Förvaltarkonton (MCC): Länka konton till dina förvaltarkonton

Innan du kan använda ditt förvaltarkonto måste du länka det till befintliga enskilda konton eller förvaltarkonton.

Du kan även skapa nya Google Ads-konton från ditt förvaltarkonto. Dessa konton länkas automatiskt till ditt förvaltarkonto.

Innan du börjar

I den här artikeln beskriver vi hur du länkar befintliga konton till ditt förvaltarkonto. Börja gärna med att läsa Om att länka konton till förvaltarkonton.

Anvisningar

Skicka en länkbegäran

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar för underkonto i den utökade menyn.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Länka till befintligt konto.
  6. Ange Google Ads-kontots kund-id. Du kan länka flera konton samtidigt genom att ange ett kund-id per rad. Klicka på Förhandsgranska för att granska begäran.
    • Valfritt: Du kan även välja ett annat förvaltarkonto som du vill länka Google Ads-kontona till.
  7. Klicka på Skicka begäran.

Användare med åtkomst till Google Ads-kontot som du skickade en länkbegäran till får ett e-postmeddelande där de blir inbjudna till att länka till ditt konto. När administratören av det inbjudna kontot godkänner inbjudan får du en bekräftelse via e-post och kontot länkas automatiskt till ditt förvaltarkonto.

Acceptera en väntande länkbegäran

Användare med administratörsåtkomst till det inbjudna kontot eller åtkomst till ett länkat förvaltarkonto med administrativt ägarskap kan acceptera din begäran. Så här hittar, accepterar eller avvisar du länkförfrågningar:

För ett enskilt konto

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Åtkomst och säkerhet.
  3. Välj fliken Ansvariga. Under Länkbegäran visas en lista över förvaltarkonton som har begärt att länka till ditt konto.
  4. I kolumnen Åtgärder kan du godkänna eller avvisa en inbjudan genom att trycka på motsvarande ord. Slutför åtgärden genom att följa anvisningarna på sidan.

I ett förvaltarkonto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på ikonen för verktyg och inställningarGoogle Ads | verktyg [ikon] och sedan på Åtkomst och säkerhet under Konfiguration.
  3. Välj fliken Ansvariga. Under Länkbegäran visas en lista över förvaltarkonton som har begärt att länka till ditt konto.
  4. I kolumnen Åtgärder kan du godkänna eller avvisa en inbjudan genom att trycka på motsvarande ord. Slutför åtgärden genom att följa anvisningarna på sidan.

Godkänna/avvisa flera väntande länkförfrågningar samtidigt

Nu kan användare godkänna eller avvisa flera inbjudningar samtidigt.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar för underkonto i den utökade menyn.
  4. Klicka på Mottagna länkförfrågningar högst upp på sidan.
    1. Här ser du alla kontoinbjudningar och vilket konto som har begärt dem.
  5. Markera rutan vid kontonamnen (kolumnen Konto) som du vill ändra samtidigt. Ovanför listan över inbjudningar visas en blå ruta där du kan välja Godkänn eller Avvisa för en inbjudan.
Obs! Du kan också acceptera en väntande länkbegäran genom att klicka på Acceptera begäran i den e-postinbjudan som nämns i avsnittet ovan.

Läs mer om hur du hanterar användare och åtkomstnivåer för ditt förvaltarkonto

Återkalla länkförfrågningar från sidan Inställningar för underkonto i ditt förvaltarkonto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar för underkonto i den utökade menyn.
  4. Klicka på Skickade länkförfrågningar högst upp på sidan.
    1. Här ser du alla kontoinbjudningar och vilket konto som har begärt dem.
  5. I kolumnen Åtgärder kan du klicka på Återkalla för att återkalla en inbjudan. Slutför åtgärden genom att följa anvisningarna på sidan.
Obs! Du kan återkalla flera länkar samtidigt genom att välja flera förfrågningar. Samma alternativ visas i det blå fältet ovanför kolumnerna.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Länka konton