Sånn kan du opprette og bruke feeder for appkampanjer

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette og bruke feeder med bedriftsdata eller Google Merchant Center-feeder i appkampanjer. Finn ut mer om bruk av feeder i appkampanjer

Sånn kan du opprette feeder med bedriftsdata

Maler som støttes

Du kan bruke visse feedmaler for bedriftsdata i appkampanjer. Det finnes maler for følgende typer bedriftsdata:
  • flyvninger
  • hoteller og utleie
  • lokale spesialtilbud
  • reiseliv
  • egendefinerte forhold

Støtte for Unicode

For bedriftsdata støttes UTF–8, UTF–16 og UTF–32 (det er best å bruke UTF–8). Dataoverføringen mellom disse formatene skjer uten informasjonstap. Bedriftsdata har ikke støtte for UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO 8859-1.

Obligatoriske attributter

I denne tabellen finner du informasjon om de obligatoriske attributtene for de fire vertikalmalene som støttes i appkampanjer:

Navn på dataattributtet Innhold / anbefalte fremgangsmåter Maler som krever disse dataene Disse brukes av appkampanjer ifm.
Bildenettadresse

Dette bildet er lagret i et webhotell og tilgjengelig på nettet.

Formatet skal være JPG, JPEG, GIF eller PNG. Hvis formatet er JPG, JPEG eller GIF, må bildet lagres i RGB-fargekode og ha en tilknyttet ICC-profil.

Anbefalt minimumsstørrelse er 300 x 300 piksler.

Med kvadratiske bilder kan du oppnå bedre resultater ved å sikre at annonseformatet er konsekvent og har minimalt med hvite (tomme) områder.

Oppløsning skal være 72 DPI.

Alle
  • dynamiske annonseformater
Endelig nettadresse

Dette skal være en link til en Android-app eller en universell iOS-link.

Hvis du imidlertid ikke bruker noen dyplink, må du oppgi nettadressen for appen du har i appbutikken din, eller nettadressen på nettstedet ditt som folk skal viderekobles til når de klikker på annonsen (skal begynne med «http://» eller «https://»).

Alle
  • dynamiske annonseformater
  • dyplinking
Link til Android-appen Dette skal være en dyplink til Android i form av «*android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*». Alle
  • dynamiske annonseformater
  • dyplinking
Link til iOS-appen Dette skal være en dyplink til iOS i form av «*{scheme}://{host}/{path}*». Alle
  • dynamiske annonseformater
  • dyplinking
App Store-ID for iOS-appen Dette er obligatorisk hvis du bruker linkfeltet for iOS-appen. Alle
  • dynamiske annonseformater
  • dyplinking
ID Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver. egendefinert
Varetittel Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). egendefinert
  • dynamiske annonseformater
  • målretting
Destinasjons-ID Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver. flyvninger, reiseliv
Beskrivelse av flyvningen Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). flyvninger
  • dynamiske annonseformater
  • målretting
Område-ID Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver. hoteller
Navn på området Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). hoteller
  • dynamiske annonseformater
  • målretting
Avtale-ID Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver. lokale spesialtilbud
Avtalenavn Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). lokale spesialtilbud
  • dynamiske annonseformater
Tittel Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). reiseliv
  • dynamiske annonseformater

Anbefalte attributter

I denne tabellen kan du se attributtene som anbefales for de fire vertikalmalene som støttes i appkampanjer:
Navn på dataattributtet Innhold / anbefalte fremgangsmåter Vertikal Disse brukes av appkampanjer ifm.
Endelig nettadresse for mobil Hvis du har linker til Android-apper eller universelle iOS-linker i tillegg til nettlinker, anbefaler vi at du oppgir disse linkene her. Du kan så legge til en utelukkende nettbasert link til attributtet for den endelige nettadressen for å gjøre det enklere for de som bruker en datamaskin. Alle
  • dynamiske annonseformater
  • dyplinking
Pris Dette skal være prisen som vises i annonsen. Dette skal være et tall etterfulgt av valutakoden i tråd med ISO 4217-standarden. Bruk «.» som desimaltegn. alle (for flyvninger kalles dette for «prisen på flyvningen»)
  • dynamiske annonseformater
Tilbudspris Her viser vi til tilbudsprisen som vises i annonsen. Dette skal være et tall etterfulgt av valutakoden i tråd med ISO 4217-standarden. Bruk «.» som desimaltegn. alle (for flyvninger kalles dette for «tilbudsprisen på flyvningen»)
  • dynamiske annonseformater
Varens undertittel Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). egendefinert
  • målretting
Varebeskrivelse Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). egendefinert
  • målretting
Navnet på avreisestedet Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver. flyvninger
  • dynamiske annonseformater
  • målretting
Navnet på destinasjonen Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver. flyvninger pluss hoteller
  • dynamiske annonseformater
  • målretting
Beskrivelse Dette kan være en enhver sekvens av sifre og bokstaver, og den anbefalte maksimumslengden er 25 tegn (tolv på språk med dobbel tegnbredde). hoteller
  • dynamiske annonseformater
  • målretting

