Skapa och använda flöden för appkampanjer

I denna artikel beskriver vi hur du skapar och använder företagsinformationsflöden eller Google Merchant Center-flöden för appkampanjer. Läs mer om hur du använder flöden i appkampanjer

Anvisningar om hur du skapar företagsinformationsflöden

Mallar som stöds

Vissa mallar för företagsinformationsflöden kan användas för appkampanjer. Följande kan användas:
  • Flyg
  • Hotell och uthyrning
  • Lokala erbjudanden
  • Resor
  • Anpassat

Stöd för Unicode

Företagsinformation har stöd för UTF-8, UTF-16 och UTF-32 (det är bäst att använda UTF-8). Datatransformeringen mellan dessa format är förlustfri. Företagsinformation har inte stöd för UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO 8859-1.

Obligatoriska attribut

Denna tabell visar obligatoriska attribut för de fyra vertikalmallar som kan användas med appkampanjer:

Dataattribut Innehåll/rekommenderade metoder Mallar som kräver denna data Används av appkampanjer för
Bildwebbadress

Bild som lagras på webbhotell och som är tillgänglig via webben

JPG, JPEG, GIF eller PNG Om JPG, JPEG eller GIF används måste bilden sparas i RGB-färgkod med en bifogad ICC-profil.

Rekommenderad minsta storlek: 300 × 300 pixlar

Kvadratiska bilder bidrar till ett bättre resultat eftersom annonsformatet får ett enhetligt utseende med minimalt tomrum.

Upplösning: 72 dpi

Alla
  • Dynamiska annonsformat
Slutlig webbadress

Android-applänk, universell iOS-länk

Eller, om du inte använder en djuplänk, webbadressen till appen i appbutiken eller till sidan på din webbplats som användarna ska komma till när de klickar på annonsen (börjar med ”http://” eller ”https://”).

Alla
  • Dynamiska annonsformat
  • Djuplänkar
Android-applänk Djuplänk för Android på formatet *android-app://{paket-id}/{schema}/{värdsökväg}* Alla
  • Dynamiska annonsformat
  • Djuplänkar
iOS-applänk Djuplänk för iOS på formatet *{schema}://{värd}/{sökväg}* Alla
  • Dynamiska annonsformat
  • Djuplänkar
Id för iOS-appbutik Obligatoriskt om du använder fältet iOS-applänk Alla
  • Dynamiska annonsformat
  • Djuplänkar
Id Godtycklig följd av bokstäver och siffror Anpassat
Objektnamn Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Anpassat
  • Dynamiska annonsformat
  • Inriktning
Destinations-id Godtycklig följd av bokstäver och siffror Flyg, Resor
Flygbeskrivning Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Flyg
  • Dynamiska annonsformat
  • Inriktning
Egendoms-id Godtycklig följd av bokstäver och siffror Hotell
Egendomens namn Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Hotell
  • Dynamiska annonsformat
  • Inriktning
Erbjudande-id Godtycklig följd av bokstäver och siffror Lokala erbjudanden
Erbjudandenamn Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Lokala erbjudanden
  • Dynamiska annonsformat
Namn Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Resor
  • Dynamiska annonsformat

Rekommenderade attribut

Denna tabell visar rekommenderade attribut för de fyra vertikalmallar som kan användas med appkampanjer:
Dataattribut Innehåll/rekommenderade metoder Vertikal Används av appkampanj för
Slutlig mobilwebbadress Om du utöver webblänkar har Android-applänkar/universella iOS-länkar rekommenderar vi att du anger dem här. Sedan kan du lägga till en länk som endast gäller webben i attributet Slutlig webbadress för datoranvändare. Alla
  • Dynamiska annonsformat
  • Djuplänkar
Pris Priset som visas i annonsen. Ska vara ett tal följt av valutakoden enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. Alla (för Flyg kallas detta Flygpris)
  • Dynamiska annonsformat
Försäljningspris Försäljningspriset som visas i annonsen. Ska vara ett tal följt av valutakoden enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. Alla (för Flyg kallas detta Flygförsäljningspris)
  • Dynamiska annonsformat
Objektunderrubrik Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk). Anpassat
  • Inriktning
Objektbeskrivning Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk). Anpassat
  • Inriktning
Ursprungsnamn Godtycklig följd av bokstäver och siffror Flyg
  • Dynamiska annonsformat
  • Inriktning
Målnamn Godtycklig följd av bokstäver och siffror Flyg, Hotell
  • Dynamiska annonsformat
  • Inriktning
Beskrivning Godtycklig följd av bokstäver och siffror, rekommenderad maxlängd är 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Hotell
  • Dynamiska annonsformat
  • Inriktning

