Forstå abonnementer

I mai 2022 innførte vi endringer i hvordan abonnementsprodukter defineres og administreres i Play-konsollen. Hvis du har abonnementer og vil vite hvordan disse endringene påvirker dem, kan du lese artikkelen Nylige endringer av abonnementer i Play-konsollen.

Med faktureringssystemet for Google Play kan du tilby produkter i apper der brukerne belastes for innhold eller tjenester regelmessig, det vil si abonnementer. Abonnementer kan inneholde for eksempel en samling med apper, spill eller annet innhold mot en gjentakende betaling i appen din på Google Play.

Med abonnementssystemet på Google Play får du en fleksibel løsning for å opprette, administrere og selge abonnementer. Via Play-konsollen eller Subscription Publishing API kan du konfigurere ett enkelt abonnement med flere standardabonnementer, der hvert av dem har flere tilbud. Abonnementstilbud kan ha ulike prismodeller og kvalifikasjonsalternativer. Du kan opprette tilbud for hele abonnementets livssyklus ved å bruke et stort utvalg av abonnementer som forhåndsbetales og fornyes automatisk.

I denne artikkelen beskriver vi funksjonaliteten til abonnementer. For å forstå hvordan du oppretter og administrerer abonnementer i Play-konsollen, gå til Opprett og administrer abonnementer. For å forstå hvordan du implementerer abonnementer i Android-appen og tjenerdelen din, gå til nettstedet for Android-utviklere.

Viktig: I tillegg til informasjonen på denne siden bør du gå gjennom programretningslinjene for utviklere på Google Play, inkludert retningslinjene for abonnementer.

Oversikt over abonnementer

I denne delen introduserer vi konsepter, objekter og funksjonalitet tilknyttet abonnementer.

De tre typene abonnementsobjekter er

• abonnement: Et abonnementsobjekt definerer et sett med fordeler som brukerne har tilgang til i løpet av en angitt tidsperiode.
  • standardabonnement: Et standardabonnement definerer faktureringsperioden for et abonnement, fornyelsestype (automatisk fornyelse eller forhåndsbetalt) og pris. Ett enkelt abonnement kan ha flere standardabonnementer.
  • tilbud: Tilbud definerer en rabatt som er tilgjengelig for kvalifiserte brukere. Ett enkelt standardabonnement kan ha flere tilbud.

På bildet nedenfor ser du hvordan de ulike typene abonnementsobjekter er strukturert:

Abonnement

Et abonnement er et sett med fordeler som brukere har tilgang til i en angitt tidsperiode. Du kan ha flere abonnementer i den samme appen, enten for å representere helt forskjellige fordeler (for eksempel kan en app for strømmet video ha egne abonnementer for nyheter og sport) eller forskjellige nivåer av samme fordel (for eksempel kan en skylagringsapp ha abonnementer med 100 GB, 1 TB og 10 TB).

Brukere får tilgang (eller rettigheten) til et abonnement ved å kjøpe et standardabonnement eller tilbud – enten i appen din eller på Google Play.

Standardabonnement

Abonnementer inneholder ett eller flere standardabonnementer. Et standardabonnement angir et unikt sett med attributter for en gitt faktureringsperiode og fornyelsestype. Du kan angi om et abonnement skal fornyes automatisk (med automatisk fornyelse) eller ikke (forhåndsbetalt abonnement).

Et abonnement kan ha flere standardabonnementer. For ett enkelt «Premium-abonnement» kan du for eksempel opprette disse standardabonnementene:

• et månedlig standardabonnement som fornyes automatisk
  • et månedlig, forhåndsbetalt standardabonnement
  • et årlig standardabonnement som fornyes automatisk

Merk: For hvert abonnement kan du opprette opptil 250 standardabonnementer og tilbud totalt. Maksimalt 50 kan være aktive samtidig. Resten må være inaktive eller i utkastmodus.

