Använd data för att optimera dina sökkampanjer

När din kampanj börjar visa annonser kan du enkelt övervaka dina resultat med antingen sidan Översikt eller Kampanjer.

Viktiga resultatvärden

Här är några av de vanligaste mätvärdena för sökkampanjer, i den ordning användarna interagerar med dina annonser. Konverteringar är ett av de viktigaste mätvärdena eftersom de låter dig mäta vad som är värdefullt för ditt företag.

• Exponeringar (Exp.): Varje gång din annons visas på en sökresultatsida eller en annan webbplats i Googles nätverk räknas en exponering. Exponeringar är viktigast om ditt mål är att öka varumärkesmedvetenheten.
  • Klick: När någon klickar på din annons räknas ett klick. Klick kan hjälpa dig att förstå hur bra din annons tilltalar människor som ser den. Det är mer sannolikt att relevanta annonser får klick.
  • Klickfrekvens (CTR): Din CTR visar procentandelen personer som till sist klickar på din annons efter att ha sett den. Vad som är en bra CTR skiljer sig åt beroende på vilken produkt eller tjänst du annonserar, och vilket nätverk dina annonser visas i. Du kan öka din CTR genom att fokusera på att skapa övertygande annonstext som är mycket relevant för dina sökord. Läs om hur du skriver effektiva textannonser
  • Telefonsamtal: När någon som använder en mobil enhet klickar på eller ringer telefonnumret i din annons räknas ett telefonsamtal. Det här mätvärdet är endast tillgängligt om du ställer in en samtalsfunktion som samtalstillgångar, adresstillgångar eller samtalsannonser. Du måste också aktivera samtalsrapportering.
  • Konverteringar: När någon interagerar med din annons och sedan vidtar en åtgärd som du har angett räknas en konvertering. Konverteringar kan innefatta allt från köp och registreringar till samtal till ditt företag. Du definierar vad som räknas som en konvertering när du ställer in konverteringsspårning. Om du vill se hur många olika konverteringar du fick segmenterar du datatabellen efter konverteringsåtgärd. Du kan också visa ytterligare åtgärder som:
    • Samtal från annonser: Antal samtal från annonser (som du har ställt in en samtalsfunktion för) som pågår längre än en längd du anger.
    • Konvertering av lokala åtgärder: Räknas när någon genomför en åtgärd som är relaterad till ditt företags fysiska plats. Några av åtgärderna du kan utföra är:
      • Lokala åtgärder – Vägbeskrivningar: Klick på knappen Få vägbeskrivningar.
      • Lokala åtgärder – Webbplatsbesök: Klick på webbplatslänken.
      • Lokala åtgärder – Menyvisningar: Klick på menylänken.
      • Klick för att ringa: Klick på knappen Ring. Det här mätvärdet skiljer sig från Samtal från annonser eftersom den bara räknar samtal från en platsbaserad annons eller tjänst. Kom ihåg att Klick för att ringa innefattar samtal oavsett längd.
  • Kostnad: Det belopp du har spenderat under den tidsperiod du tittar på.
  • Genomsnittlig kostnad per klick (Gen. CPC): Den genomsnittliga kostnaden för ett annonsklick. Det är kostnaden för din annons dividerat med det totala antalet klick.

Om du inte ser några av dessa mätvärden i Google Ads-upplevelsen kan du lära dig mer om hur du använder översiktssidan, hittar kampanjsidan och anpassar tabellen och diagrammet.