Om bildtillgångar

Med bildtillgångar kan annonsörer ladda upp relevanta bilder som komplement till sina befintliga textannonser. Bildtillgångar kan förbättra resultatet genom intresseväckande bilder på produkter eller tjänster som kompletterar budskapet i textannonserna.

Fördelar

Med bildtillgångar kan du

• förbättra resultatet mätbart. Du kan få i genomsnitt 6 % högre klickfrekvens med bildtillgångar som visas med dina sökannonser. (Källa: Googles interna data, globalt, 2 april 2023–29 april 2023).
  • visuellt förmedla information som är svår att förmedla i text.
  • utöka sökannonser till nya plattformar så att du når fler kunder eftersom bildtillgångar kan visas på YouTube Sök via sökpartnernätverket (AFS).

Så fungerar det

När din bildtillgång visas på Googles sökresultatsida ser potentiella kunder

• dina rubriker
  • dina beskrivningar
  • din webbadress
  • din bild.

Krav

För att du ska kunna använda bildtillgångar måste följande krav vara uppfyllda:

• Kontot har varit aktivt i mer än 60 dagar.
  • Kontot har följt våra policyer under lång tid.
  • Kontot har aktiva kampanjer.
  • Kontot har aktiva textannonser och har samlat( på sig utgifter på sökkampanjer under de senaste 28 dagarna.
  • Kontot finns i en kvalificerad vertikal eller undervertikal. Känsliga vertikaler och undervertikaler (till exempel sexuellt innehåll och hasardspel) är inte kvalificerade för bildtillgångar.
Obs! Rubriker och beskrivningar som är fästa på rubrikposition 1, rubrikposition 2 eller beskrivningsposition 1 visas alltid.

Riktlinjer

För att visa upp dina produkter och tjänster på bästa möjliga sätt kan du ladda upp högst 20 olika bilder av hög kvalitet som är relevanta för dina sökord. Bildtillgångarna måste utan undantag följa ett antal riktlinjer för annonsmaterial. Tänk på att läsa igenom riktlinjerna nedan innan du skapar dina bildtillgångar för att undvika avvisning. Bilderna måste även uppfylla formatkraven för bildtillgångar.

Bilderna genomgår kvalitets- och policykontroller innan de kan visas. Du kan läsa mer om processen för annonsgranskning.

Tips! Beskrivningsposition 2 kan trunkeras om en bildtillgång visas. Om du har text som på grund av rättsliga krav måste visas i varje annons måste du fästa den vid rubrikposition 1, rubrikposition 2 eller beskrivningsposition 1.

Bildspecifikationer

Bildformat:

Bildformat Krävs
Kvadratisk (1 × 1) Ja
Liggande (1,91 × 1) Valfritt men rekommenderas

Bildupplösning:

Bildproportioner Minsta antal pixlar Rekommenderat antal pixlar
Kvadratisk (1 × 1) 300 × 300 1 200 × 1 200
Liggande (1,91 × 1) 600 × 314 1 200 × 628

Filformat: PNG, JPG

Största filstorlek: 5 120 kB

Rekommenderat säkert bildområde: Placera det viktiga innehållet i de mittersta 80 % av bilden.

Kombinationer av bildformat

Bildtillgångar kan visas i följande format och kombinationer på datorer och mobila enheter.

Mobil enhet
  • Tre kvadratiska bilder sida vid sida
  • En kvadratisk bild
Dator
  • En kvadratisk bild
  • En liggande bild
  • Fem kvadratiska bilder sida vid sida
  • Två liggande bilder och en kvadratisk bild sida vid sida
  • En liggande och tre kvadratiska bilder sida vid sida
Obs! Du kan inte styra vilket format som ska användas eftersom beslutet är beroende av auktionen. Det bästa du kan göra är att se till att du har laddat upp tillräckligt många bildtillgångar och har valt att använda dynamiska bildtillgångar. Vi rekommenderar att du har fyra unika bilder på annonsgrupps- eller kampanjnivå med minst en kvadratisk (1 × 1) och en liggande (1,91 × 1) bild för att maximera visningskvalificeringen.

Obs! Genom att skapa bildtillgångar bekräftar du att du har alla juridiska rättigheter till bilden och får dela bilden med Google för marknadsföring eller andra kommersiella ändamål för din räkning.

Rekommenderade metoder för att skapa effektiva bildtillgångar

Använd både bildtillgångar och dynamiska bildtillgångar

Både bildtillgångar som laddas upp av annonsören och dynamiska bildtillgångar undergår strikta kvalitets- och relevanskontroller för att garantera en bra upplevelse. När dynamiska bildtillgångar har aktiverats kan både bildtillgångarna som du tillhandahåller och dynamiska bildtillgångar visas.

