Over aangepaste parameters voor uw gegevens

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U kunt aangepaste parameters gebruiken om niet-persoonlijk identificeerbare en niet-gevoelige informatie rechtstreeks in de Google-tag op te nemen. Met deze implementatie kunt u geavanceerdere gegevenssegmenten maken die zijn opgebouwd uit gegevens van uw websitebezoekers en app-gebruikers, op basis van informatie die u verstuurt via de Google-tag.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u aangepaste parameters gebruikt in combinatie met uw Google-tag en lijsten.

Let op: Gebruik Google Ads Editor 12.4 of hoger. Als u een oudere versie gebruikt, kan dit leiden tot verwijdering van sommige van uw eerdere wijzigingen in URL- en parallelle tracking. Controleer welke versie van Google Ads Editor u gebruikt.

Hoe aangepaste parameters werken

Aangepaste parameters zijn sleutel-waardeparen die u in de Google-tag kunt implementeren om uw sitebezoekers gedetailleerder te categoriseren, zodat u uw biedingen en advertenties verder kunt aanpassen. De parameters en waarden die u in aangepaste parameters implementeert, worden via de tag naar uw Google Ads-account gestuurd en komen beschikbaar wanneer u gegevenssegmenten maakt.

Een online winkel kan via de tag bijvoorbeeld de productprijs en het paginatype (dat aangeeft hoe dicht een klant bij het voltooien van een aankoop is) verzamelen om een lijst met personen te maken die een product hebben gekocht waarvan de prijs hoger is dan een bepaald bedrag. De aangepaste parameters die de online winkel in dit geval in de Google Ads-tag opneemt, zijn de waarde (prijs van het product) en het paginatype (hier de aankooppagina).

Hier volgt een vergelijking van de standaardimplementatie en de aangepaste implementatie van uw gegevens:

Standaardimplementatie: lijsten maken op basis van webpagina-URL's

• Implementatie is sneller en makkelijker.
  • U kunt zo veel lijsten maken als u maar wilt op basis van de bezochte URL.
  • De lijstdefinitie wordt beperkt door de structuur van uw site-URL. U kunt uitsluitend lijsten maken op basis van uw URL's.

Aangepaste implementatie: lijsten maken op basis van aangepaste parameters

• U kunt bezoekers geavanceerder categoriseren met behulp van aangepaste parameters.
  • U kunt zo veel lijsten maken als u maar wilt op basis van de bezochte URL.
  • Deze implementatie vereist meer technische expertise en IT-bronnen.

Hoe u aangepaste parameters kunt gebruiken

Aangepaste parameters zijn handig als u een specifieke doelgroep wilt bereiken. Over het algemeen is het verstandig om alle sitebezoekers te targeten en de Slim bieden-strategieën Doel-CPA en Doel-ROAS te gebruiken. Voor deze strategieën worden 'signalen' of aangepaste parameters gebruikt die u via de Google-tag verstuurt om het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren. Als de informatie die u over uw sitebezoekers wilt verzamelen, echter niet overeenkomt met onze signalen voor automatisch bieden, kunt u aangepaste parameters instellen om deze informatie vast te leggen. Vervolgens kunt u op basis van deze parameters lijsten maken.

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe u aangepaste parameters kunt gebruiken om geavanceerdere lijsten te maken:

U bepaalt zelf welke niet-persoonlijk-identificeerbare informatie over uw sitebezoekers waardevol is voor het targeten van uw advertenties. Hier volgen enkele aangepaste parameters, definities en voorbeelden:

Parameter Definitie Voorbeelden
section Sitecontentcategorie Kunst, Entertainment, Levensstijl, Nieuws
subsection Subcategorie van sitecontent Films, Muziek, Games, Theater
membertype Type lidmaatschap Geen lid, Gratis lid, Premium-lid
pagetype Type pagina Startpagina, Product, Winkelwagentje, Aankoop
conversiontype Conversietype Inloggen, Aanmelden, Winkelzoeker, Contact

Ook kunt u extra parameters toevoegen, zoals leeftijd of geslacht (met behulp van 'a=' of 'g='), maar u mag geen informatie toevoegen waarmee bezoekers kunnen worden geïdentificeerd, zoals een naam of e-mailadres. U mag ook geen gevoelige informatie opnemen. Voor meer informatie leest u het beleid voor adverteren op basis van interesses en locatie.

Opmerking: Parameternamen en -waarden zijn niet hoofdlettergevoelig. Als een parameter meer dan eens in het dropdownmenu voorkomt, hoeft u er slechts één te selecteren. 'voornaam' en 'VoorNaam' werken bijvoorbeeld hetzelfde, dus hoeft u slechts een parameter met één spelling te maken.