Hitta och redigera dina kampanjutkast

När du har skapat ett utkast kan du göra ändringar utan att det påverkar den ursprungliga kampanjens resultat. Härifrån kan du även redigera, filtrera och ta bort utkast. Du kan också använda dina utkast i den ursprungliga kampanjen eller skapa ett experiment utifrån det.

I den här artikeln beskriver vi hur du hittar och redigerar dina utkast. Mer information om hur du tillämpar kampanjutkast finns i Tillämpa ändringarna i utkastet på den ursprungliga kampanjen.

Innan du börjar

Om du inte har skapat ett utkast ännu kan du läsa Skapa ett kampanjutkast.

Anvisningar

Du kan hitta och redigera dina kampanjutkast på sidorna Översikt, Kampanjer och Utkast.

• Sidan Översikt: Se ett kortfattat sammandrag av ett enstaka utkast.
  • Sidan Kampanjer: Liknar sidan Översikt men visar både utkast och kampanjer i en detaljerad tabell. Du kan även radera flera utkast samtidigt.
  • Sidan Utkast: Visar alla utkast och deras status. Du kan skapa nya utkast, redigera inställningarna för befintliga utkast och radera flera utkast samtidigt.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hitta och redigera ditt utkast på sidan Översikt

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Leta reda på kortet Preliminära kampanjer.
  4. Håll muspekaren över utkastet och välj Återuppta utkast eller Släng.

Hitta och redigera ditt utkast på sidan Kampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Så här gör du ändringar i utkastet:
    • Du kan återuppta utkastet genom att klicka på plusikonen och välja Återuppta kampanjutkast. Leta reda på och klicka på utkastet på listan.
    • Redigera ett utkast genom att klicka på utkastet i tabellen Kampanjer för att öppna inställningarna.
    • Radera ett eller flera utkast genom att markera kryssrutan vid varje utkast du vill radera och välja Ta bort i menyn högst upp i tabellen.
Obs! Du kan göra ändringar i utkasten när som helst. Ändringarna sparas automatiskt och du kan alltid lämna sidan och komma tillbaka senare för att slutföra dem.