Beskytt utviklerkontoen din

For å beskytte kontoen din i Play-konsollen tilbyr Google mange verktøy og gode fremgangsmåter som kan bidra til å holde kontoen din sikker.

Som en del av distribusjonsavtalen for utviklere er du ansvarlig for å opprettholde sikkerheten og personvernet til kundenes opplysninger.

Her er noen måter du kan beskytte utviklerkontoen din på:

Opprett et sikkert passord

Når du oppretter et passord, bør du bruke et unikt passord (ulikt det du bruker på andre nettsteder) som har en blanding av bokstaver, tall og symboler. Du bør også endre passordet ofte for å bidra til å hindre uautorisert tilgang.

Hvis du vil ha tips om oppretting av sterke passord, kan du gå til brukerstøtten for Google-kontoer.

Ikke del passordet ditt

Hvis du bruker Gmail eller Googles betalingssenter med den samme Google-kontoen som du bruker i Play-konsollen, får personer du deler passordet med, også tilgang til de andre kontoene dine.

Hvis du deler passordet ditt, kan du gi andre tilgang til den økonomiske informasjonen som er lagret i Google-kontoen din, og e-postene dine i Gmail, som kan inneholde sensitive opplysninger om kundene dine eller bedriften din.

Hvis noen andre trenger tilgang til Play-konsollen, kan kontoeiere legge til brukere i utviklerkontoer.

Administrer kontotilgangen

I stedet for å dele en konto kan kontoeiere legge til andre brukere i utviklerkontoer. Når brukerne er lagt til i kontoen din, kan de logge på Play-konsollen med sin egen e-postadresse.

Kontoeiere bør jevnlig gå gjennom hvem som har tilgang til Google Play-utviklerkontoen. Sørg også for at teamets retningslinjer innebærer å raskt fjerne brukere som ikke lenger trenger tilgang til utviklerkontoen din.

Bruk en annen konto for utviklerkontoen din

Hvis utviklerkontoen din er koblet til den personlige Google-kontoen din, bør du vurdere å opprette en ny konto du kan bruke med utviklerkontoen. På denne måten kan den andre kontoen fortsatt være sikker hvis én av kontoene blir utsatt for sikkerhetsbrudd.

Hvis du allerede har registrert deg, kan brukerstøtteteamet vårt overføre appene dine til en ny konto. For å overføre appene dine til en annen konto, registrer en ny utviklerkonto og forbered og be om overføringen hos brukerstøtteteamet vårt.

Merk: Hvis du avslutter den gamle kontoen din, refunderer vi den opprinnelige registreringsavgiften på USD 25.

Hold e-postadressene dine oppdatert

I tillegg til Google-kontoen du bruker til å registrere deg for utviklerkontoen, anbefaler vi at du har en annen e-postadresse som kunder kan bruke til å kontakte deg angående appen din. Når du bruker to forskjellige kontoer, kan den andre kontoen fortsatt være sikker hvis én av kontoene blir utsatt for sikkerhetsbrudd.

Under «Kontaktinformasjon» på appens butikkoppføringsside kan du oppdatere e-postadressen som er tilgjengelig for brukere på Google Play.

Google bruker e-postadressen du brukte til å registrere deg for utviklerkontoen din, til å kontakte deg om nødvendig. Sjekk e-posten for utviklerkontoen din jevnlig for å sikre at du ikke går glipp av viktig informasjon.

Unngå nettfiskings-e-poster

Nettfisking er forsøk på å stjele personopplysninger eller innbrudd i nettkontoer ved å bruke villedende e-poster, meldinger, annonser eller nettsteder som ligner på nettstedene du allerede bruker. En nettfiskings-e-post kan for eksempel se ut som om den er fra banken din, og kan be om privat informasjon om bankkontoen din.

Nettfiskings-e-poster eller -innhold kan

• be om personlig eller økonomisk informasjon
  • be deg om å klikke på linker eller laste ned programvare
  • utgi seg for å være en organisasjon du kjenner, for eksempel banken din, et nettsted for sosiale medier du bruker, eller jobben din
  • utgi seg for å være noen du kjenner, for eksempel et familiemedlem, en venn eller en kollega
  • se nøyaktig ut som en melding fra en organisasjon eller person du stoler på

Vær oppmerksom på at du bare får brukerstøtte og retningslinjeoppdateringer fra e-postadresser som slutter på @google.com.

Hvis du har oppgitt Google-kontoinformasjon din til nettsteder som er knyttet til et varsel om mistenkelig atferd, anbefaler vi at du endrer passordet umiddelbart. Du kan følge veiledningen i brukerstøtten for Google-kontoer for å endre passordet for Google-kontoen din.

Vi anbefaler at du går til brukerstøtten for Gmail for å finne ut mer om hvordan du unngår og rapporterer nettfiskings-e-post.

Kontoer med sikkerhetsbrudd

Hvis du tror at kontoen din er utsatt for sikkerhetsbrudd, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt med informasjonen du har. Brukerstøtteteamet vårt sjekker kontoen din for tegn på uautorisert aktivitet.

Hvis du vil ha hjelp til å undersøke kontoen din eller gjenopprette tilgangen til den, kan du gå til brukerstøtten for Gmail for hjelp med kontoer med sikkerhetsbrudd.

Merk: Hvis kontoen din er utsatt for sikkerhetsbrudd, bør du beskytte den for å bidra til å hindre kontoproblemer i fremtiden. Du kan bidra til å holde utviklerkontoen din og brukerne dine sikre ved å slå på totrinnsbekreftelse.

Problemer med brukernavn og passord

Hvis du har problemer med å logge på kontoen din, kan du få hjelp ved å gå til gjenopprettingssiden for Google-kontoer.

Gå til gjenopprettingssiden for Google-kontoer

Ekstra kontosikkerhet

Totrinnsbekreftelse

En effektiv måte å beskytte utviklerkontoen din på er å slå på totrinnsbekreftelse for alle kontoer med tilgang til Play-konsollen.

Med totrinnsbekreftelse kan du bruke en mobilenhet eller et telefonnummer til å hente en bekreftelseskode som kreves når du logger på kontoen din med en ny enhet. Du kan autorisere flere enheter og konfigurere reservealternativer.

Hvis du bruker en Google Apps-konto, kan administratoren konfigurere totrinnsbekreftelse for domenet ditt. For mer informasjon, gå til brukerstøtten for Google Apps.

Se gjennom kontoaktiviteten

Du kan overvåke aktiviteten på kontoen din på mange måter:

Registrer deg for Google Play-appsignering, eller sikkerhetskopier nøkkellageret ditt

Sørg for at du registrerer deg for Google Play-appsignering eller sikkerhetskopierer nøkkellageret ditt på et trygt sted. Uten nøkkellageret kan du ikke oppdatere appene dine, fordi du alltid må signere alle versjoner av appen med den samme nøkkelen.

Tips: Hvis du vil sikkerhetskopiere nøkkellageret ditt (Disk, Gmail osv.) med en Google-konto, bør du bruke en annen Google-konto enn den du bruker for utviklerkontoen din. Å sikkerhetskopiere nøkkellageret med en annen konto kan bidra til å redusere risikoen for å miste nøkkellageret hvis utviklerkontoen din kapres.

Flere sikkerhetstips

Relatert innhold

• Finn mer grunnleggende informasjon om Google Play-utviklerkontoer i App-akademiet.