Tips för att skapa effektiva displayannonser

För dig som skapar displayannonser för första gången, eller som vill förbättra dina resultat för displayannonser, har vi samlat några tips:

• Använd text, bilder och färgscheman effektivt.
  • Experimentera med olika typer av displayannonser och innehållsdesign.
  • Skapa egna anpassade bilder.
  • Skapa displayannonser som utgår från dina befintliga textannonser

Skapa den perfekta displayannonsen

Det finns många olika alternativ för displayannonser, så experimentera med olika mallar, färger och innehåll för att se vad som blir bäst så att din annons sticker ut i mängden.

Vad kännetecknar en bra displayannons? Nedan hittar du våra bästa tips för att skapa effektiva displayannonser. Låt oss gå in närmare på vart och ett av dessa tips och titta på några exempel. Läs mer om rekommendationer för displayannonsmaterial

Följ riktlinjerna för bilder

Obs! Med responsiva displayannonser kan du ladda upp högst 15 bilder med tre bildformat: liggande, kvadratiskt och stående. Bilderna får ha en filstorlek på högst 5 120 kB.
Liggande bild (1.91:1)
  • Rekommenderad storlek: 1 200 × 628
  • Minsta storlek: 600 × 314
Kvadrat (1:1)
  • Rekommenderad storlek: 1 200 × 1 200
  • Minsta storlek: 300 × 300
Stående (9:16)
  • Rekommenderad storlek: 900 × 1 600
  • Minsta storlek: 600 × 1 067

Använd responsiva displayannonser

Med hjälp av responsiva displayannonser sparar du tid genom att du slipper skapa olika versioner av dina annonser för olika enheter. Responsiva displayannonser anpassar annonsstorleken automatiskt efter olika typer av enheter, som mobil, surfplatta och dator, och de ryms i nästan alla tillgängliga annonsutrymmen. Läs mer om responsiva displayannonser

Få förslag på annonser

Behöver du annonsförslag? Ta hjälp av vårt galleri med multimedieannonser. Filtrera efter annonsformat, funktion, typ, storlek, vertikal eller land.

Optimera bilder och din varumärkeslogotyp

Responsiva displayannonser bör innehålla en tydlig och enkel varumärkeslogotyp (med bildproportionen 1:1 eller 4:1) och ett tydligt och enkelt varumärke. Huvudbilden ska vara tydlig och av hög kvalitet. Undvik överlagrad text, collage och stora tomma ytor.

Huvudbilden bör innehålla en fysisk miljö, med en riktig bakgrund och organiska skuggor och belysning. Godkända bildproportioner är 1.91:1, 1:1 och 9:16 (valfritt). Vi rekommenderar att du har fler bilder med bildförhållandet 1.91:1 än 1:1 och 9:16.

Använd tydliga och intressanta rubriker och text

För rubriken använder du en tydlig och enkel text som beskriver din produkt, tjänst eller ditt varumärke. Gör beskrivningstexten lätt att läsa och förstå (högst 80 tecken) och använd inledande versal. Undvik generiska budskap, text med bara versaler och klickbeten.

Bra exempel Dåliga exempel

Rubrik: Våra nya ullstrumpor är varma och mysiga

Text: Alla våra beställningar är skräddarsydda och levereras direkt hem till dig!

Rubrik: Våra nya ullstrumpor

Text: Klicka här för att läsa mer.

Rubrik: Premiär för Sinbads stora äventyr den 22 november

Text: Missa inte sommarens mest äventyrsspäckade film.

Rubrik: SINBADS STORA ÄVENTYR.

Text: DU KAN ALDRIG ANA VAD SOM HÄNDER I DEN HÄR ROLIGA SOMMARFILMEN.

Ta med priser, kampanjer och exklusiva erbjudanden

När du har något speciellt att erbjuda visar du upp det för kunderna. Människor gör ofta sökningar för att fatta ett beslut om något. Ge dem allt de behöver för att kunna bestämma sig.

Att använda termer som specialerbjudanden, kuponger, rabatter, kampanjkoder och fynd är ett bra sätt att låta användarna veta att du har erbjudanden.

Länka till en relevant målsida

Granska din målsida, det vill säga den sida på din webbplats som du länkar till. Se till att ha en tydlig uppmaning i annonsen som leder tittarna direkt till den målsidan. Om annonstexten till exempel innehåller frasen ”Ring oss” bör du se till att företagets telefonnummer finns på målsidan. Om annonstexten innehåller frasen ”Tidsbegränsat erbjudande” ser du till att besökarna leds till just den kampanjen på målsidan. Ange den fullständiga webbadressen i din slutliga webbadress.

Skapa tre till fyra annonser per annonsgrupp.

Du kan skapa tre till fyra annonser per annonsgrupp för att prova olika budskap med olika bilder. Det hjälper dig att avgöra vilken annons som går hem bäst hos dina kunder. Google Ads kan automatiskt visa den bästa annonsen i annonsgruppen oftare. Du slipper gissa och kan bygga vidare på det du har lärt dig av dina experiment.