Ladda upp datafilen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Företagsinformation under Konfiguration.
  4. Klicka på plusknappen för att lägga till ett dataflöde.
  5. Välj Flöde för dynamiska displayannonser.
  6. Välj någon av följande vertikaler med mallar som stöds av appkampanjer (ladda ned mallen och ange obligatoriska dataattribut och eventuell ytterligare data som du vill ta med).
    • Flyg: Obligatorisk data i mallen när du skapar flöden innefattar webbadress till bild, slutlig webbadress, destinations-id och flygbeskrivning. Rekommenderad data (se tabellen ovan) innefattar målnamn och beskrivning.
    • Hotell och uthyrning: Obligatorisk data i mallen när du skapar flöden innefattar webbadress till bild, slutlig webbadress, egendoms-id och egendomsnamn. Rekommenderad data (se tabellen ovan) innefattar målnamn och beskrivning.
    • Lokala erbjudanden: Obligatorisk data i mallen när du skapar flöden innefattar webbadress till bild, slutlig webbadress, erbjudande-id och erbjudandenamn.
    • Resor: Obligatorisk data i mallen när du skapar flöden innefattar webbadress till bild, slutlig webbadress, destinations-id och namn.
    • Anpassad: Obligatorisk data i mallen när du skapar flöden innefattar webbadress till bild, slutlig webbadress, id och objektnamn.
  7. Ge den nya datakällan ett namn.
    • Vi rekommenderar att du använder ett kort namn utan blanksteg.
    • Återanvänd inte namnet på ett gammalt dataset eller ett gammalt flöde som du har tagit bort. Google Ads godtar endast nya namn.
  8. Klicka på Välj fil och välj filen med den sparade flödesmallen som ska laddas upp. Tänk på att storleksgränsen för CSV-filer och TSV-filer är 500 MB och 50 MB för andra filtyper.
  9. Klicka på Använd.

Klicka på Uppladdningshistorik på sidmenyn till vänster för att se dina senaste uppladdningar. I kolumnen Åtgärder kan du ladda ned resultat om uppladdningen lyckades eller ladda ned fel för att se vad du kan åtgärda.

Anvisningar om hur du skapar Merchant Center-flöden

Dina befintliga Google Merchant Center-flöden kan användas som flöden för appkampanjer. Följ samtliga steg nedan om du inte har skapat ett flöde ännu. Om du har ett flöde följer du steg 2 till 3.

1. Skapa ett flöde i Google Merchant Center (Registrera dig för Merchant Center om du inte redan har gjort det).
  2. Länka ditt Google Merchant Center-konto till ditt Google Ads-konto.
  3. Lägg till ett Merchant Center-dataflöde i en specifik kampanj:
    1. Logga in på Google Ads.
    2. Välj Appkampanjer på kampanjmenyn högst upp till vänster.
    3. Välj Kampanjer på sidmenyn.
    4. Klicka på kampanjen där du vill lägga till ett flöde.
    5. Klicka på Inställningar på sidmenyn.
    6. Välj Google Merchant Center-flöde i väljaren Dataflöde.
    7. Markera rutan bredvid anvisningen Lägg till ett flöde för att förbättra inriktning och aktivera annonser som innehåller dina flödesobjekt.
    8. Klicka på Spara.
Obs! Om du hanterar flera säljare på en marknadsplats i ditt Merchant Center-konto bör du följa dessa rekommenderade metoder om marknadsplatser för att hantera säljare.

Krav

Om du använder ett Google Merchant Center-flöde finns det några saker du måste göra i Merchant Center innan du kan använda flödet för appkampanjer.

