Automatische biedstrategieën combineren met doelgroepsegmenten voor zoekadvertenties

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen
Als het uw doel is meer conversies te genereren, kunt u uw gegevenssegmenten voor zoekadvertenties, Klantenmatch of vergelijkbare segmenten proberen te gebruiken. Alle strategieën voor Slim bieden gebruiken signalen van doelgroepsegmenten om uw prestaties te verbeteren. Met deze tools kunt u het aantal conversies en de kwaliteit van uw conversies verhogen. Meer informatie over Slim bieden

Hoe deze functies samenwerken

Als u een doelgroepsegment aan een campagne of advertentiegroep toevoegt met behulp van automatisch bieden, vertelt u de biedstrategie welke mensen het belangrijkst voor u zijn. Hiermee kan de strategie uw biedingen optimaliseren en kunt u meer conversies genereren.

Voorbeeld

Stel dat u het aantal aanmeldingen voor uw nieuwsbrief wilt verhogen. U heeft gemerkt dat mensen zich meestal aanmelden bij hun tweede of derde bezoek aan uw site. U stelt dus eerst een gegevenssegment in voor mensen die uw site hebben bezocht, maar zich niet hebben aangemeld voor uw nieuwsbrief.

Nadat u aanmeldingen voor uw nieuwsbrief als conversie heeft ingesteld, gebruikt u Aantal conversies maximaliseren om automatisch biedingen voor u in te stellen en deze conversies te maximaliseren.

Bij de berekening van een bod bekijkt Aantal conversies maximaliseren uw gegevenssegment en verhoogt deze biedstrategie uw bod als iemand in dat segment een van uw zoekwoorden gebruikt.

Voor campagnes die Slim bieden gebruiken, worden first-party doelgroepsegmenten die onder de instelling Observatie zijn toegevoegd, als signalen voor Slim bieden-strategieën gebruikt. Meer informatie over de instellingen Targeting en Observatie

Automatische biedstrategieën en gegevenssegmenten instellen

1. Stel Conversies bijhouden in.
  2. Maak een doelgroepsegment met bezoekers van uw website en/of app-gebruikers.
  3. Voeg gegevenssegmenten toe aan uw campagnes of advertentiegroepen om de prestaties van uw biedstrategie te optimaliseren.
  4. Pas een automatische biedstrategie toe op uw campagne.

Wat u moet weten

• Slim bieden gebruikt uw doelgroepsegmenten als signaal om efficiënter te bieden en u te helpen meer conversies en conversiewaarde te genereren.
  • Bij Slim bieden wordt rekening gehouden met hoelang een lid al in uw segment staat. Deze gegevens worden gebruikt om prestaties te optimaliseren. U hoeft deze segmenten dus niet te categoriseren op basis van duur wanneer u automatische biedstrategieën gebruikt.
  • Bodaanpassingen werken anders als u een op conversies gebaseerde automatische biedstrategie heeft toegepast en de campagne of advertentiegroep meerdere overlappende segmenten bevat. In dat geval worden uw biedingen niet aangepast, maar geven uw bodaanpassingen prioriteit aan het doelgroepsegment waaraan een vertoning, klik en dergelijke wordt toegeschreven.