemmin, kun lisäät hyödyllisiä tuotetietoja, kuten koon tai sukupuolen.
  • Lisää tuotteille tuotetyyppi vähintään kolmella tasolla. Lue lisää tuotetyypistä.
Huom. Jos et ole aiemmin myynyt verkossa, voi kulua jonkin aikaa, ennen kuin tuotteesi näkyvät niihin liittyvissä hakutuloksissa.

Tuetut alueet

Voit lisätä tuotteesi maksutta Googleen seuraavilla alueilla:

Argentiina Intia Saudi-Arabia
Australia Indonesia Singapore
Itävalta Israel Slovakia
Belgia Irlanti Etelä-Afrikka
Brasilia Italia Etelä-Korea
Kanada Japani Espanja
Chile Malesia Ruotsi
Kolumbia Meksiko Sveitsi
Tšekki Alankomaat Taiwan
Tanska Uusi-Seelanti Thaimaa
Suomi Norja Turkki
Ranska Filippiinit Ukraina
Saksa Puola Arabiemiirikunnat
Kreikka Portugali Yhdistynyt kuningaskunta
Hongkong (erityishallintoalue) Romania Yhdysvallat
Unkari Venäjä Vietnam

Varmista, että tuotesyöte on otettu käyttöön Googlen pinnoilla

Jotta synkronoidut tuotteesi voivat näkyä Googlen maksuttomissa listauksissa, kauppasi on myytävä niitä tuetulla alueella. Lisäksi Kauppiaskeskus-tilin luomiseen käytetty menetelmä määrittää, otetaanko tuotesyöte automaattisesti käyttöön Googlen pinnoilla:

• Jos olet luonut Kauppiaskeskus-tilisi käyttämällä Shopifyn Google & YouTube ‑sovellusta ja kauppasi täyttää kelpoisuusvaatimukset, hyväksytyt tuotteet voivat alkaa näkyä automaattisesti Shopping-välilehdellä osuvissa hakutuloksissa.
  • Jos olet luonut Kauppiaskeskus-tilisi Shopifyn ulkopuolella, sinun on vahvistettava Kauppiaskeskuksessa, voivatko tuotteesi näkyä Shopping-välilehdellä osuvissa hakutuloksissa.

Lue lisää syötteiden ja tuotteiden tilan tarkistamisesta.

Maksuttomien listausten käyttöönotto

Jos haluat ottaa maksuttomat listaukset käyttöön Googlessa, seuraa näitä ohjeita:

1. Valitse Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa Settings (Asetukset) ‑välilehti.
  2. Valitse ja avaa Kauppiaskeskus-tilisi.
  3. Valitse vasemmasta navigointivalikosta Tuotteet ja sitten Syötteet.
  4. Varmista, että taulukon Näyttöpaikat-osiossa näkyy kohta Maksuttomat listaukset. Jos tuotesyötteessä on näyttöpaikkana Maksuttomatlistaukset, hyväksytyt tuotteet voivat näkyä Googlen pinnoilla.
  5. Jos Maksuttomia listauksia ei ole lisätty tuotesyötteen näyttöpaikaksi, sinun on otettava ne käyttöön:
    1. Klikkaa tuotesyötteen nimeä. Shopifyn luomat tuotesyötteet on listattu Content API ‐nimellä.
    2. Valitse Asetukset-välilehdeltä kohdemaa. Jos et myy tuotteita tuetulla alueella, et voi valita sitä käyttöön.
    3. Valitse Maksuttomat listaukset.

Maksuttomien listausten poistaminen käytöstä

Jos haluat poistaa syötteen tietystä näyttöpaikasta tilin asetusten valitsemisen jälkeen, toimi seuraavasti:

1. Valitse Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa Settings (Asetukset) ‑välilehti.
  2. Valitse ja avaa Kauppiaskeskus-tilisi.
  3. Valitse vasemmasta navigointivalikosta Tuotteet ja sitten Syötteet.
  4. Valitse päivitettävä syöte.
  5. Valitse avautuvalta sivulta Asetukset-välilehti.
  6. Poista Kohteet-osiossa valinta kaikista kohteista, jotka haluat poistaa syötteestä.
  7. Klikkaa Tallenna.