Last opp datafiler

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Bedriftsdata under Konfigurasjon.
  4. Klikk på plussknappen  for å legge til datafeeden din.
  5. Velg Feed for dynamiske bannerannonser.
  6. Velg blant disse vertikalene med maler som støttes i appkampanjer (last ned malen, og ta med de obligatoriske dataene som tilskrives, samt eventuelle tilleggsdata du vil ha med):
    • Flyvninger: Dataene som er obligatoriske når en feed skal opprettes, er bildenettadresse, endelig nettadresse, destinasjons-ID og beskrivelse av flyreisen. De anbefalte dataene (se tabellen ovenfor) omfatter navn på og beskrivelse av destinasjonen.
    • Hotell og utleie: Maldataene som er obligatoriske ved opprettelse av feeder, omfatter bildenettadresse, endelig nettadresse, område-ID samt områdenavn. De anbefalte dataene (se tabellen ovenfor) omfatter navn på og beskrivelse av destinasjonen.
    • Lokale spesialtilbud: Maldataene som er obligatoriske ved opprettelse av feeder, omfatter bildenettadresse, endelig nettadresse, avtale-ID samt avtalenavn.
    • Reiseliv: Maldataene som er obligatoriske ved opprettelse av feeder, omfatter bildenettadresse, endelig nettadresse og destinasjons-ID og -tittel.
    • Egendefinert: Maldataene som er obligatoriske ved opprettelse av feeder, omfatter bildenettadresse, endelig nettadresse, ID og varetittel.
  7. Gi den nye datakilden et navn.
    • Bruk helst et kort navn uten mellomrom.
    • Ikke bruk navnet på et gammelt datasett eller feeder som er fjernet. I Google Ads gjenkjennes bare nye navn.
  8. Klikk på Velg fil, og velg filen som inneholder den lagrede feedmalen du vil laste opp. Vær oppmerksom på at størrelsesgrensen for CSV- og TSV-filer er 500 MB og 50 MB for andre filtyper.
  9. Klikk på Bruk.

Klikk på Opplastingslogg i sidemenyen til venstre for å se elementene du nylig har lastet opp. Du kan laste ned resultater via Handlinger-kolonnen hvis opplastingen fungerte, eller du kan laste ned feil for å se hva du kan korrigere.

Veiledning for å opprette Merchant Center-feeder

De eksisterende Google Merchant Center-feedene dine kan fungere som feeder for appkampanjer. Det er bare å følge alle trinnene nedenfor hvis du ikke har opprettet noen feed ennå. Følg det andre til tredje trinnet hvis du har en feed.

1. Opprett en feed i Google Merchant Center (registrer deg for Merchant Center hvis du ennå ikke er registrert).
  2. Knytt Google Merchant Center-kontoen din sammen med Google Ads-kontoen din.
  3. Legg til en Merchant Center-datafeed i en bestemt kampanje:
    1. Logg på Google Ads.
    2. Velg Appkampanjer fra kampanjemenyen øverst til venstre.
    3. Velg Kampanjer fra sidemenyen.
    4. Klikk på kampanjen der du vil legge til en feed.
    5. Klikk på Innstillinger i sidemenyen.
    6. Velg Google Merchant Center-feed i Datafeed-velgeren.
    7. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av «Legg til en feed for å oppnå bedre målretting og aktivere annonser der feedelementene dine fremheves».
    8. Klikk på Lagre.
Merk: Hvis du administrerer flere selgere på en markedsplass via Merchant Center-kontoen din, kan du følge disse anbefalte fremgangsmåtene for å administrere selgere på markedsplasser.

Krav

Hvis du bruker en Google Merchant Center-feed, må du følge denne fremgangsmåten i Merchant Center for å kunne bruke feeden i appkampanjer:

1. Sørg for at du har slått på både Shopping-annonser og dynamisk remarketing i Merchant Center.
    1. Logg på Merchant Center.
    2. Klikk på Vekst i hovednavigasjonspanelet til venstre, og klikk så på Administrer programmer.
    3. Du får nå se programkortene for «Shopping-annonser» og «Dynamisk remarketing». Klikk på innstillingsikonet Settings hvis Shopping-annonser ikke er aktivert, og oppdater «Shopping-annonser»-statusen ved å klikke på pil ned Nedoverpil for å åpne statusmenyen. Klikk på Slå på i blått nederst til venstre hvis dynamisk remarketing ikke er aktivert.
  2. Påse at du har Shopping-annonser i feeden. Finn ut mer om hvordan du administrerer flere destinasjoner for produktene dine. Hvis du ser at excluded destination-attributtet er forbundet med «Shopping-annonser», må du fjerne det.

