Policymeddelande: 3 april 2024

Du har minst 30 dagar på dig från den 3 april 2024 att uppdatera appen så att den följer policyändringarna nedan. Mer information finns på sidan Slutdatum för policyer.

Nya och uppdaterade policyer

• Vi introducerar en policy för barnsäkerhetsstandard som kräver att sociala appar och dejtingappar uppfyller specifika standarder och självcertifierar efterlevnad i Play Console innan lansering.
  • För att förbättra synligheten och hanteringen av hälsorelaterade appar på Google Play inför vi en Console-deklaration för hälsoappar. Appar med medicinska och hälsorelaterade funktioner måste intyga detta i Play Console. Läs mer
  • Vi uppdaterar vår policy för olämpligt innehåll med vägledning kring sexuellt innehåll i appar med bok- eller videokataloger.
  • Vi uppdaterar policyn för manipulerad media så att den innehåller ljud som ett ytterligare exempel på en typ av media som omfattas av policyn.
  • Vi förtydligar vår policy om privatlån för att se till att återbetalningsperioden för lån följer lokala föreskrifter.
  • Vi uppdaterar våra behörigheter för policyn för förgrundstjänster med ett undantag för förgrundstjänsttypen dataSync så att dess användning för Play Asset Delivery-funktioner tillåts.
  • Vi uppdaterar policyn för Health Connect så att den överensstämmer med policyn för hälsoappar och för att optimera ansökningsprocessen för Health Connect. Den befintliga formulärbaserade ansökan ersätts av en ny Play Console-deklaration senare i år.

Vi har dessutom lagt till förtydliganden i vissa av våra policyer. Eftersom de här ändringarna inte är nya eller uppdaterade ändrar vi inte våra standarder och metoder.

• Vi slår samman våra policyer för terroristinnehåll och farliga organisationer och rörelser (tidigare våldspolicyn) till en enda policy för våldsam extremism.
  • Vi uppdaterar policyn för spionprogram för att förtydliga vår nuvarande metod för att skydda användare från skadliga program, skadlig kod eller skadligt beteende.
  • Vi uppdaterar vår policy för privatlån för att begränsa ytterligare användningsfall från att få åtkomstbehörigheter till känsliga uppgifter.
  • För tydlighets skull uppdaterar vi undantagsfallen för behörigheten Query All Packages för finansiella tjänster och hasardspel om riktiga pengar.
  • Vi uppdaterar vår policy för oönskad programvara på mobila enheter för att förtydliga att utvecklare inte får begära eller vilseleda användare att inaktivera enheters säkerhetsskydd, exempelvis Google Play Protect.
  • Vi uppdaterar vår policy om skadlig programvara för att förtydliga att maskware är en undertyp av skadlig programvara. Maskware är en app som utnyttjar olika undvikandetekniker för att visa användaren andra eller falska appfunktioner.
Påminnelser
  • Förra året presenterade vi ett nytt krav för kontoradering i syfte att ge användarna bättre kontroll över sin data. Om användarna kan skapa ett konto i din app var du tvungen att fylla i avsnittet om kontoradering i ditt formulär för datasäkerhet senast den 7 december 2023. Om din app har blockerats på grund av brist på efterlevelse eller om du behöver mer tid på dig för att uppdatera appen kan du begära förlängning i Play Console till den 31 maj 2024. Om du redan har begärt en förlängning måste du ha uppdaterat appen senast den 31 maj. Ta reda på mer genom att titta på vår RePlay-video eller läsa vår blogg om rekommenderade metoder.
  • I oktober förra året lanserade vi policyn för foto- och videobehörigheter i syfte att minska antalet appar som har tillåtelse att be om breda foto-/videobehörigheter (READ_MEDIA_IMAGES och READ_MEDIA_VIDEO). Från och med den 31 augusti 2024 får appar bara komma åt foton och videor för syften som har en direkt koppling till appens funktioner. Appar som sällan, eller bara en gång, behöver åtkomst till filerna ska använda en systemväljare, till exempel Androids fotoväljare. Läs mer
Granska policyuppdateringarna noggrant för att se om någon av dina appar påverkas. Lär dig mer om hur du följer dessa ändringar: