Problemen met dynamische zoekadvertenties oplossen

De status van uw dynamische advertentiedoelen geeft aan of uw doelen geschikt zijn voor weergave of niet. Als uw dynamische advertentiedoelen niet worden weergegeven, kunt u aan de hand van de status de oorzaak van het probleem achterhalen.

Deze statussen worden vermeld in het gedeelte Dynamische advertentiedoelen van het paginamenu in Google Ads. In dit artikel wordt uitgelegd wat de verschillende statussen betekenen en hoe u deze kunt oplossen.

Alles uitvouwen

Statustypen van dynamische zoekadvertenties

Hieronder ziet u de verschillende statustypen:

Statustype Voorbeelden
Statussen die u zelf beheert

Campagne onderbroken

Verwijderd

Statussen met betrekking tot systeemverwerking In behandeling
Statussen waarvoor u een wijziging moet aanbrengen

Onder bod voor eerste pagina

Bestemming werkt niet

Geen overeenkomende landingspagina's

Geen overeenkomende zoekopdrachten

Alle pagina's geblokkeerd

Bestemming kan niet worden gecrawld

Bestemming komt niet overeen

Geen kop gegenereerd

Statussen die worden beïnvloed door andere factoren Overlappend doel

Wat er wordt bedoeld en wat u eraan kunt doen

De status 'Dynamisch advertentiedoel' geeft aan of uw doel geschikt is om advertenties weer te geven aan klanten. Meestal geldt voor uw doel een van de volgende 3 statussen:

• Er worden advertenties weergegeven.
  • Er worden geen advertenties weergegeven omdat u een zoekwoord, advertentiegroep of campagne heeft onderbroken of verwijderd.
  • Er worden geen advertenties weergegeven omdat er een probleem is met uw doel, website of instellingen.

Hieronder staan de verschillende typen statussen voor dynamische advertentiedoelen, wat ze betekenen en hoe u hierop kunt reageren.

Onder bod voor eerste pagina

Uw dynamische advertentiedoel presteert niet goed omdat het bod te laag is om advertenties consistent weer te geven op de eerste pagina met zoekresultaten.

Volgende stappen: Gebruik Slim bieden met dynamische zoekadvertenties om uw voordeel te doen met 'bieden tijdens de veiling'. Meer informatie over Slim bieden

Geschikt: in behandeling
Nadat u de eerste dynamische advertentiegroep heeft ingesteld, duurt het maximaal 24 uur om advertenties weer te geven.
Deze status wordt ook getoond als het account niet kan worden weergegeven (bijvoorbeeld als de facturering niet is ingesteld) of als de instelling van de dynamische advertentiegroep niet is voltooid.
Volgende stappen: Check of het account en de dynamische advertentiegroep correct zijn ingesteld en geschikt zijn voor weergave. Wacht 24 uur nadat u dit heeft gecheckt.
Geschikt (beperkt): geen overeenkomende landingspagina's
Dit betekent dat Google Ads geen geschikte pagina's kan vinden die overeenkomen met het dynamische advertentiedoel. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder problemen met de instelling van het doel, ongeschikte campagne-instellingen of de pagina's kunnen niet worden gecrawld.
Volgende stappen: Check de instellingen en doelen. Let onder andere op het volgende:
  • Zorg ervoor dat het dynamische advertentiedoel correct is en met uw doelpagina's overeenkomt. Als het dynamische advertentiedoel bijvoorbeeld 'URL bevat' is, controleert u of de getargete URL's de tekst in het doel bevatten en of het doel correct is gespeld.
  • Zorg ervoor dat de taalinstellingen voor het domein en de campagne correct zijn en overeenkomen. Een dynamisch advertentiedoel kan bijvoorbeeld niet worden weergegeven als al uw webpagina's in het Frans zijn, maar de taal die in uw instellingen voor dynamische zoekadvertenties wordt getarget, Duits is.
  • Blokkeert uw website crawlers van Google zodat die geen URL's kunnen indexeren? Als uw website bijvoorbeeld robots.txt gebruikt om te voorkomen dat Googlebot uw pagina's crawlt, kan het doel misschien niet worden weergegeven. Check de onderstaande statusoplossingen voor 'Afgekeurd: bestemming kan niet worden gecrawld' voor meer informatie.
Zelden weergegeven: weinig overeenkomende zoekopdrachten

Dynamische zoekadvertenties gebruiken AI van Google om doelen te maken waarvoor uw advertentie kan worden getoond. Ze doen dat door relevante termen en thema's voor de content op uw webpagina te vinden. Deze status betekent dat Google Ads niet veel zoekopdrachten kan identificeren waarvoor advertenties kunnen worden weergegeven voor uw getargete pagina's. Het doel wordt daarom misschien niet weergegeven of het volume is wellicht laag. Dynamische zoekadvertenties werken goed met webpagina's die relevante tekst bevatten en die goed zijn geoptimaliseerd voor webpagina-crawlers. Het kan moeilijk zijn voor dynamische zoekadvertenties om zoekopdrachten te identificeren voor indelingen zoals pdf's en webpagina's met veel afbeeldingen en minimale tekst.