1. Gör Shopping-annonser aktiva och aktivera dynamisk remarketing i Merchant Center
    1. Logga in på Merchant Center.
    2. Klicka på Tillväxt i navigeringsfältet till vänster och sedan på Hantera program.
    3. Då visas programkorten Shopping-annonser och Dynamisk remarketing. Om Shopping-annonser inte är aktiva klickar du på inställningsikonen Settings och uppdaterar statusen för Shopping-annonser genom att klicka på nedåtpilen Nedåtpil för att öppna statusmenyn. Om dynamisk remarketing inte är aktiverat klickar du på Aktivera i blått längst ned till vänster.
  2. Granska flödet för att kontrollera att det innehåller Shopping-annonser. Läs mer om hur du hanterar flera destinationer för dina produkter. Om du ser attributet utesluten destination för Shopping-annonser tar du bort det.

Rekommenderade metoder

1. Se till att flödet som är kopplat till din appkampanj har minst tio objekt (helst fler).
    • Om du använder ett Merchant Center-flöde måste du se till att tillräckligt många flödesobjekt kan användas i appkampanjens land. Det gör du genom att kontrollera att värdena i landkolumnen i Merchant Center-flödet matchar landet som appkampanjen är inriktad på.
  2. Kontrollera att innehållet i flödesobjekten håller hög kvalitet.
    • Objektnamnets språk ska matcha språket som appkampanjen är inriktad på.
    • Flödet bör endast bestå av kvadratiska bilder (300 × 300) så att annonsformatet får ett enhetligt utseende och minimalt tomrum.
    • Bilderna ska tydligt visa objektet.
    • Varje flödesobjekt måste vara unikt. Använd inte samma bilder för olika flödesobjekt.
  3. Om du uppdaterar flödet för att göra förbättringar kan du prova att lägga till nya objekt i stället för att ersätta objekt (observera att Merchant Center kräver en flödesuppdatering var 30:e dag). Exempel på användbara förbättringar är att
    • lägga till nya objekt av hög kvalitet som mest sannolikt tillgodoser potentiella kunders behov
    • ersätta bilder av låg kvalitet med bättre bilder
  4. använda insikter från spårning av resultat från smarta pixeltaggar för att förbättra flödesresultatet.
    • För konton med flöden som är kopplade till appkampanjer ska du koppla dem till samma Google Ads-förvaltarkonto som ägarkontot för den smarta pixeln och aktivera listdelning i förvaltarkontot:
      1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
      2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
      3. Välj Målgruppshantering.
      4. Välj Inställningar i den vänstra navigeringspanelen Målgruppshantering.
      5. Flytta reglaget bredvid Dela dina remarketinglistor för att börja dela listan. Läs mer om hur du konfigurerar delning av remarketinglistor
  5. Kontrollera att djuplänkarna är korrekt implementerade. Läs mer om djuplänkar  och hur du skapar djuplänkar
    1. Android-applänkar eller universella iOS-länkar: Lägg till djuplänkar som vanliga webbadresser.
      • Merchant Center-flöden: Använd fältet link eller mobile_link.
      • Företagsinformationsflöden: Använd fältet Slutlig webbadress eller Slutlig mobilwebbadress.
    2. Djuplänkar för anpassat schema: Lägg till djuplänkar för anpassade scheman i motsvarande fält.
      1. Android:
        • Merchant Center-flöden: Lägg till mobile_android_app_link som ett attribut i Merchant Center-flödet. Ange djuplänkar för anpassade Android-scheman för varje flödesobjekt där.
        • Företagsinformationsflöden: Ange djuplänkar till anpassade Android-scheman i fältet för Android-applänk.
      2. iOS
        • Merchant Center-flöden:
          • Lägg till mobile_ios_app_link som ett attribut i Merchant Center-flödet och ange djuplänkarna till anpassade iOS-scheman för varje flödesobjekt där.
          • Lägg till mobile_ios_app_store_id som ett attribut i Merchant Center-flödet. Ange iOS-appens appbutiks-id (som du hittar i ”/id[butiks-id]”) i webbadressen till appen i appbutiken).
        • Företagsdataflöden:
          • Ange djuplänkar för anpassade iOS-scheman i fältet för iOS-applänkar.
          • Du måste även fylla i fältet App store-id för iOS för varje flödesobjekt. Du hittar appens appbutiks-id i ”/id[butiks-id]” i webbadressen till appen i appbutiken.