Meer informatie over uw rol als ruimtebeheerder

Als u een ruimte maakt in Google Chat, wordt u automatisch de ruimtebeheerder. Als ruimtebeheerder kunt u het volgende doen:

• Deelnemers verwijderen en toevoegen.
  • Andere leden promoveren tot ruimtebeheerder of ze verwijderen uit de lijst met ruimtebeheerders.
  • Een ruimte verwijderen.
  • Berichten verwijderen.
  • De naam, avatar en beschrijving van de ruimte bewerken.

Bij ruimtebeheerders staat een ruit naast hun naam in de berichtenstream en in de ledenlijst van de ruimte.

Ruimtebeheerders die een werk- of schoolaccount gebruiken, kunnen meer instellingen updaten, zoals toegang tot en rechten voor de ruimte. Ontdek hoe u de toegang tot en rechten voor ruimtes wijzigt.

Leden toevoegen

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte.
  3. Klik op de naam van de ruimte en dan Leden beheren.
  4. Klik op + Toevoegen.
  5. Voer de naam of het e-mailadres in van de persoon of groep die u wilt toevoegen.
  6. Klik op Toevoegen.

Leden verwijderen

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte.
  3. Klik op de naam van de ruimte en dan Leden beheren.
  4. Plaats de cursor op de persoon en klik op Meer en dan Verwijderen uit ruimte.

Iemand ruimtebeheerder maken

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte.
  3. Klik op de naam van de ruimte en dan Leden beheren.
  4. Plaats de cursor op de persoon en klik op Meer en dan Instellen als ruimtebeheerder.

Tip: De laatste ruimtebeheerder kan een ruimte niet verlaten, tenzij deze de ruimte verwijdert of iemand anders ruimtebeheerder maakt.

Een ruimtebeheerder wijzigen naar lid

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte.
  3. Klik op de naam van de ruimte Vervolgens Leden beheren.
  4. Plaats de cursor op de persoon en klik op Meer Vervolgens Ruimtebeheerder wijzigen in lid.

Berichten verwijderen

Ruimtebeheerders kunnen elk bericht in een ruimte verwijderen. Leden van de ruimte kunnen alleen hun eigen berichten verwijderen. Meer informatie over hoe u als lid van de ruimte een bericht verwijdert
  1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte.
  3. Plaats de cursor op het bericht dat u wilt verwijderen.
  4. Klik op Meer acties en dan Verwijderen Verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen in het venster dat wordt geopend.
Belangrijk:
  • Als een bericht is verwijderd in een ruimte, kan er een tijdstempel komen te staan. Het tijdstempel blijft 30 dagen of langer staan, afhankelijk van het bewaarbeleid van uw bedrijf.
  • De functie Berichten verwijderen is alleen beschikbaar voor specifieke abonnementen en is misschien niet beschikbaar voor uw werk- of schoolaccount.

De beschrijving en richtlijnen voor de ruimte bewerken

Ruimtebeheerders kunnen de beschrijving van de ruimte toevoegen of bewerken, zodat anderen weten wat het doel van de ruimte is. U kunt de verwachtingen van leden beheren en de community veiliger houden door richtlijnen toe te voegen of te bewerken.
  1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte.
  3. Klik bovenaan op de naam van de ruimte en dan Ruimtegegevens.
  4. Klik in het venster dat wordt geopend op Bewerken.
  5. Voeg een beschrijving en richtlijnen toe.
  6. Klik op Opslaan.