Anbefalte fremgangsmåter

1. Sørg for at feeden som er knyttet til appkampanjen din, omfatter minst ti elementer (helst flere).
    • Hvis du bruker en Merchant Center-feed, må du sørge for at et tilstrekkelig antall feedelementer er kan vises i landet appkampanjen er målrettet mot. Du kan påse at dette skjer, ved å sørge for at verdiene i landskolonnen i Merchant Center-feeden samsvarer med landet appkampanjen din er målrettet mot.
  2. Sørg for at kvaliteten på innholdet i feeden er god.
    • Språket som benyttes i varetittelen, skal samsvare med målspråket i appkampanjen.
    • Feeden skal utelukkende bestå av kvadratiske bilder av høy kvalitet (300 x 300), så annonseformatet er konsekvent og har minimalt med hvite (tomme) områder.
    • Varen skal tydelig fremgå i bildene.
    • Hvert feedelement skal være unikt. Ikke bruk de samme bildene i ulike feedelementer.
  3. Hvis du oppdaterer feeden din for å utbedre aktuelle områder, kan du prøve å legge til nye elementer i stedet for å erstatte eldre elementer (merk at det kreves at feeder oppdateres hver 30. dag i Merchant Center). Med nyttige funksjoner som er nå er bedre enn før, kan vi blant annet nevne disse:
    • Legg til nye varer av høy kvalitet som potensielt har stor sjanse for å stille behovene til de potensielle kundene dine.
    • Erstatt bilder av lav kvalitet med bedre bilder.
  4. Bruk statistikk som er hentet inn via resultatsporing per smartpiksler, til å oppnå bedre feedresultater.
    • Hvis det gjelder kontoer med feeder tilknyttet appkampanjer, kan du knytte dem sammen med den samme Google Ads-managerkontoen som tilhører eieren av smartpikselkontoen, og slå på listedeling i managerkontoen:
      1. Logg på Google Ads-kontoen din.
      2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
      3. Velg Målgruppestyring.
      4. Velg Innstillingeri Målgruppestyring-navigasjonspanelet til venstre.
      5. Flytt på feltet ved siden av «Del remarketinglistene dine» for å starte listedelingen. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer deling av remarketinglister
  5. Sørg for at dyplinkene dine er implementert på riktig måte. Finn ut mer om dyplinker og konfigurering av dyplinker
    1. Linker til Android-apper eller universelle iOS-linker: Legg til dyplinker som vanlige nettadresser.
      • Merchant Center-feeder: Bruk link- eller mobile_link-feltet.
      • Feeder med bedriftsdata: Bruk «Endelig nettadresse»- eller «Endelig nettadresse for mobil»-feltet.
    2. Dyplinker til egendefinerte skjemaer: Legg til dyplinker i egendefinerte skjemaer i de angitte feltene.
      1. Android:
        • Merchant Center-feeder: Legg til mobile_android_app_link som attributt i Merchant Center-feeden din. Oppgi dyplinker til det egendefinerte Android-skjemaet for hvert feedelement der.
        • Feeder med bedriftsdata: Oppgi dyplinker til det egendefinerte Android-skjemaet i feltet for tilknytning til Android-apper.
      2. iOS
        • Merchant Center-feeder:
          • Legg til mobile_ios_app_link som attributt i Merchant Center-feeden din, og oppgi dyplinker til det egendefinerte iOS-skjemaet for hvert enkelt feedelement der.
          • Legg til mobile_ios_app_store_id som attributt i Merchant Center-feeden. Oppgi appbutikk-ID-en for iOS-appen din, som du kan finne i nettadressen til appens oppføring i appbutikken, i formatet «/id[butikk-id]».
        • Feeder med bedriftsdata:
          • Oppgi dyplinker til det egendefinerte iOS-skjemaet ditt i feltet for tilknytning av iOS-apper.
          • Du må også fylle ut ID-feltet for iOS-appbutikker for hvert feedelement. Du finner appens butikk-ID i nettadressen til appens oppføring i appbutikken, i formatet «/id[butikk-id]».

Linker til beslektet innhold: