Betal via bankkonto (direkte belastning)

Når du betaler via bankkonto (også kalt direkte belastning), blir Google Ads-kostnadene dine trukket fra bankkontoen din av Google. Hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av land og valuta. Finn ut mer om betalingsmåter for Google Ads

Sånn fungerer det

• Hvis du bruker automatiske betalinger (direkte belastning)

Vi behandler betalingen din etter at det er påløpt annonseringskostnader. Du blir fakturert 30 dager etter den siste automatiske belastningen eller når kostnadene har nådd et bestemt beløp (faktureringsgrensen), avhengig av hva som skjer først.

• Automatiske betalinger via bankkonto (direkte innskudd) støttes bare i USA og enkelte land i Europa.
  • Merk: Det kan ta opptil 5 virkedager før betalinger via bankkonto er ferdig behandlet.
  • Hvis du bruker manuelle innbetalinger

Med denne innstillingen må du bare lagre bankkontoopplysninger i Google Ads-kontoen din og bekrefte bankkontoen din. Når bankkontoen er klar, kan du kjøre manuelle innbetalinger via «Foreta en betaling»-knappen. Merk deg at det kan ta opptil 5 dager å behandle innbetalinger via bankkonto.

Hvem kan bruke betaling via bankkonto?

Betaling via bankkonto er bare tilgjengelig i visse land og for visse valutaer. Du kan sjekke om du kan betale for Google Ads via bankkonto, ved å gå til betalingsmåteverktøyet og se om «bankkonto» er oppført som betalingsmåte for landet og valutaen det gjelder.

Konfigurering

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Klikk på Legg til en ny betalingsmåte.
  4. Velg Bankkonto, fyll ut bankinformasjonen, og godta vilkårene.
  5. Hvis du ønsker å bruke bankkontoen din som primær betalingsmåte, merker du av for «Angi denne betalingsmåten som primær betalingsmåte».
    • Merk: Hvis du ser en feilmelding om at gjentakende betalinger ikke kan legges inn i bankkontoen din, må du i stedet bruke en annen bankkonto eller et annet kort som den primære betalingsmåten.
  6. Klikk på Lagre.
Gå til Google Ads

Bekreft bankkontoen din

Det kan hende du må bekrefte bankkontoen din for å kunne bruke direkte belastning, men det kommer an på hvilket land du bor i. Denne prosessen varierer fra land til land.

Merk: Med unntak av i Israel skal alle bankkontoer bekreftes på nettet. Annonsører utenfor Israel trenger ikke å sende inn noen utskrift av belastningsautorisasjonen.
  • Hvis du er i USA: Du kan bekrefte med én gang eller ved hjelp av en testinnbetaling. Hvis du velger umiddelbar bekreftelse, blir du bedt om å oppgi bruker-ID-en og passordet for bankkontoen din. Deretter bekrefter Google bankkontoen ved hjelp av disse opplysningene i løpet av få sekunder. Hvis den umiddelbare bekreftelsen mislykkes, eller du foretrekker å bekrefte en testinnbetaling, overfører vi et mindre beløp til bankkontoen din i løpet av tre dager. Logg på Google Ads-kontoen din når du mottar denne innbetalingen, og naviger til «Fakturering og betalinger»-delen i kontoen. Du blir bedt om å oppgi innbetalingsbeløpet for å bekrefte kontoen.
  • Hvis du bor i Estland, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Tyskland eller Østerrike, må du først godta fullmakten i Google Ads-kontoen din. Deretter må du bekrefte kontoen med en testinnbetaling, som blir registrert i bankkontoen innen 3–5 dager etter overføringen. Logg på Google Ads-kontoen din når du mottar denne innbetalingen, naviger til «Fakturering og betalinger»-delen i kontoen, og følg veiledningen.
  • Hvis du er i Israel: Du må skrive ut, fylle ut og sende oss en belastningsautorisasjon. Du kan gjøre dette ved å følge veiledningen i artikkelen Fullfør testinnbetalinger eller belastningsautorisasjoner.

Bytt bankkonto

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

På et senere tidspunkt får du kanskje behov for å bytte bankkontoen Google Ads-betalinger settes inn på. Slik bytter du bankkonto:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
    • Merk: Logg direkte på kundekontoen hvis du bruker en managerkonto.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Klikk på Legg til en betalingsmåte.
  4. Legg inn informasjon om den nye bankkontoen, og klikk på Lagre.
  5. Legg inn bankkontoen – når den er ferdig konfigurert (noe som kan ta noen dager) – som primær betalingsmåte i kontoen. For å gjøre dette, naviger til «Fakturering og betalinger»-delen i kontoen, og klikk på Betalingsmåter-linken ytterst på siden.
  6. Finn den nye bankkontoen, og velg Primær fra rullegardinmenyen nederst til venstre.
    • Merk: Hvis du ser en feilmelding om at gjentakende betalinger ikke kan legges inn i bankkontoen din, må du i stedet bruke en annen bankkonto eller et annet kort som den primære betalingsmåten.
  7. Klikk på Lagre.
Gå til Google Ads

Hvis du er sikker på at du ikke vil bruke den forrige bankkontoen igjen, kan du fjerne den fra kontoen din. Dette kan du gjøre ved å klikke på «Betalingsmåter»-linken, finne bankkontoen på siden og klikke på «Fjern». Vær oppmerksom på at du må tilordne en ny primær betalingsmåte til kontoen din før du kan fjerne den forrige betalingsmåten.

Hvis du ikke ønsker at annonsene dine skal vises umiddelbart etter at bankkontoen din er bekreftet, må du huske å sette kampanjene dine på pause.