Opprett gode søkekampanjer

Gjør annonsene dine mer effektive med flere elementer

Hvis du har søkt på Google og sett en annonse med en ringeknapp, ekstra linker, en adresse eller annen tilleggsinformasjon, har du sett ulike typer elementer. Hvis du legger til så mange elementer som mulig, blir annonsene mer omfattende, slik at folk får flere insentiver til å følge oppfordringene i dem.

Avgjørende for å lykkes med annonser

Det koster ikke noe ekstra å legge til elementer, og både klikkfrekvensen og annonsekvaliteten går som regel opp. Elementene vises bare når det anslås at du kan oppnå bedre resultater med dem, for eksempel flere klikk på nettstedet. For å få størst mulig utbytte av søkekampanjene dine må du legge til minst fire nettstedslinker og tre unike bilder i kontoen din eller kampanjene dine.

Legg til minst fire nettstedslinker og tre unike bilder

Her er de anbefalte elementene som kan bidra til at annonsene dine blir mer effektive:

Elementer for nettstedslinker: sender brukere til bestemte sider på nettstedet ditt, for eksempel siden med åpningstider, en spesifikk produktside eller lignende. Når noen klikker eller trykker på linkene, kommer de direkte til det de vil kjøpe eller finne ut mer om. Legg til minst fire nettstedslinker for å øke sannsynligheten for at de vises sammen med annonsene dine. Finn ut mer om elementer for nettstedslinker.

Bildeelementer: kan bidra til at du oppnår bedre resultater med produktene og tjenestene du tilbyr. Hvis du legger til minst tre unike og relevante bilder på nettstedet ditt, kan du forsterke budskapet i de nåværende tekstannonsene dine, og du kan også friste brukere til å klikke på annonsene dine. Finn ut mer om bildeelementer.

Legg til flere annonseelementer for å nå forretningsmålene dine

I tillegg til nettstedslinker og bildeelementer kan du legge til andre elementer som er nyttige for bedriften. Velg elementer basert på det du primært vil oppnå med annonseringen.

Vanlige annonsørmål og elementene som støtter dem

Mål: Å få kundene til å handle på bedriftsbeliggenheten din

Hvis du vil at folk skal komme innom de fysiske beliggenhetene dine (f.eks. en butikk eller en restaurant), kan du vurdere å bruke disse elementene:

Adresseelementer

Oppmuntre folk til å komme innom bedriften din ved å vise hvor den er, en anropsknapp samt en link til siden med bedriftsinformasjon – for eksempel åpningstider, bilder av bedriften samt en veibeskrivelse. Hvis du vil at kundene skal besøke bedriftsbeliggenheten din, samtidig som du helst ser at de ringer et sentralt nummer (ikke nummeret direkte til utsalgsstedet), kan du bruke anropselementer sammen med adresseelementene. Finn ut mer om adresseelementer.

Mål: Få kundene til å kontakte deg

Hvis du vil at kundene skal ringe deg eller chatte med bedriften din, kan du bruke anropselementer eller meldingselementer:

Anropselementer

Du kan oppfordre folk til å ringe bedriften din ved å legge til en ringeknapp eller et telefonnummer i annonsene dine.Finn ut mer om anropselementer.

Meldingselementer

Gjør det mulig for kunder å chatte med bedriften din via søkeannonsen eller Performance Max-annonsen din. En chatfunksjon åpnes når noen klikker på chatmeldingen. Finn ut mer om meldingselementer.

Mål: Oppnå salg på nettet og andre konverteringer på nettsteder

Hvis du vil at folk skal komme innom nettstedet ditt, kan du bruke disse elementene:

Elementer for nettstedslinker

Ved å bruke minst fire nettstedslinker kan du ha linker som tar folk direkte til bestemte sider på nettstedet ditt (f.eks. «åpningstider» eller «bestill nå»). Finn ut mer om elementer for nettstedslinker.

Bildeelementer

Last opp minst tre unike bilder som representerer produktene og tjenestene du tilbyr, på en god måte.Finn ut mer om bildeelementer.

Infoelementer

Legg til ekstra tekst i annonsen, for eksempel «kostnadsfri levering» eller «brukerstøtte 24 timer i døgnet». Finn ut mer om infoelementer.

Elementer med tekstutdrag

Fremhev informasjon som kan være nyttig for potensielle kunder, ved å velge en forhåndsdefinert overskrift (f.eks. produkt- eller tjenestekategori) og liste opp varer. Finn ut mer om elementer med tekstutdrag.

Promoteringselementer

Lag kampanjer for bestemte høytider. Finn ut mer om promoteringselementer.

Priselementer

Fremhev tjeneste- eller produktkategoriene dine sammen med de aktuelle prisene, slik at folk kan bla gjennom produktene du tilbyr, direkte fra annonsen din. Finn ut mer om priselementer.

Mål: Få folk til å laste ned appen din

Dersom målet er at folk skal laste ned appen din, kan du bruke appelementer.

Appelementer

Oppfordre folk til å laste ned appen din. Denne funksjonen er globalt tilgjengelig på Android- og iOS-mobilenheter, innbefattet nettbrett. Finn ut mer om appelementer.

Mål: Få brukere til å kontakte bedriften din for å generere potensielle salg

Hvis du vil generere potensielle salg sømløst, kan du bruke skjemaer for potensielle salg:

Skjemaer for potensielle salg

Gjør det mulig for folk å sende inn informasjonen sin i et tilpasset skjema direkte fra annonsen din. Dette er tilgjengelig for ikke-sensitive vertikaler i enkelte land. Finn ut mer om skjemaelementer for potensielle salg.

Slik legger du til elementer
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Nå vises en tabell med elementene dine. Klikk på plussknappen , og klikk på elementtypen du vil legge til.
  5. Velg hvilket nivå elementet skal legges til på. Du oppnår best resultat ved å velge enten konto- eller kampanjenivå.
  6. Opprett elementet.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Legg til det neste elementet ved å følge den samme fremgangsmåten.
SKAFF DEG ELEMENTER NÅ