Åpenhet og bekjentgjørelser i annonser

Det er viktig at brukerne har tiltro til Googles produkter og tjenester. Vi vil at brukerne skal ta veloverveide beslutninger om annonsene de ser på nettet.

Når brukerne har tillit til annonsørene på plattformene våre, blir det enklere for oss å gi alle nyttige opplevelser på nettet. Dette innebærer at vi legger ut informasjon om hvem annonsørene våre er, og hvor de holder til.

Vi bekrefter identiteten til annonsørene på plattformen vår og opplyser om navn og sted i bekjentgjørelser i annonsene de publiserer via Google Ads.

Slik fungerer det for annonsører

Dette ser brukerne

I bekjentgjørelsen bak «Om denne annonsen»-ikonet får brukerne se informasjon om hvorfor bestemte annonser vises på Søk, på YouTube og i andre Google-tjenester.

De kan se navnet på annonsøren bak den aktuelle annonsen og stedet der hen har registrert virksomheten sin. Disse opplysningene har annonsøren selv gitt til Google som en del av programmet for bekreftelse av annonsøridentitet.

Her får vi informasjon om annonsørenes identitet fra

Annonsører på Google blir bekreftet via programmet for annonsørbekreftelse. Dette gjelder både for nye og nåværende Google Ads-kontoer. For at en annonsør skal fullføre bekreftelsesprogrammet, må hen sende inn offisiell dokumentasjon som bekrefter juridisk navn og adresse.

Sånn bruker vi informasjonen annonsørene sender inn

Google viser annonsørers navn og sted basert på informasjonen annonsørene sender inn som en del av bekreftelsesprosessen. Som et ledd i Googles kontinuerlige tiltak for større åpenhet kan vi gjøre informasjon om Google Ads- eller DV360-kontoene samt annonsekampanjene dine offentlig tilgjengelig, som beskrevet i retningslinjene for annonsøridentitet.

Slik vises bekjentgjørelser i ulike annonseformater

Søkeannonser

I søkeannonser kan brukerne få bekreftet annonsørens identitet via prikkeikonet på datamaskiner eller informasjonsikonet på mobil.

Bannerannonser

Med bannerannonser kan du nå ut til de aller fleste som bruker internett. I de fleste tilfeller kan brukerne få tilleggsinformasjon om annonsene de ser på, ved å klikke på «Om denne annonsen», som de har tilgang til via «Annonsevalg»-ikonet Annonsevalg-ikonet. Du kan også finne denne informasjonen ved å klikke på X eller på ikonet og så på X.

YouTube

På YouTube kan du se «Om denne annonsen»-meldingen ved å klikke på informasjonsikonet eller prikkeikonet . Den samme bekjentgjørelsen vises i annonser på YouTube som på andre plattformer.

Annonsørsider

Fra bekjentgjørelsen i annonsen kan brukerne klikke på «Se flere annonser fra denne annonsøren». Da føres de videre til annonsørsiden, der de kan se alle de godkjente annonsene annonsøren har kjørt de siste 30 dagene. Dette gjør det enklere for brukerne å finne ut mer om den aktuelle annonsøren og rapportere annonser de tror bryter retningslinjene våre.

Informasjonen om annonsøren på denne siden samsvarer med informasjonen annonsøren har oppgitt under annonsørbekreftelsen. Se mer om dette her.

Mer informasjon

Annonsører kan finne ut mer om kontobekreftelse ved å