Automatisk fornyelse

Brukere kan kjøpe et standardabonnement som fornyes automatisk, for å få abonnementsrettigheter for en bestemt faktureringsperiode, med automatiske belastninger og forlengelser av rettigheter på slutten av hver faktureringsperiode. Med et standardabonnement som fornyes automatisk, får du avbruddsfrie abonnementsrettigheter frem til du sier opp abonnementet. Abonnementer kan sies opp av brukere, utviklere eller faktureringssystemet for Google Play.

Forhåndsbetaling

Brukere kan kjøpe et forhåndsbetalt standardabonnement for å få abonnementsrettigheter for den angitte faktureringsperioden som ikke fornyes automatisk. Brukere kan fylle på for å forlenge abonnementets sluttdato og beholde avbruddsfri tilgang til abonnementsinnholdet.

Ved påfylling kan brukere kjøpe eventuelle forhåndsbetalte standardabonnementer som er tilgjengelige for det samme abonnementet, inkludert varigheter som er forskjellige fra det opprinnelige kjøpet. En bruker med et månedlig forhåndsbetalt abonnement til USD 12,99 kan for eksempel forhåndsbetale USD 59,99 for å forlenge abonnementet med ett år.

I tillegg til å fylle på kan brukerne også bytte mellom forhåndsbetalte abonnementer og abonnementer som fornyes automatisk. Brukerne kan gjøre disse kjøpene enten via appen din eller via abonnementssenteret i Google Play-butikken.

Attributter for standardabonnementer

I tabellen nedenfor finner du beskrivelser av feltene du må definere når du konfigurerer standardabonnementer i Play-konsollen:

Felt Beskrivelse
Faktureringsperiode

Varigheten av abonnementsrettighetene.

Fornyelsesstype

Om et abonnement fornyes automatisk eller er forhåndsbetalt.

Tilgjengelighet i forskjellige regioner

Et standardabonnement inneholder en liste over regionale konfigurasjoner som definerer hvor abonnementet er tilgjengelig, samt prisen for hver region. Du kan kontrollere tilgjengeligheten og prisene enkeltvis for hvert land eller hver region, og du kan konfigurere om standardabonnementet eller tilbudet ditt skal gjøres tilgjengelig for nye steder som Google Play kan ha støtte for i fremtiden.

Skåneperiode Hvis en betaling for en fornyelse blir avvist, ber Google brukeren om å løse betalingsproblemet og prøver med jevne mellomrom å belaste beløpet. Denne gjenopprettingsperioden består som standard av en skåneperiode etterfulgt av et midlertidig abonnementsstopp. Du kan angi hvor lenge skåneperioden skal vare. I skåneperioden beholder brukeren abonnementsrettighetene.
Midlertidig abonnementsstopp Hvis skåneperioden utløper og betalingsproblemet ikke er løst, kan abonnementet stoppes midlertidig. Du kan angi hvor lenge det midlertidige abonnementsstoppet skal vare. I denne perioden har ikke brukeren noen abonnementsrettigheter. Hvis perioden med midlertidig abonnementsstopp utløper og betalingsproblemet ikke er løst, avsluttes abonnementet automatisk.
Endringer av standardabonnementer og tilbud

Hvis en bruker har dette abonnementet og bytter til dette standardabonnementet eller tilhørende tilbud, bestemmer dette når brukeren blir belastet. Denne innstillingen gjelder ikke hvis en abonnent bytter til et annet abonnement.

Abonner på nytt

Hvis dette er aktivt, kan brukerne kjøpe et utløpt abonnement med automatisk fornyelse i Play-butikken.

Etiketter

En etikett er en valgfri merkelapp på opptil 20 tegn. Du kan bruke den til å merke eller gruppere standardabonnementer og tilbud og identifisere dem i API-et. De kan brukes til å fastslå hvilket tilbud som skal vises når brukeren er kvalifisert for flere enn ett. Du kan legge til opptil 20 etiketter. Brukerne kan ikke se etiketter.

Tilbud

Kvalifiserte brukere kan benytte seg av tilbud for å få tilgang til abonnementer til nedsatt pris. Selv om alle brukere kan kjøpe et standardabonnement, er tilbud bare tilgjengelige for brukere som oppfyller kvalifikasjonskriteriene du angir. Med tilbud kan brukerne få kostnadsfrie prøveperioder og/eller introduksjonspriser via én eller flere tilbudsfaser

For hvert abonnement kan du opprette opptil 250 standardabonnementer og tilbud totalt. Maksimalt 50 kan være aktive samtidig. Resten må være inaktive eller i utkastmodus.

Merknader:

• Du kan bare opprette tilbud for standardabonnementer som fornyes automatisk.
  • For hvert abonnement kan du opprette opptil 250 standardabonnementer og tilbud totalt. Maksimalt 50 kan være aktive samtidig. Resten må være inaktive eller i utkastmodus.

Tilbudskriterier

Du kan tilby brukere tilbud basert på abonnementsstatusen i appen din. Dette gjør du ved å spesifisere kvalifikasjonskravene. Det finnes tre støttede bruksmønstre:

Bruksmønster Kriterier
Anskaffelse av nye kunder

Brukeren har aldri hatt noen rettigheter til dette abonnementet, eller kunden har aldri hatt rettigheter til noe abonnement i denne appen.

Oppgradering

Brukeren har for øyeblikket en angitt abonnements- og faktureringsperiode i denne appen.

Som et eksempel kan du definere et tilbud som tilbyr brukere på «Sølv»-nivået en introduksjonspris på «Gull»-abonnementsnivået.

Fastsatt av utvikleren

Du avgjør bedriftslogikken og hvem som er kvalifisert for appen din. Dette kan for eksempel være nye kostnadsfrie prøveperioder eller tilbud for å vinne tilbake frafalte abonnenter.

Ettersom logikken ligger i appen, kan ikke tilbud som fastsettes av utviklere, selges utenfor appen.

Tilbudsfaser

Tilbud inneholder én eller flere tilbudsfaser. Hver fase definerer en kostnadsfri periode eller en periode med introduksjonspris. Et tilbud kan for eksempel ha en 7-dagers kostnadsfri prøveperiode, etterfulgt av en introduksjonspris på USD 2 for én måned. Når de rabatterte periodene er over, fornyes abonnementene automatisk med prisen for standardabonnementet.

Kostnadsfrie prøveperioder

Med en prisfase med en kostnadsfri prøveperiode tilbyr du et spesifisert antall dager, uker eller måneder kostnadsfritt. Den kostnadsfrie prøveperioden kan variere fra 3 dager til 3 år.

Introduksjonspris

Faser med introduksjonspriser gir brukerne rabatterte priser i en fastsatt periode. Introduksjonspriser må være de samme som eller lavere enn prisen for standardabonnementet. De kan være absolutte eller relative til prisen for standardabonnementet. Relative priser kan gjøre fremtidige prisendringer enklere. Prisene kan angis slik:

• Et absolutt beløp, for eksempel USD 5.
  • En fast rabatt, for eksempel USD 5 i rabatt på standardprisen.
  • En prosentrabatt, for eksempel 50 % rabatt på standardprisen.

Alle priser er underlagt minimums- og maksimumsprisen for Google Play i regionen der prisen er tilgjengelig. Du finner mer informasjon ved å gå til Steder som støttes for distribusjon til Google Play-brukere.

Merk: Forholdet mellom introduksjonsprisen og standardprisen vises ikke i handlekurven for øyeblikket. Det vises for eksempel ingen gjennomstreking av prisen for standardabonnementet.

Faser med introduksjonspriser kan omfatte én eller flere betalinger:

• Éngangsbetaling: En prisfase der brukeren belastes én gang for et bestemt antall dager, uker eller måneder.
  • Flere betalinger: En prisfase der brukeren får rabatt med mellom 1 og 52 ganger gjentakelser i løpet av faktureringsperioden for standardabonnementet.

Tilbudsattributter

I tabellen nedenfor finner du beskrivelser av tilleggsfeltene du må definere når du konfigurerer tilbud i Play-konsollen:

Felt Beskrivelse

Tilgjengelighet i forskjellige regioner

Tilbud er som standard tilgjengelige i de samme regionene som standardabonnementet. Du kan i stedet velge et delsett av disse regionene.

Etiketter

En etikett er en valgfri etikett på opptil 20 tegn. Du kan bruke den til å merke eller gruppere standardabonnementer og tilbud og identifisere dem i API-et. De kan brukes til å fastslå hvilke tilbud som skal vises når brukeren er kvalifisert for flere enn ett. Tilbud returnerer etiketter for både seg selv og standardabonnementene. Du kan legge til opptil 20 etiketter. Brukerne kan ikke se etiketter.

Tips: Vi anbefaler at du bruker etiketter til å identifisere tilbudene som er opprettet med kvalifisering som fastsettes av utviklere, for å skille mellom dem når du viser samlingen av tilgjengelige tilbud til brukeren.

Tilgjengelighet for tilbud og standardabonnementer

Over tid kan du opprette og endre mange abonnementer, standardabonnementer og tilbud. Selv om noen av dem kan bli foreldet, kan historiske data være nyttige for analyse- og rapporteringsformål. Det kan også være lurt å opprette alternativer for eksperimentering eller bytte fra ett tilbud til et annet, avhengig av sesong eller andre faktorer. Det nye abonnementssystemet støtter disse bruksområdene med statuser for abonnementsobjekter. For å sikre at informasjon alltid er tilgjengelig for rapporterings- og analyseformål, kan du ikke slette abonnementer, standardabonnementer og tilbud eller bruke ID-ene på nytt.

Abonnementstatus

Abonnementsobjekter kan ha følgende statuser:

• Utkast: Abonnementet er under utvikling og er ikke aktivt ennå. Når et abonnement er i utkaststatus, er også eventuelle standardabonnementer eller tilbud som er opprettet, i utkaststatus.
  • Aktivt: Abonnementet eksisterer og støtter eksisterende kjøp. Hvis det finnes aktive standardabonnementer, tillater abonnementet også nye kjøp.
Status for standardabonnement og tilbud

Tilbud og standardabonnementer kan ha følgende statuser:

• Utkast: Standardabonnementet eller tilbudet defineres og er ikke aktivt ennå.
  • Inaktivt: Standardabonnementet eller tilbudet finnes, men er ikke tilgjengelig for nye kjøp. Eksisterende abonnementer fortsetter til de blir sagt opp. Du kan bytte mellom aktivt og inaktivt etter behov.
  • Aktivt: Standardabonnementet eller tilbudet finnes og støtter både eksisterende og nye kjøp.

Vanlige bruksmønstre for standardabonnementer og tilbud

I denne delen finner du eksempler på konfigurering av vanlige standardabonnementer og tilbud. Klikk på en del nedenfor for å vise den og se et eksempel.

Månedsabonnement som er tilgjengelig for alle brukere

I eksempelet nedenfor defineres et basisabonnement med ett månedlig standardabonnement for alle brukere i de angitte regionene. Det finnes ingen tilbud akkurat nå.

Informasjon om abonnementet:

• Tittel: «Full tilgang»
  • Brukerfordeler:
    • «Ubegrenset tilgang til alle kanaler»
    • «Uten annonser

Informasjon om standardabonnement:

• Faktureringsperiode: månedlig
  • Fornyelsestype: fornyes automatisk
  • Tilgjengelighet i forskjellige regioner:
    • USA
    • Canada
    • Tyrkia
  • Pris per region:
    • USA: USD 9,99
    • Canada: CAD 10,99
    • Tyrkia: TRY 155
  • Skåneperiode: 7 dager
Kostnadsfri prøveperiode for nye abonnenter

Følgende tilbud bygger på forrige eksempel (månedsabonnement som er tilgjengelig for alle brukere), og det legges til en kostnadsfri prøveperiode for nye abonnenter ved å definere følgende tilbud i Play-konsollen. Tilbudet er begrenset til en undergruppe av standardabonnementer – dette inkluderer ikke Tyrkia.