Volgende stappen: Hier volgen enkele tips voor het optimaliseren van uw webpagina voor dynamische zoekadvertenties:

• Zorg ervoor dat mensen in één oogopslag kunnen zien waar uw pagina over gaat. Zo kunnen webpagina-crawlers identificeren wat op uw pagina staat en kunnen gebruikers eenvoudiger door uw website navigeren.
  • Splits categorieën op indien dit relevant is. Hierdoor wordt de gebruikersnavigatie verbeterd en kunnen dynamische zoekadvertenties categorieën genereren die u kunt targeten.
  • Vermeld alle relevante content op uw pagina's. Hierdoor wordt de gebruikersnavigatie verbeterd en kunt u in elke categorie voor meer verkeer zorgen.

U vindt meer informatie over hoe u uw website voor onze crawlers toegankelijk maakt in de Startersgids voor zoekmachineoptimalisatie.

Geschikt (beperkt): overlappend doel
Het doel wordt mogelijk niet weergegeven of genereert beperkt verkeer vanwege een overlappend doel. Als meerdere doelen geschikt zijn voor een zoekopdracht, geven dynamische zoekadvertenties bij voorkeur de landingspagina weer die het relevantst is voor de zoekopdracht van de gebruiker.
Volgende stappen: U hoeft niets te doen. Als u wilt dat een webpagina overeenkomt met een specifiek doel, gebruikt u uitgesloten advertentiedoelen om te bepalen met welke landingspagina's elk advertentiedoel overeenkomt.
Geschikt (beperkt): alle pagina's geblokkeerd
Alle getargete URL's kunnen niet worden weergegeven omdat ze worden geblokkeerd door uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
Als u bijvoorbeeld de uitsluiting PAGE_CONTENT toevoegt voor 'niet op voorraad', maar 'niet op voorraad' in de tekst op elke webpagina staat, worden uw dynamische advertentiedoelen niet weergegeven.
Volgende stappen: Check uw uitgesloten dynamische advertentiedoelen om na te gaan of deze uw doelen overlappen. U kunt de kolom Websitedekking bekijken om te bepalen welk percentage pagina's wordt gedekt door een uitgesloten dynamisch advertentiedoel.
Zelden weergegeven: geen kop gegenereerd
Dynamische zoekadvertenties genereren dynamisch koppen voor uw advertentiemateriaal. In sommige gevallen kunnen dynamische zoekadvertenties dit niet doen. Mogelijk komt dit omdat de titels van uw webpagina's te kort zijn of de tekst onduidelijk is.
Volgende stappen: Check de titels van uw webpagina's en zorg ervoor dat ze duidelijk en beschrijvend zijn. Webpaginatitels hebben de meeste invloed op de gemaakte kop.
Volg deze tips zodat Google makkelijker uw webpagina kan gebruiken om koppen van dynamische zoekadvertenties te maken.

Statussen die beschikbaar zijn voor dynamische advertentiedoelen van het type 'URL is gelijk aan'

Met het dynamische advertentiedoel 'URL is gelijk aan' kunt u één URL per keer targeten. Meer informatie over doelen voor dynamische zoekadvertenties

Afgekeurd: bestemming werkt niet
De doel-URL URL_EQUALS is ongeldig.
Volgende stappen: Check of de URL geldig is en in een browser wordt geladen. Meer informatie over bestemmingsvereisten
Afgekeurd: bestemming kan niet worden gecrawld
Dynamische zoekadvertenties zijn afhankelijk van de webpagina-crawlers van Google om gegevens van de website te verzamelen waarmee de kop van de website en de doelen worden gegenereerd. Als de webpagina die u met 'URL_EQUALS' target, niet kan worden gecrawld, kunnen webpagina's niet met dynamische zoekadvertenties worden gebruikt. Meer informatie over veelvoorkomende problemen met het crawlen van producten
Volgende stappen: GoogleBot en AdsBot leveren Google Ads de informatie die voor dynamische zoekadvertenties wordt gebruikt. Uw webmaster kan ervoor zorgen dat de webpagina's deze crawlers niet blokkeren en kan de beschikbare informatie verbeteren aan de hand van deze Startersgids voor zoekmachineoptimalisatie.
Afgekeurd: bestemming komt niet overeen
Het doel URL_EQUALS staat geen omleidingen tussen verschillende domeinen toe. Als de URL example.com bijvoorbeeld omleidt naar example.jp, komt deze URL niet in aanmerking voor dynamische zoekadvertenties.
Volgende stappen : Zorg ervoor dat u de uiteindelijke URL target na alle omleidingen met de dynamische advertentiedoelen URL_EQUALS.
Als u bijvoorbeeld een advertentie wilt weergeven voor https://example.com/home.html, geeft u dat precies zo op in uw dynamische advertentiedoel en plaatst u eventuele trackinginformatie in het gedeelte voor trackingparameters van uw advertentiemateriaal of instellingen.