Skapa rätt bildtillgång utifrån din kontostruktur

Tänk på kontostrukturen när du skapar bildtillgångar på annonsgrupps- eller kampanjnivå.

• Annonsgruppsnivån medger högsta relevans, förutsatt att kontot är välstrukturerat.
  • Kampanjnivån medger snabbare implementering om bilderna är relevanta för alla annonser i kampanjen.

Lägg till fler än fyra unika bilder i annonsgruppen eller kampanjen

Gör en avvägning mellan tidsåtgången för att skapa bildtillgångarna och resultatet de förväntas ge genom att lägga till minst fyra unika och relevanta bilder på annonsgrupps- eller kampanjnivå.

Använd bilder med båda typerna av bildformat

Använd både kvadratiska (1 × 1) och liggande bilder (1,9 × 1). Prioritera kvadratiska bilder eftersom de är obligatoriska. Du kan använda liggande bilder om du vill få fler visningar genom experiment.

Obs! Du kan beskära bilder med hjälp av bildväljaren under implementeringen.

Lägg till relevanta bilder

Lägg till bilder som är relevanta för sökfrågorna som de kan visas för, textannonserna som de visas med och målsidan som den slutliga webbadressen leder till. Bilder måste vara relevanta på samma sätt som rubriker och beskrivningar.

Gör dina bildtillgångar användbara

Bilderna du lägger till kan förmedla unika säljargument, visa svårförmedlad information visuellt eller inspirera kunder att agera.

Fokusera på kvalitet

När du placerar innehållet i de mittersta 80 % av bilden blir det lättare för användaren att förstå vad bilden handlar om. En enkel bakgrund lyfter fram kärnan i innehållet. Läs mer om kraven på bildtillgångsformat.

Experimentera så att du förstår vad som passar ditt innehåll bäst

Du kan hitta inspiration genom att experimentera med hur bildtillgången ser ut. Använd olika typer av bilder, som produktbilder, livsstilsbilder och kreativa visualiseringar av abstrakta begrepp.

Kostnad

När någon klickar på din bildtillgång debiteras du enligt din kostnad per klick (CPC), precis som när det gäller söktextannonser. Bilderna i bildtillgången är klickbara och debiteras enligt samma CPC som klick på en textrubrik.

Anvisningar

Skapa nya bildtillgångar

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Obs! Alternativet att skapa bildtillgångar visas automatiskt när du uppfyller alla krav.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på plusknappen och välj Bild.
  5. Välj en kampanj eller annonsgrupp där du vill lägga till dina bildtillgångar i rullgardinsmenyn Lägg till i.
  6. Klicka på plusknappen vid Bilder och välj en bildkälla högst upp i dialogrutan.
  7. Välj bland följande alternativ:
    • Skapa nytt: Lägg till bildtillgångar genom att välja Tillgångsbibliotek, Ladda upp, Webbplats eller socialt eller Kostnadsfria arkivbilder.
    • Använd befintligt: Välj befintliga bildtillgångar från en kampanj eller annonsgrupp i kontot.
  8. Följ anvisningarna för att ladda upp bilderna.
  9. Om en bild inte har bildformatet 1:1 eller 1,9:1 måste du beskära den innan du kan lägga till den i bildtillgången. Klicka på bilden du vill beskära, gör ändringarna och klicka på Fortsätt. Upprepa detta steg för varje bild.
  10. Välj upp till 20 bilder till bildtillgången och klicka sedan på Spara.
  11. En förhandsgranskning av den slutliga bildtillgången visas till höger på skärmen. Klicka på pennikonen Redigera om du vill ändra något.
    • Obs! Annonsen kanske inte alltid innehåller all text. Texten kan visas förkortad i vissa format.
  12. Klicka på Spara när du vill börja visa din annons.

Radera en bildtillgång

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Kopplingar (äldre) i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj Bild på listan ovanför tabellverktygsfältet.
  6. Leta reda på bildtillgången du vill radera.
  7. Markera rutan till vänster om tillgången du vill radera.
  8. Klicka på Ta bort i tabellverktygsfältet.
  9. Klicka på Bekräfta för att radera bildtillgången.
Om du vill hantera dina bildtillgång på ett mer automatiskt sätt kan du använda dynamiska bildtillgångar. Då används maskininlärning för att automatiskt hämta relevanta bilder från annonsens målsida och lägga till dem i annonsen. När du har valt detta alternativ läggs bilder från dina målsidor till i annonsgrupperna i ditt konto. Läs mer om dynamiska bildtillgångar.