Informasjon om tilbudet:

• Kvalifikasjonskriterier: anskaffelse av nye kunder
    • Har aldri hatt noe abonnement i denne appen
  • Tilgjengelighet i forskjellige regioner: (vær oppmerksom på at Tyrkia ikke er inkludert)
    • USA
    • Canada
  • Prisfase 1:
    • Type: kostnadsfri prøveperiode
    • Varighet: 7 dager (deretter starter standardabonnementet)

Slik fungerer det for brukeren:

• Nye abonnenter (bare i USA og Canada) får en kostnadsfri prøveperiode på 7 dager.
  • Når prøveperioden er over, fornyes abonnementet automatisk til prisen for standardabonnementet.
  • Brukere som har kjøpt abonnementer for denne appen tidligere, er ikke kvalifisert for tilbudet, så de kan bare kjøpe standardabonnementet.
Kostnadsfri prøveperiode etterfulgt av intro-pris (for nye abonnenter)

Følgende eksempel bygger på standardabonnementet i forrige eksempel (månedsabonnement som er tilgjengelig for alle brukere), og det legges til et tilbud med to prisfaser:

Informasjon om tilbudet:

• Kvalifikasjonskriterier: anskaffelse av nye kunder
    • Har aldri hatt noe abonnement i denne appen
  • Tilgjengelighet i forskjellige regioner: (vær oppmerksom på at Tyrkia ikke er inkludert)
    • USA
    • Canada
  • Prisfase 1:
    • Type: kostnadsfri prøveperiode
    • Varighet: 7 dager
  • Prisfase 2:
    • Type: engangsbetaling
    • Varighet: 1 måned
    • Prisoverstyring: fast beløp
    • Pris per region:
      • USA: USD 1,99
      • Canada: CAD 1,99

Slik fungerer det for brukeren:

• Nye abonnenter (bare i USA og Canada) får en kostnadsfri prøveperiode på 7 dager, etterfulgt av én måned for USD 1,99 / CAD 1,99.
  • Når prøveperioden er over, fornyes abonnementet automatisk til prisen for standardabonnementet.
  • Brukere som har kjøpt abonnementer for denne appen tidligere, er ikke kvalifisert for tilbudet, så de kan bare kjøpe standardabonnementet.
Tilbud fastsatt av utvikleren – «winback»

Google Play tilbyr støtte for vanlige kvalifiserte bruksmønstre, for eksempel anskaffelse av nye kunder. Appen din kan også evalueres mot dine egne kvalifikasjonskriterier, i tillegg til eller i stedet for kvalifisering som er fastsatt av Play. Dette betyr at du kan bygge opp ytterligere logikk i tillegg til de Play-evaluerte kvalifikasjonskriteriene og bestemme hvilke tilbud du vil prioritere og vise til brukerne. Du kan for eksempel begrense et bestemt tilbud til tidligere abonnenter som har sagt opp abonnementet, og som du har som mål å vinne tilbake.

Følgende eksempel bygger på standardabonnementet i forrige eksempel (månedlig abonnement som er tilgjengelig for alle brukere), og det legges til et tilbud som er fastsatt av utvikleren, med halv pris i tre måneder:

Informasjon om tilbudet:

• Kvalifikasjonskriterier:
    • Fastsatt av utvikleren
  • Tilgjengelighet i forskjellige regioner:
    • USA
    • Canada
  • Prisfase 1:
    • Type: gjentakende betaling
    • Faktureringsperioder: 3
    • Prisoverstyring: rabattprosent
    • Rabattprosent per region:
      • USA: 50 %
      • Canada: 50 %
  • Etikett: WINBACK-50-OFF

Slik fungerer det for brukeren:

• Brukere (bare i USA og Canada) som får dette tilbudet via logikk i appen, får 50 % rabatt i tre måneder (dvs. USD 4,99 / CAD 4,99).
  • Når tilbudet er over, fornyes abonnementet automatisk til prisen for standardabonnementet.

Merk: Tilbud som er tilgjengelige for kjøp utenfor appen, inkludert utvalgte abonnementer, kan ikke ha kriterier fastsatt av utvikleren.