Statussen van paginafeeds voor dynamische zoekadvertenties

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Opmerking: Er geldt een limiet van 100 paginafeeds per account.

Zo kunt u de statussen van een paginafeed vinden:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op de feed waarvoor u de statussen wilt vinden.
  4. De informatie wordt weergegeven in de kolom Status.

Dit zijn de verschillende statustypen voor paginafeeditems, de betekenis ervan en hoe hierop te reageren:

Goedgekeurd

Paginafeed-URL's zijn geschikt voor weergave met een dynamisch advertentiedoel.

Volgende stappen: Volg de instructies voor targeting met paginafeeds om de targetingbron te selecteren in de campagne met uw dynamische advertentiegroep. Zo kunt u URL's uit uw paginafeed targeten met een dynamisch advertentiedoel.

Goedgekeurd (beperkt)

De URL leidt naar een andere webpagina dan de opgegeven webpagina. De omleiding valt binnen hetzelfde domein en kan dus worden weergegeven.

Volgende stappen: URL's die omleiden binnen hetzelfde domein, komen in aanmerking voor weergave. U moet er echter voor zorgen dat u de pagina target waarop u advertenties wilt weergeven.

Check de URL van de paginafeed en zorg ervoor dat u de uiteindelijke URL na alle omleidingen target. De omleiding moet worden weergegeven als u de muisaanwijzer op de status plaatst.

Ga ook na of u trackinginformatie in het gedeelte voor trackingparameters van uw advertenties of instellingen heeft geplaatst.

Misschien heeft u deze status omdat u een onderwerp target waarvoor een certificaat wordt vereist. Gebruik de kolom Beleidsdetails op de pagina 'Advertenties en componenten' in uw Google Ads-account om het probleem op te lossen. Meer informatie over hoe u de beoordelingsstatus van een advertentie of component checkt

Afgekeurd: bestemming komt niet overeen
Voor dynamische zoekadvertenties zijn omleidingen tussen domeinen niet toegestaan. Als de paginafeed-URL bijvoorbeeld example.com is, maar de URL omleidt naar example1.com, komt de URL niet in aanmerking voor weergave.
Volgende stappen: Zorg ervoor dat de uiteindelijke URL hetzelfde domein heeft als de URL die is opgegeven in de paginafeed.
Afgekeurd: bestemming werkt niet
De getargete URL is ongeldig.
Volgende stappen: Check of de URL geldig is en in een browser wordt geladen. Meer informatie over bestemmingsvereisten
Afgekeurd: dubbele URL
Als een paginafeed identieke URL's bevat, kan alleen de recentst toegevoegde URL worden weergegeven. Alle andere dubbele URL's worden gemarkeerd als Afgekeurd.
Volgende stappen: Check de dubbele URL die is goedgekeurd en zorg ervoor dat de juiste labels hieraan zijn gekoppeld.
Verwijder afgekeurde dubbele URL's zodat u uw feed makkelijker kunt beheren.
Afgekeurd: kan niet worden gecrawld
Dynamische zoekadvertenties zijn afhankelijk van de webpagina-crawlers van Google om gegevens van de website te verzamelen waarmee de kop van de website en de doelen worden gegenereerd. Als de webpagina niet kan worden gecrawld, werkt de webpagina niet met dynamische zoekadvertenties. Meer informatie over problemen met het crawlen van producten
Volgende stappen: GoogleBot en AdsBot leveren Google Ads de informatie die voor dynamische zoekadvertenties wordt gebruikt. Uw webmaster kan ervoor zorgen dat de webpagina's deze crawlers niet blokkeren en kan de beschikbare informatie verbeteren aan de hand van deze Startersgids voor zoekmachineoptimalisatie.
Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Search Console
Wordt beoordeeld
Het duurt meestal tot 24 uur om alle pagina's in een paginafeed te crawlen nadat deze is gemaakt of gewijzigd. Het kan langer duren als een paginafeed erg groot is.
Volgende stappen: Deze status wordt weergegeven als u de paginafeed wijzigt door een URL toe te voegen of te bewerken of door aangepaste labels te bewerken. Nadat een wijziging in de feed is aangebracht, zijn de meeste URL's binnen 24 uur gecrawld.
Als u Google Ads blokkeert om uw content te crawlen, beperkt u misschien het aantal efficiënte crawls. Dit kan zich met name voordoen als u een groot aantal paginafeeditems tegelijk heeft geüpload of bewerkt. U kunt de crawlsnelheid in Search Console checken en aanpassen.
Als uw website niet voldoende crawlcapaciteit heeft, kan het aanzienlijk langer duren voordat alle pagina's in de paginafeed zijn gecrawld.
Opmerking: Zorg ervoor dat ongeldige URL's uit de feed zijn verwijderd.