Tips: Vi anbefaler at du bruker etiketter til å identifisere tilbudene som er opprettet med kvalifisering som fastsettes av utvikleren, for å skille mellom dem når du viser samlingen av tilgjengelige tilbud til brukeren.

Endring av prisene på standardabonnementer og tilbud

Du kan endre prisen på alle standardabonnementer og tilbud. Den nye prisen gjelder umiddelbart for nye kjøp.

Hvis det finnes brukere med eksisterende abonnementer som fornyes automatisk, endres ikke prisen for disse. Brukerne inngår i stedet i en eldre priskohort, der de beholder den nåværende prisen frem til de bytter abonnement eller du flytter dem til den nåværende prisen.

Brukere med forhåndsbetalte abonnementer betaler alltid den nåværende prisen for påfyll og ekstra kjøp.

Fjerning av eldre priser

For standardabonnementer som fornyes automatisk, kan du velge å avslutte en eldre priskohort og flytte de aktuelle brukerne til den nåværende prisen for standardabonnementet. Men vær obs på dette:

• Hvis du avslutter en eldre priskohort, påvirker det bare prisen for standardabonnementet. Det er ikke mulig å endre prisen for noen tilbudsfaser etter kjøp.
  • Det er heller ikke mulig å flytte den eldre kohorten til en annen pris – bare til den nåværende prisen for standardabonnementet.

Redusering av priser

Hvis den nye prisen er lavere, reduseres prisene automatisk uten brukergodkjenning. Brukerne blir varslet og belastes den reduserte prisen på neste fornyelsesdato.

Økning av priser

Hvis den nye prisen er høyere, må den vanligvis velges, det vil si at brukerne må godta prisøkningen før den trer i kraft. Hvis de ikke gjør har det, blir abonnementet deres automatisk sagt opp før de belastes den høyere prisen. Brukerne har minst 30 dager på å godta prisen, og i noen tilfeller betyr det at den neste abonnementsbelastningen fortsatt bruker den nåværende prisen.

Tips: Prisøkninger kan føre til større frafall av abonnenter hvis de ikke godtar endringen. Vi anbefaler at du tar kontakt med abonnenter som berøres av prisøkningen, innen 7 dager for å forklare endringen og minne dem om hva de får med abonnementet.

Bortvelging av prisøkninger

For kvalifiserte prisøkninger kan du øke prisen med et forhåndsvarsel til brukerne, men uten at de må gjøre noe – dette er en prisøkning med bortvelging. Brukere kan si opp abonnementene sine hvis de vil det. Hvis ikke blir de belastet den nye prisen ved neste fornyelse etter en varslingsperiode. Denne perioden varer i enten 30 eller 60 dager, avhengig av landet/regionen. Dette kan føre til flere fornyelser til den nåværende prisen.

Prisøkninger med bortvelgingskrav er bare tilgjengelige i enkelte land/regioner, og bare for utviklere med god anseelse på Google Play. For å finne ut mer, se hvilke land/regioner som støttes, og minstekravene for forhåndsvarsel.

Her er noen andre viktige ting om prisøkninger med bortvelging:

• Hvert standardabonnement kan bare ha én prisøkning med bortvelgingskrav i løpet av de siste 365 dagene.
  • Den maksimale prisøkningen i alle land/regioner er det som er høyest av
    • 50 % av prisen brukeren betaler nå
    • USD 0,17 per dag (omgjort til lokal valuta etter behov)
  • I appens vilkår for bruk må du forbeholde deg retten til å øke prisen på abonnementer via forhåndsvarsel, og oppgi tydelige og gyldige grunner til disse økningene.
  • Minst 30 dager før prisøkningen trer i kraft, må du vise hver berørte bruker et fremtredende varsel i appen som minst inneholder navnet på brukerens abonnement, den nåværende prisen og den nye prisen, datoen den nye prisen trer i kraft automatisk, og informasjon om hvordan man sier opp abonnementet.
    • Viktig: Dette varselet må vises på alle enhetstyper der appen er tilgjengelig – inkludert mobilenheter, TV-plattformer og strømmeenheter. Det eneste unntaket er klokkeenheter, der det er anbefalt, men ikke obligatorisk, å vise varselet.
  • Hvis du vil øke prisene i et land / en region som ikke tillater prisøkninger med bortvelging, oftere enn det som er tillatt, eller utover maksimumsbeløpet, kan du velge en prisøkning som må velges, eller la eksisterende abonnenter bli på prisen de betaler nå.

Overlappende prisøkninger

Hvis du har avsluttet en eldre kohort med en prisøkning og deretter endret prisen igjen, trenger ikke brukerne som ikke har svart på den første prisøkningen (enten ved å godta en økning som velges, eller ved at varselperioden er utløpt), å svare lenger. Den første økningen kanselleres, og bare den siste prisendringen gjelder.

Avviste betalinger, skåneperioder og midlertidige abonnementsstopp

Hvis en betaling for en fornyelse blir avvist, ber Google brukeren om å løse betalingsproblemet og prøver med jevne mellomrom å belaste beløpet. Denne gjenopprettingsperioden består som standard av en skåneperiode etterfulgt av et midlertidig abonnementsstopp. Du kan angi hvor lenge skåneperioden skal vare. I skåneperioden beholder brukeren abonnementsrettighetene.

Hvis skåneperioden utløper og betalingsproblemet ikke er løst, kan abonnementet stoppes midlertidig. Du kan angi hvor lenge det midlertidige abonnementsstoppet skal vare. I denne perioden har ikke brukeren noen abonnementsrettigheter. Hvis perioden med midlertidig abonnementsstopp utløper og betalingsproblemet ikke er løst, avsluttes abonnementet automatisk.

Som standard er midlertidig abonnementsstopp aktivert for alle standardabonnementer som fornyes automatisk. Du kan justere varigheten av det midlertidige abonnementsstoppet eller slå det av i Google Play-konsollen. Det midlertidige abonnementsstoppet og skåneperioden må vare i til sammen 30 dager eller lenger.

Hvis du angir periodelengder som er kortere enn standardverdiene, kan antallet abonnementer som blir gjenopprettet etter avviste betalinger, bli redusert.

Aktivering av abonnementspauser

Du kan redusere antallet brukere som sier opp abonnementene sine, ved å gjøre det mulig å sette abonnementer på pause. Når du aktiverer pausefunksjonen, kan brukerne sette abonnementene sine på pause i en periode på mellom én uke og tre måneder i stedet for å si opp – avhengig av gjentakelsesperioden. Når pausealternativet er aktivert, vises det både i abonnementssenteret og i oppsigelsesprosessen. Vær oppmerksom på at årlige abonnementer og kostnadsfrie prøveperioder ikke kan settes på pause.

Slik lar du brukere sette abonnementene sine på pause:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til siden Konfigurering av inntektsgenerering (Tjen penger > Konfigurering av inntektsgenerering).
  2. Under «Abonnementsinnstillinger» endrer du «Pause» til Slått på.
  3. Klikk på Lagre endringene.

En abonnementspause trer først i kraft når den inneværende faktureringsperioden er over. Når abonnementet er satt på pause, har ikke brukeren tilgang til det. Når pauseperioden er over, gjenopptas abonnementet, og Google prøver å fornye det. Hvis abonnementet blir gjenopptatt, er det aktivt igjen.

Du kan finne ut mer om abonnementspauser og kravene til implementering av pauser på nettstedet for Android-utviklere.

Krav for abonnementsoppsigelse

For å overholde kommende endringer i Google Play-retningslinjene for abonnementer må appen din inneholde en brukervennlig metode som abonnenter kan bruke til å si opp via nettet. I appens kontoinnstillinger (eller en tilsvarende del) kan du oppfylle dette kravet ved å ta med

• en link til abonnementssenteret på Google Play (hvis appen din bruker faktureringssystemet for Google Play) og/eller
  • direkte tilgang til oppsigelsesprosessen

Hele kravet er beskrevet i delen Administrering og oppsigelse av abonnementer av retningslinjene for abonnementer.